Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie - Fabia 1.2 47kW r.v.2006 Ambiente

Od: medanek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den milí rádcové, omlouvám se předem za pro mnohé hloupý dotaz, ale jsem na auta úplný antitalent...Maminka má ve svém autě již řadu let autobaterii STARLINE 45ah 400A. Jedná se o vůz Škoda Fabia 1 hatchback 1.2 47kW výbava Ambiente (klima,satelitní navigace,okýnka v elektrice). Rok výroby 11/2006. Mohu tuto baterii nahradit baterií VARTA 52ah 470A - konkrétně se jedná o tuto :

autobaterie.heureka.cz/...

...nebo raději koupit autobaterii stejné hodnoty (45ah 400A)? Případně jakou jinou byste doporučili?

Děkuji předem za odpověď a přeji hezký den :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlsta2*
hodnocení

0x

také jsem měl v autě silnější baterii, ikdyž v jiném o trochu silnějším. Kupoval jsem v tenkrát v servisu, řekli že nevadí, spíše na zimu prý lepší. Jestli to tak je nevím. Každopádně nikdy nebyl problém. Důležitá věc, rozměrová velikost, aby byla shodná

spu
hodnocení

0x

Je to jedno. Klidně kupte VARTU

hodnocení

0x

45Ah je do Fabie Junior s nulovou výbavou.

Nacpi tam Vartu řadu Silver 61Ah a nemusíš se bát, že by maminka nemohla nastartovat. Zas takový cenový rozdíl to není za ten klid a fakt, že víc Ah víc vydrží (pokud se o baterku staráš ježděním nebo dobíjením nabíječkou). V mrazu baterka příjde o několik Ah dolů. Stejně tak věkem Ah ztrácí, protože plocha desek sulfátuje a už není tak velká.

Změř si box na baterku, ale i do Classic Fabie 1.4 pasuje 61Ah.

Nekupuj zbytečně řadu black a blue. To je tak do veteránů.

bateriecepek.cz/...

nigi
hodnocení

0x

Jedinej limit je ve vašem případě velikost kastlíku do kterého se baterie usazuje a potom samozřejmě technologie baterie (u vás klasická zaplavená baterka). 63Ah by se měla vejít taky. Takže je to spíš na vás jak moc se chcete finančně rozšoupnout. Varta, Bosch, Exide, Banner všecko relativně ok značky. Dražší se povětšinou rovná lepší (víc nového olova - delší životnost).

Rada na závěr, než si baterku v obchodě vyzvednete, nechte si ji na místě přeměřit ať vám nadaj nějakýho půl roku nenabíjenýho zasulfátovanýho ležáka. Vaše nová baterka by měla mít nad 12,65V.

Jestli má celouzavřený box, tam tam 63Ah nedá. Sice kastlík má tu velikost, ale je nutné mít místo pro mínusový kabel, který vede spodem vedle baterky uvnitř boxu.

U 1.4 vede horem

hodnocení

0x

vejde se tam až 62Ah baterie já se řídim že čím silnější tím lepší

dal by bosch,exide nebo vartu

ta 52ka je v pohodě taky jí tam můžeš dát

asd1
hodnocení

0x

Klidně zase 45 Ah, a u Varty nepřiplácíš za kvalitu ale za značku. Dvě osobně mi chcíply po ca dvou letech (dobíjení v pořádku, nikdy nebyly vybitá pod 50% = čistě vada baterky) a slýchám to i z jiných zdrojů... Dával jsem Exide a ty obě zatim drží v autě jsou už ca 5 let..

Starline je jen překupník pri Kelišovou, obvykle předražení čína Většina dílů sr.

Dal by Exide, Banner nebo něco podobnýho. Vartu ne, tak si na značkku už jen hraje kvalita je stejná jako levný baterky.

Vyšší kapacitu nemá smysl dávat, prakticky jen vozíš navíc pár kilo olova... Ve Focusu mám 44 Ah, 1,6 motor má to vyhřívaný čelní sklo a podobný žrouty který se pouští hned po startu a stíhá to úplně v pohodě i ve velkých mrazech. A původní baterka 44Ah tam vydržela 11 let (ještě kvalitní Varta z prvovýroby, výroba Španělsko)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]