Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívěsný vozík - trvalé vyřazení

Od: marrk* odpovědí: 21 změna:

Zdravím, máte někdo zkušenost, jak se dá trvale vyřadit z registru přívěsný vozík? Mám doma kompletní doklady od přívěsného vozíku vlastní výroby včetně SPZ ze 70. let, stále platím povinné ručení, ale vozík už nemám. Potřeboval bych to nějak vyřešit, nicméně ekologická likvidace u přívěsu prý nejde, nedají mi doklad. Myslel jsem že seženu nějaký vrak bez TP a dám jim ho tam, ale tudy cesta nevede.

Pokud jste to někdy někdo řešil, poraďte prosím, jak postupovat? Díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zánik silničního vozidla, pokud jde o přípojné vozidlo, se řeší pouze podáním žádosti na registru silničních vozidel. Doklad o ekologické likvidaci je potřeba jen pro jiná než připojná vozidla.

zakonyprolidi.cz/...

marrk*
Super tohle jsem přesně potřeboval vidět. Tu je to jasné, snaci se jen dostavit na DI a na základě žádosti trvale vyřadit.

xenofob
hodnocení

4x

Já bych dál pokračoval v placení povinného ručení za neexistující vozík a nic bych neřešil...

Jj asi nejlepší řešení když si jeden neumí poradit a nechá se na úřadu "opít rohlíkem"!

xenofob

bohužel tazatel na žadnem uřadu nebyl...kdyby byl, mel by už vozik zapsan jako zaniklý

hodnocení

3x

Nevím, normálně bych asi naklusal s doklady na evidenci MV (a vypsané žádosti o zápis... zániku ) a trval na přijetí žádosti a následně vyřazení a pokud by toto odmítli-tak dotaz PROČ (tedy pokud předložíte SPZ a TP a OTP.)

hodnocení

2x

Domnívám se, že u vleku není ekoligická likvidace.

jirib
hodnocení

2x
Stačí vrátit značky a pokuď ho neprovozujete,tak neplaťte...

hodnocení

2x

Dejte to do depozitu nebo prodejte. Takové doklady mají dnes celkem cenu. Bežně se takové doklady prodávají v inzerci za několik tisíc.

Na tyhle půjde postavit nový samo domo vozík. Dnes už takto vyrobený vozík přihlásit nejde ale na staré doklady se pořád postavit dá. Takže momentálně mají vraky vozíků s doklady nebo samotné doklady cenu právě kvůli tomu že si postavíte vozík podle svého.

marrk*
To me taky napadlo, postavit podle toho svůj, protože v TP jsou takřka všechna pole prázdná, jen rozměry. No pokud byste o někom věděl takovém, tak nechám za jednu plechovkovou Plzeň :)
02.10.21 12:11
Beru.

uděláme dražbu?

Já dám dvě plzně, kam mám zajet?

marrk*
Fajn 2 Plzně by bylo skvěle :) klidně si prijedte, můj e-mail je: marrk@seznam.cz, napište. Nicméně mám zásadní podmínku a to je přepis, už bych nedal nic na plnou moc. Tak záleží jestli i přesto je to pro Vás zajímavé.

Přepis bez evidenčky bude problém.

makk
hodnocení

1x

Já jsem před časem rušil vlek a ekolikvidaci po mě na magistrátu nechtěli, jen jsem donesl SPZ, TP a OTP a zrušili mi to.

Pokud máte papíry na domadělku, myslím, že je škoda je rušit, můžete je výhodně prodat. O papíry na vleky domácí výroby je docela zájem, protože v TP je minimum údajů a je snadné si na ty papíry postavit vlek dle svých představ. Nově doma dělaný vlek dnes už uvést do provozu nelze.

marrk*
Jj je to přesně jak říkáte, v TP není skoro nic uvedené, jen rozměry a je to značka ,,František Kadlec - vlastní výroby” někdy ze 70. let. Prodává se to blbě, protože už bych nikdy nikomu nedal plnou moc. Pokud by vás to zajímalo nebo víte o někom, nechám zdarma a za přepis. Přepis v den prodeje se mnou na registru.
xenofob

a 10 palcova kola a nejvetsi pripustna hmotnost 400 kg

milanho
hodnocení

0x
Dobrý den, máte stále doklady od vleku? Měl bych zájem můžete se mi prosím ozvat.
marrk*
Zdravim, ano mám nicméně cca před týdnem jsem je dal do depozitu na neurčito.
xenofob

na evidenčnku je nutné přistavit vozík...pokud vozík nebyl na STK v době, kdy se fotilo VIN a výrobní štítek, je to v pohodě...VIN se vybouchá na jiný...kdyby to měl být odcizený, půvpdní vIN se vybrousí... štítek se vyrobí...a tradá na EK...pokud nebudou souhlasit vnější rozměry EK bude nevyhovující a k přepisu nedojde...

milanho
hodnocení

0x
Dobrý večer a můžete mi napsat rozměry které jsou v TP? Abych věděl zda by šel na můj vozík. A kdy byl naposledy na STK? Kvůli fotkám jak vozík vypadal? napište prosím na e-mail horelicovi@post.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]