Zdravím, měl bych dotaz.. S pracovním vozidlem nad 3,5t jsem na chvilku (5-10min) zastavil na placeném parkovišti, přičemž jsem zabral 2 parkovací místa, nekoupil si lístek a k parkovišti jsem projel přes zákaz vjezdu nad 2t s dodatkem mimo zásobování (nikomu jsem tam nic nevezl). Odběhl jsem do krámu pro vodu a jídlo, když se vracím, tak u vozu stál příslušník MP a vypisoval výzvu k podání vysvětlení. Zajímalo by mě, jak se to dále bude řešit pokud se nedostavím (je to přes půl republiky). Dojde na firmu pokuta nebo se to bude řešit nějak víc? Omlouvám se za slohovku a snad se tady někdo s něčím podobným setkal. Děkuji.
dle mého názoru by bylo nejlepší kdyby jste to vyřešil zrovna na místě se strážníkem, pokud by to tedy chtěl řešit. Mohl Vám dát domluvu nebo pokutu, ale to by bylo na něm. Pokud se nedostavíte na služebnu MP do určených dnů (což vzhledem k vzdálenosti se asi nedostavíte), tak to nejspíše odešlou na příslušný úřad k projednání. Poté záleží na rozhodnutí úřadu jak se k tomu postaví. Nejlehčí a nejčastější je, že Vám (firmě) odešlou příkaz k úhradě a po zaplacení je vše vyřešené. Taky je možnost, že budou chtít vědět od firmy kdo vozidlo řídíl a po sdělení Vašich údajů to budou chtít řešit s Vámi. Jelikož zde došlo ke spáchání několika přestupků, tak mohou udělit vyšší pokutu, ale vše záleží jak moc budou aktivní. Hodně záleží na firmě jak se k tomu postaví a poté na příslušném úřadu jak moc to bude chtít řešit.
Doporucil bych venovat mene casu hodnoceni ostatnich prispevku a vice studiu pravnich predpisu, vetsi blabol uz jsem dlouho nevidel. Ciste pro zajimavost, sice si urady casto delaji co se jim zachce, ale to neznamena, ze je to tak spravne a ze se proti tomu neda branit. Urad musi jednat v souladu se zakonem a ne tak, "jak se k tomu postavi" nebo "jak je aktivni". Pokud je firma aspon trochu normalni, nebude uradu delat pitomce a nehrozi nic vic, nez uhrada odpustku ve vysi stovek korun. A to pouze za parkovani.
Můžete mi prosím napsat co jsem tedy napsal špatně? Samozřejmě se při nesprávném postupu úřadu dá bránit, ale to chce nějaké znalosti. Tím, že jsem napsal jak bude aktivní nebo jak se mu bude chtít jsem myslel, že si to může usnadnit posláním výzvy k úhradě nebo to může chtít řešit sdělením osoby, která vozidlo řídila a poté to řešit s řidičem. Oba postupy jsou správné. Pokuta za parkování se může skládat za přestupek spočívající v porušení značky placené parkoviště, dále porušení vodorovné značky, která vyznačuje parkovací místo (pokud parkovací místa byly vyznačené) a porušení značky zákazu vjezdu nad 2T. Dle mého se v tomto případě jedná o pokračování v přestupku §7 zák.č. 250/2016 Sb. a horní hranice pokuty se zvyšuje. Netvrdím, že pokuta nemůže být 200 Kč, ale myslím, že takto by úřad v extrémním případu mohl postupovat.
Z nejste pravnik je zrejme uz z toho, jak se pokousite prestupek kvalifikovat. Pokracujici prestupek je "trochu" neco jineho. Zaroven nezalezi na poctu prestupku. A nevim jak ci, ale muj cas ma nasobne vetsi hodnotu nez pul dne stravenych cestou pres pul republiky. O sanci, ze se to k uradu vubec nedostane nebo ten nestihne vcas poslat nemluve. Nicmene, vsechno se odviji od toho, co ridic vykladal uniformantovi na miste a od toho, jak rozumny je provozovatel vozidla. Takze veskera debata je naprosto zbytecna, dokud se tazatel nevyjadri blize.
Zalezi na tom, cos tomu uniformovanemu individuu navykladal. Pokud nic, tak se nemuze stat nic horsiho, nez ze na firmu prijde odpustkova vyzva, firma za tebe zatahne par stovek a po tobe to bude chtit proplatit. Pokud mas stesti a firma je loajalni k zamestnancum, muze te udat a ty na chvili zabavis urad, pak z toho nemusi byt vubec nic. A taky je klidne mozne, ze to zapomenou na urad predat, pak se nestane vubec nic. Pravidlo c. 1: s policajty se nemluvi! A se strazniky uz vubec ne. A rozhodne nejezdime pres pul republiky na zadnou sluzebnu, takova pozvanka patri do kose.
Az si byvaly anonymni prislusnik psvb nastuduje rozdil mezi policistou a straznikem a skutecny aktualni ucel mestske policie, muze zacit moralizovat. Mestaku jsem znal nekolik. Dva to delali od jejiho zalozeni. Oba sli do duchodu, jeden dokonce do predcasneho, s obrovskou radosti. Zacali to totiz kdysi delat jako prinosnou a uzitecnou praci, s tim,ze budou dbat o verejny poradek. Postupem casu se ze straznika stal jen vyberci dani. Carkove hodnoceni, kdo nevybral dost, byl trestan. Poradek nikoho nezajima, hlavne ze nasypes do kasicky, jedno jak. Nabirat se zacala nedostudovana bezcharakterni individua naimportovana do mesta z cele republiky, protoze to nikdo normalni nebyl ochotny delat. Kdo byl uplne blby a ochotny bezmyslenkovite poslouchat stupidni narizeni sefa, mel velke vyhody. A bez takovych by to byl divoky zapad On je casto mezi banditou a verejnym zamestnancem jen v te uniforme
asd1
Jak kde, jsou místa kde MP funguje tak jak má..
A šéfuje tomu město = co si lidi zvolili to mají. Bohužel nemyslící ovce vedou a volí co volí...
Nechci nikoho moralizovat,ale Vám bych tu pokutu napařil pořádnou, abyste si to zapamatoval.. Pak si tady každý stěžuje,jak to tady v Čechách vypadá, že si každý dělá co chce a Vy jste příklad za všechny.Byl by problém si jídlo a pití koupit na pumpě třeba? Jo,je to tam dražší..ale ta pokuta bude stát víc než jste ušetřil tím svým parkováním "na pražáka" Měl jste radši tomu Měšťákovi říct, že jste se potřeboval urgentně vys*at .To je omluvitelný důvod pro prasácké parkování
já se domnívám, že výše uvedené přestupky nemůže vyřešit strážník na místě...proto s ním ani není co řešit...do správního řízení to prostě postoupit MUSÍ...bylo by vhodné vyrozumět zaměstnavatele
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.