Dobrý den, Chci se zeptat prodal jsem auto cca 14 dni zpět. Vykuk, který ho koupil ho dostal hodně pod cenou za daná auta - golf 5 za 30000 a to jsem mu ho ještě zlevnil z 35000, protože na auto už nebylo místo. Zkoušel historku, jak to chce pro kluka na vyježdění a nakonec se objevilo na internetu o 15000 dráž, ale evidentně se mu to nedaří prodat a teď zkouší že chce odstoupit od smlouvy. Jednou to bylo ve 14 dnech, ale to už prokaučoval a mám pocit že při podpisu smlouvy na místě jako fyzické osoby platí jen 6 měsíců na skryté závady a to jsem mu napsal. Teď to zkouší zase přes to že to v roce 2014 někdo stočil, o čemž jsem nevěděl a auto jsem měl cca půl roku a kupoval jsem to s km které tam jsou. Proč bych měl ručit za něco, co se stalo před 7 lety a auto mělo mezitím další 3 majitele? Díky za rady.
To je jedno, že to někdo stočil před vámi, pokud jste do smlouvy napsal "auto má najeto XXXkm" a on zjistil, že má ve skutečnosti víc, je to vaše chyba. Proto taky bazary nepíšou do smlouvy "auto má najeto...", ale "auto má na tachometru...".
Právě všichni víme, co zmizí z auta jako první hnědoobčanů předpokládám že katík je už venku. A to nemluvím o tom že to 14 dni přihlašoval, co jsem zjistil podle evidenčky a předpokládám že to nebylo po tu dobu ani pojištěné.
Jojo, přijel pro to v Pátek a ve smlouvě měl i dáno přihlásit hned v pondělí tvrdil jak to je hotové a furt se vymlouval že nemá jak teď poslat foto VTP nakonec jsem zjistil že to přihlásil až po 14 dnech… Ale o tohle ani nejde to mám kryté smlouvou, spíš mě štve jak je vyčůranej. Koupí auto za 30k s historkou jak to potřebuje pro syna a mně už to doma překáželo tak jsem to pustil, ale hned druhý den to dal na net za 45 a myslel si jak na tom nezbohatne, jenže se přepočítal nejde mu to prodat, tak se toho chce zbavit zpět a hledá kličky…
Kosmetika a koroze se kterou byl seznámen při prodeji a bylo to pro něj ok, protože jeho verze byla že to má pro syna na vyježdění, to že na tom chtěl vydělat a nejde mu to a teď se toho snaží zbavit touhle cestou což i sám přiznal a mám to vyscreenované…
Ale o tohle ani nejde to mám kryté smlouvou - jakou smlouvou? Buďte rád že to nakonec na sebe přihlásil-jinak byste měl problém a velký! A to krytí smlouvou? To je jen uchlácholení sebe sama. Vy jako prodejce MV máte zákonem stanovenou povinnost do 10 dnů od prodeje provést zápis změny, ve spolupráci s kupujícím! V tomto by Vás žádná smlouva od případného postihu nepomohla! A že to, zkouší prodat za víc než koupil? Mohl jste to sám prodat za víc.
!No nic, stalo se, až bude chtít vrátit-klidněšmu na to přistupte-s tím, že jej budete chtít jen ve stavuv jakém jste jej předal, za každý ujetý kilometr navíc od stavu uvedeného v KS poplatek jako z půjčovny + půjčovné za každý den co jej měl-uvidíte až byste mu toto vyčísli, že už přestane Vás zkoušet to vzít zpět!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.