Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použité tažné zařízení - koule ISO50

Od: ivanhorseman® odpovědí: 4 změna:
Chtěl bych se zeptat zkušenějších zdali a jak je možné osadit použité tažné zařízení z vozidla, které je rozprodavano na ND. Předpokládám, že technický list k tuto dilu již není, ale tažné je oficielně zapsáno v TP kanibalizovaneho vozu. Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

TZ demontované z jiného vozidla

Princip je obdobný jako u nového TZ. TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení garance shodnosti + potvrzení montáže. Žadatel o zápis ostatních TZ k žádosti přikládá:

- Technický průkaz vozidla, ze kterého bylo demontováno (pokud je toto vozidlo stále v provozu, je nutné TZ před zápisem do dalšího TP zrušit!).
- Potvrzení odborné montáže a shodnosti technickým protokolem technika typu "K"nebo technické zkušebny.

Zdroj: MDČR (PDF zde)

berger1
hodnocení

0x

Nedávno jsem řešil totéž. Mechoš mi řekl, že bez typového listu (?*nevi*) nelze zlegalizovat, velký TP prý nestačí. Budu rád, když se tady dozvím něco jiného.

hodnocení

0x
Typový list je zaklad
Pokud montuješ sám tak navíc potřebuješ papír z stk že je to spravně namontovaný
Po mě na stk chteli typový list bez něj by mi ten protokol o montáži nedali

xenofob
hodnocení

0x

Typový list lze nahradit protokolem z technické zkušebny ( TUV, TZV, DEKRA), která TZ identifikuje

Ale první odpoveď je samozřejmě správná, webové stránky MDCR jsou aktualizovány k datu 1.3 . 2021, podle jejich obsahu STAČÍ v této konrétní životní situaci technický protokol vystavený technikem typu "K".

Berger, závěrem, to je pro tebe:

z celkového počtu 27 zemí EU pouze v ČR a SR musí lidé docházet na úřad a zapisovat nebo odepisovat fyzickou přítomnost TZ na vozidle. je s tím často spojena povinost brát si dovolenu atd...

Všude jinde v EU je to ponecháno servisům a stanicím technické kontroly...

Může za to jeden úředník MDCR, který je celý svůj život / od školy / na ministerstvu dopravy...zastupuje zájmy bůhvíkoho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]