Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstup od smlouvy

Od: kralkal odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,
Chci se zeptat prodal jsem auto cca 14 dni zpět. Vykuk, který ho koupil ho dostal hodně pod cenou za daná auta - golf 5 za 30000 a to jsem mu ho ještě zlevnil z 35000, protože na auto už nebylo místo. Zkoušel historku, jak to chce pro kluka na vyježdění a nakonec se objevilo na internetu o 15000 dráž, ale evidentně se mu to nedaří prodat a teď zkouší že chce odstoupit od smlouvy. Jednou to bylo ve 14 dnech, ale to už prokaučoval a mám pocit že při podpisu smlouvy na místě jako fyzické osoby platí jen 6 měsíců na skryté závady a to jsem mu napsal. Teď to zkouší zase přes to že to v roce 2014 někdo stočil, o čemž jsem nevěděl a auto jsem měl cca půl roku a kupoval jsem to s km které tam jsou. Proč bych měl ručit za něco, co se stalo před 7 lety a auto mělo mezitím další 3 majitele? Díky za rady.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ignorujte ho.

makk
hodnocení

3x

To je jedno, že to někdo stočil před vámi, pokud jste do smlouvy napsal "auto má najeto XXXkm" a on zjistil, že má ve skutečnosti víc, je to vaše chyba. Proto taky bazary nepíšou do smlouvy "auto má najeto...", ale "auto má na tachometru...".

hodnocení

3x

Vyčůránek se povozil a teď už auto nechce, horší varianta, vymontoval dobré díly a dal horší a teď ho chce vrátit!

Poslat do někam, respektive tam, kde se již zádům přestává říkat záda!

jak to jde sdělit slušně. Děkuji Vám.

Jsme jenom lidé p.Milane. Občas se stane snad každému, že povolí nervy a je pak vulgární.

Proto jsem pana krtka poprosil.

krtek6
hodnocení

2x

S klidným svědomím ho pošlete do prdele:) nemá totiž na nic nárok..

Prosím, vynechte příště sprosté slovo. Vždyť ho můžete poslat i jinam.

Děkuji

@milancukrar: Do hajzlu?

hodnocení

2x

Já bych mu sdělil, že měl čas na rozmyšlení, svobodně se rozhodl a nic mu nedám.

kralkal
hodnocení

Právě všichni víme, co zmizí z auta jako první hnědoobčanů předpokládám že katík je už venku. A to nemluvím o tom že to 14 dni přihlašoval, co jsem zjistil podle evidenčky a předpokládám že to nebylo po tu dobu ani pojištěné.

Takže vy jste zápis změny neřešil a dal mu PM?

kralkal
hodnocení

Jojo, přijel pro to v Pátek a ve smlouvě měl i dáno přihlásit hned v pondělí tvrdil jak to je hotové a furt se vymlouval že nemá jak teď poslat foto VTP nakonec jsem zjistil že to přihlásil až po 14 dnech…
Ale o tohle ani nejde to mám kryté smlouvou, spíš mě štve jak je vyčůranej. Koupí auto za 30k s historkou jak to potřebuje pro syna a mně už to doma překáželo tak jsem to pustil, ale hned druhý den to dal na net za 45 a myslel si jak na tom nezbohatne, jenže se přepočítal nejde mu to prodat, tak se toho chce zbavit zpět a hledá kličky…

Každý mizera jen slibuje.

kami123

Takže zas tak moc pod cenou to auto nebylo :)

kralkal
hodnocení

Golf 5 za 30k není pod cenou? Za tu cenu jdou čtyřky…
kami123

Vypadá to že máš v cenách přehled.

Proč nejde pětka od tebe prodat za 45? :)

Za 30k jdou spíš trojky :-D

kralkal
hodnocení

Kosmetika a koroze se kterou byl seznámen při prodeji a bylo to pro něj ok, protože jeho verze byla že to má pro syna na vyježdění, to že na tom chtěl vydělat a nejde mu to a teď se toho snaží zbavit touhle cestou což i sám přiznal a mám to vyscreenované…

Ale o tohle ani nejde to mám kryté smlouvou - jakou smlouvou? Buďte rád že to nakonec na sebe přihlásil-jinak byste měl problém a velký! A to krytí smlouvou? To je jen uchlácholení sebe sama. Vy jako prodejce MV máte zákonem stanovenou povinnost do 10 dnů od prodeje provést zápis změny, ve spolupráci s kupujícím! V tomto by Vás žádná smlouva od případného postihu nepomohla! A že to, zkouší prodat za víc než koupil? Mohl jste to sám prodat za víc.

!No nic, stalo se, až bude chtít vrátit-klidněšmu na to přistupte-s tím, že jej budete chtít jen ve stavuv jakém jste jej předal, za každý ujetý kilometr navíc od stavu uvedeného v KS poplatek jako z půjčovny + půjčovné za každý den co jej měl-uvidíte až byste mu toto vyčísli, že už přestane Vás zkoušet to vzít zpět!

hodnocení

0x

jak to, že auto nemůže prodat, vždyť se nás snaží media krmit, jak ojetá auta zdražují a že je jich nedostatek

jurajjuraj*
hodnocení

0x

presne jak radi ostatni, poslat do zadni casti tela

nebo ho neposílat tam, ale jen domů.

"Jděte domů, nic Vám nedám"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]