Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Index rychlosti pneu

Od: mali21 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
můžu tyto pneu použít na Octavii, která má ovšem v TP uveden index rychlosti pneu V což je 240km/h a tyto pneu mají index T což je o dost míň? Nebude to vadit Policii ČR, na STK, případně při něhodě pojišťovně, děkuji za odpověd?

pneumatiky.heureka.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Spousta lidí toto neřeší, ale pokud se nepletu tak je povoleno mít pneu s indexem o stupěň nižším než stanovuje výrobce auta-ale na zimních pneu a měl by být štítek s tímto viditelným upozorněním někde na pracovišti řidiče.

U Vás je to o víc než jeden stupeň,takže doporučuji si vybrat jiné pneu, odpovídající tomu co je stanoveno v ORV .

Nikde není uvedeno, že to lze jen o stupeň, pokud vím. Je to pouze doporučení.

Možná Máš Miki pravdu-nevím, je si to tak nějak matně pamatuji.osobně si VŽDY pořizuje pne dle ORV abych se v případě problémů nemusel s kýmkoliv dohadovat.

hodnocení

0x

Vzhledem k povolené rychlosti si můžete ráfek omotat žvejkačkou ..

mali21
10.10.21 12:40
hodnocení

? *hi*

hodnocení

0x
Problém to nebude, vzhledem k tomu, že to jsou zimní kola. Zároveň ale musíte mít buď v zorném poli řidiče vyznačeno, že můžete jet maximální rychlostí odpovídající rychlostnímu indexu (190 km/h), nebo rychlost omezit či na překročení upozornit v nastavení vozu. U koncernu to jde i u starších v Maxidotu (displej mezi budíky) nastavit. U novějších to někde taky nastavit půjde, hledejte v návodu (neřekl jste nám, jakou generaci Octavie máte).
mali21
hodnocení

Jedná se o II , 2.0 TDI , 2006 bez maxidotu, takže sehnat nálepku, ale kde nikde jsem nic takové ho neviděl. Může být problém i v zahraničí?

Už je to chvíli, ale o nálepku jsem si řekl v servisu, když mi přezouvali pneu. Paní jich vytáhla arch, jednu mi dala…

ano, myslím že v pneuservisu nebude problém sehnat. Za pár (deseti)korun ji vám jistě prodají i kdybyste tam nepřezouval. A nikde není řečeno, že to musí být nějaká "oficiální" nálepka, takže když si to napíšete na kousek papíru a ten přilepíte na palubní desku, je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]