Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám už 2 roky rozbité auto (potkaný motor) a soudím se. Doposud jsem platil pojištění, alespoň to minimální, avšak nyní mám znovu prodloužit na 1 další rok a zvažuji, že pojištění zruším. Auto nejezdí, stojí na veřejném parkovišti před barákem. STK bude dokonce za měsíc propadlé.
Platit pojištění nebo ne?
Stojí na veřejném parkovišti, musí mít značku (dle vyhlášek měst) Značky tedy do depozita nedáte. Páč vozidlo může být prohlášeno jako vrak.
Pokud nedáte značky do depozita, musíte platit pojištění.
Uklidně vozidlo k někomu, dejte značky do depozita, pak nemusíte platit.
Nebo se rozhodněte, co s vozidlem uděláte.
Auto se považuje za provozované, pokud je v evidenci vozidel vedeno ve statutu provozované...bez oheldu na jeho stav mebo bez ohekdu na to zda vlebc exisruje...stačí záznam v evidenci jako PROVOZOVANÉ...pak musí být pojištěno...tato povinnost se nevztahuje na odcizené ( vyřazeno z provozu z důvodu odcizení) nebo vyřazeno z provozu ( na žádost)
Proč jste už auto neopravil nebo nenechal zlikvidovat? Dva roky je docela dlouhá doba-nebo to je taková rarita , že je problém s ND , že za 2 roky jse to nesehnal?
To jsem zvažoval, ale díky tomu, že mně auto stojí na sídlišti před barákem na velkém parkovišti, tak odevzdáním SPZ v rámci depozitu se mně příliš moc nechce. Takto alespoň auto s SPZ vypadá OK, pojizdně a nikdo mně to nevykrade například.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.