Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máte někdo zkušenost, jak se dá trvale vyřadit z registru přívěsný vozík? Mám doma kompletní doklady od přívěsného vozíku vlastní výroby včetně SPZ ze 70. let, stále platím povinné ručení, ale vozík už nemám. Potřeboval bych to nějak vyřešit, nicméně ekologická likvidace u přívěsu prý nejde, nedají mi doklad. Myslel jsem že seženu nějaký vrak bez TP a dám jim ho tam, ale tudy cesta nevede.
Pokud jste to někdy někdo řešil, poraďte prosím, jak postupovat? Díky
Zánik silničního vozidla, pokud jde o přípojné vozidlo, se řeší pouze podáním žádosti na registru silničních vozidel. Doklad o ekologické likvidaci je potřeba jen pro jiná než připojná vozidla.
Dejte to do depozitu nebo prodejte. Takové doklady mají dnes celkem cenu. Bežně se takové doklady prodávají v inzerci za několik tisíc.
Na tyhle půjde postavit nový samo domo vozík. Dnes už takto vyrobený vozík přihlásit nejde ale na staré doklady se pořád postavit dá. Takže momentálně mají vraky vozíků s doklady nebo samotné doklady cenu právě kvůli tomu že si postavíte vozík podle svého.
Já jsem před časem rušil vlek a ekolikvidaci po mě na magistrátu nechtěli, jen jsem donesl SPZ, TP a OTP a zrušili mi to.
Pokud máte papíry na domadělku, myslím, že je škoda je rušit, můžete je výhodně prodat. O papíry na vleky domácí výroby je docela zájem, protože v TP je minimum údajů a je snadné si na ty papíry postavit vlek dle svých představ. Nově doma dělaný vlek dnes už uvést do provozu nelze.
na evidenčnku je nutné přistavit vozík...pokud vozík nebyl na STK v době, kdy se fotilo VIN a výrobní štítek, je to v pohodě...VIN se vybouchá na jiný...kdyby to měl být odcizený, půvpdní vIN se vybrousí... štítek se vyrobí...a tradá na EK...pokud nebudou souhlasit vnější rozměry EK bude nevyhovující a k přepisu nedojde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.