Nejste přihlášen/a.
Doplňuji, sice trochu později, že chyba byla ve startéru. Naštěstí jsem sehnal repasovaný za 500Kč a od té doby vše šlape jak hodinky. ![]()
Nevím zdali zrovna na Xsaře byly problémy se spínací skříňkou,ale něteré modely PSA na toto trpěli. Na Xantii 1,8i16V jsem měl na "odchodu" snímač otáček klikové hřídele-a projevovalo se to tak, že někdy chytla nahned a někdy na 4,6 nebo i 7. pokus, když to zrovna nešlo, tak regulátoru tlaku paliva na vstřikovací liště pak vzlínalo spojem na hadičce palivo. JInak na rotzlačení pak chytla snad na půl metru!
Dle doplnění ve 21:45 bych se přiklonil ke starteru.
já bych to typ na spínací skřínku
když z ní vycvakneš konektor najdeš drát k cívce pustíš do něj 12V startuje?
Měřením kontaktem na mínus baterie jsi vyloučil možnost odhalení závady na kostře.Zkontroluj kostry.
Zkusil bych před startováním pootočit klikovou hřídelí.
úbytek 1 + 0,5V není hrozný.
Máš pravdu, přesto bych to prověřil.
S tou spínačkou bych si nebyl taky úplně jistý. Z toho důvodu, že těch 10,5V značí, že tam nějaký větší proud teče, tudíž to patrně spíná .
Chtěl jsem původně i navrhnout zkusit pootočit klikou při startování, ale kvůli možnosti úrazu jsem to radši neudělal, ale přes kvalt z mírného kopečka by se dalo...
Případně rozdělat startér a promazat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.