Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: maty258 odpovědí: 5 změna:
Zdravím.
Koupil jsem vozidlo od pána, ne přímo majitele (se kterým mám sepsanou řádnou kupní smlouvu s rodn čidlem, adresou, jménem z občanky).
K vozidlu mi dal malý, velký technický průkaz a bohužel jen kopii plné moci od majitelky (nepoznal jsem to).
Na magistrátu mi řekli, že je na mě vozidlo neprepisi. Prodejce mi nezvedá telefon a majitelka také nekomunikuje.
Jak mám dál postupovat?
Podle paragrafu 8 a)
"1) Došlo-li ke změně vlastníka silničního vozidla na základě převodu vlastnického práva a dosavadní nebo nový vlastník neposkytl potřebnou součinnost pro podání společné žádosti o zápis změny vlastníka silničního vozidla v registru silničních vozidel ve lhůtě podle § 8 odst. 2, provede obecní úřad obce s rozšířenou působností zápis změny rovněž na žádost dosavadního nebo nového vlastníka"
By magistrát měl vozidlo přepsat na mě,j to pravda?
Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Podej žádost o zápis změny - musí jí převzít, vrátí ti jí k doplnění. Jde o splnění zákonné povinnosti.

Prodejce prokazatelně (na doručenku) vyzvi k součinnosti. Dál úřad bude řešit jeho. Ano i ten přepis bez něj je možný, ale ne tak jednoduchý a nebude to hned. Nejdřív musí nespolupracovat.

Jo a bacha, nekoupil jsi od majitelky ale od někoho jinýho, taky může být kupní smlouva od počátku neplatná ;) A vyzvat musíš tu majitelku resp. toho kdo je v registru...

hodnocení

0x

Musíte ale zákon přečíst dále, k přepisu je potřeba to a to, takže § 8a zbytečný a bezzubý. Bohužel.

Bez platné plné moci a dalších potřeb vozidlo nepřepíšete, to je mnohokrát vyzkoušené.

Bez plné moci ano, ale s

Přepis vozidla

hodnocení

0x

Jen tak mimo soutěž-jak jste poznal, že je to kopie PM?

xenofob
hodnocení

0x

podpis na plné moci musí být úředně ověřen a ta ověřovací doložka s kulatým razítkem by měla být originální, to yb se mělo dát poznat i volným okem podle různých barev razítek a písma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]