Zdravím. Koupil jsem vozidlo od pána, ne přímo majitele (se kterým mám sepsanou řádnou kupní smlouvu s rodn čidlem, adresou, jménem z občanky). K vozidlu mi dal malý, velký technický průkaz a bohužel jen kopii plné moci od majitelky (nepoznal jsem to). Na magistrátu mi řekli, že je na mě vozidlo neprepisi. Prodejce mi nezvedá telefon a majitelka také nekomunikuje. Jak mám dál postupovat? Podle paragrafu 8 a) "1) Došlo-li ke změně vlastníka silničního vozidla na základě převodu vlastnického práva a dosavadní nebo nový vlastník neposkytl potřebnou součinnost pro podání společné žádosti o zápis změny vlastníka silničního vozidla v registru silničních vozidel ve lhůtě podle § 8 odst. 2, provede obecní úřad obce s rozšířenou působností zápis změny rovněž na žádost dosavadního nebo nového vlastníka" By magistrát měl vozidlo přepsat na mě,j to pravda? Děkuji za odpověď.
Podej žádost o zápis změny - musí jí převzít, vrátí ti jí k doplnění. Jde o splnění zákonné povinnosti.
Prodejce prokazatelně (na doručenku) vyzvi k součinnosti. Dál úřad bude řešit jeho. Ano i ten přepis bez něj je možný, ale ne tak jednoduchý a nebude to hned. Nejdřív musí nespolupracovat.
Jo a bacha, nekoupil jsi od majitelky ale od někoho jinýho, taky může být kupní smlouva od počátku neplatná A vyzvat musíš tu majitelku resp. toho kdo je v registru...
podpis na plné moci musí být úředně ověřen a ta ověřovací doložka s kulatým razítkem by měla být originální, to yb se mělo dát poznat i volným okem podle různých barev razítek a písma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.