Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbité auto - musí být pojištěné?

Od: peterrr odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám už 2 roky rozbité auto (potkaný motor) a soudím se. Doposud jsem platil pojištění, alespoň to minimální, avšak nyní mám znovu prodloužit na 1 další rok a zvažuji, že pojištění zruším. Auto nejezdí, stojí na veřejném parkovišti před barákem. STK bude dokonce za měsíc propadlé.

Platit pojištění nebo ne?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Stojí na veřejném parkovišti, musí mít značku (dle vyhlášek měst) Značky tedy do depozita nedáte. Páč vozidlo může být prohlášeno jako vrak.

Pokud nedáte značky do depozita, musíte platit pojištění.

Uklidně vozidlo k někomu, dejte značky do depozita, pak nemusíte platit.

Nebo se rozhodněte, co s vozidlem uděláte.

peterrr
hodnocení

Super, děkuji moc za objasnění.

06.10.21 18:44

*palec*

xenofob
hodnocení

5x

Auto se považuje za provozované, pokud je v evidenci vozidel vedeno ve statutu provozované...bez oheldu na jeho stav mebo bez ohekdu na to zda vlebc exisruje...stačí záznam v evidenci jako PROVOZOVANÉ...pak musí být pojištěno...tato povinnost se nevztahuje na odcizené ( vyřazeno z provozu z důvodu odcizení) nebo vyřazeno z provozu ( na žádost)

makk
hodnocení

4x

Pokud auto stojí na veřejném parkovišti, je považováno za provozované, takže pojištěné být musí. Konec konců může se klidně stát, že se auto samovolně rozjede a způsobí škodu.

hodnocení

3x

Proč jste už auto neopravil nebo nenechal zlikvidovat? Dva roky je docela dlouhá doba-nebo to je taková rarita , že je problém s ND , že za 2 roky jse to nesehnal?

Třeba se soudí se servisem, který dává ruce pryč od toho, že se majiteli potkal motor.

Osobně bych domluvil soudního znalce a měl znalecký posudek, auto opravil a dál se soudil se znaleckým posudkem.

Odstavit vrak na veřejné parkoviště udělá tak akorát...

hodnocení

0x

odevzdat RZ do depozitu

peterrr
hodnocení

To jsem zvažoval, ale díky tomu, že mně auto stojí na sídlišti před barákem na velkém parkovišti, tak odevzdáním SPZ v rámci depozitu se mně příliš moc nechce. Takto alespoň auto s SPZ vypadá OK, pojizdně a nikdo mně to nevykrade například.

petrovic
Pokud nebudes davat spz do depozitu, tak nechat pojistene! Musi to byt ze zakona. Protoze, kdybys neplatil, po nejake dobe te zaklekne ČKP a to nechces.

Co máš v autě na vykradení? Rádio? Nebo snad je v autě 2 roky nábytek?

asd1
hodnocení

0x

Není v depozitu = je provozované = POV být musí.

Dva roky se soudit a nejezdit je pěkná oslovina. To rovnou prodej někomu na díly než ti to na parkáči chcípne... Znalecký posudek na potkana, opravit jezdit a soud může jít mimo... Už teď tam budou v hajzlu brzdy baterka apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]