Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz týkající se vašich zkušeností zdali míáíte někdo něco podobně velkého a taháte za tím karavan?
Našel jsem v TP že mohu tahat 1100kg bržděný vozejk a nebo karavan, což splňuje většina těch menších karavanů ( pro 4 lidi s přehledem )
Po nachipování to auto dá výkonově s přehledem,a jde mi spíše o to zdali to takto někdo máte malé auto a za tím velky karavan, většinou na silnici nejsou vidět moc fabie s karavanem...
0x
Němčouři to tahali trabantama = výkonově není problém. Otázka co na to spojka a TSI
i když teoreticky větší zátěž vypálí karbony = italská údržba. Nedusit v nízkých otáčkách pod plynem ale spíš točit aby motor šel lehce.. Co vim tak Fobie s tažným z výroby měly větší chladič, možná i silnější spojku (u F3/ litrovej TSI je spojka hodně fórová + k tomu dlouhý kvalty a motor do 2k totálně chcíplej, někde s karavanem dojíždět italskou serpoškou do kopce si s tim moc nedovedu představit...)
To je pravda, ale ty karavany byly malinko menší
...
Tažný z výroby není, je dodělávané asi 3 roky po koupi, ale s tím by neměl být problém, dá se dobře orientovat podle teploty oleje, na to jsem byl upozorněný po načipování motoru že když potáhnu něco těžšího a pojedu do velkého stoupání a dám tomu pohulit, že bych sem tam měl kouknout na teplotu oleje...
0x
Nezapomeňte na pořádná přídavná zrcátka.
Snad nepojedete ve čtyřech s plnou bagáží...
Víte,kolik dáte jen za přejezd republiky?
Maximálně tak na Rozkoš nebo na Pastviny.
0x
zdravím, ano dá se.. Záleží kam chcete ject, velké kopce atd. Já mám jen zkušenosti z golfu4 1.6 benzín, výkon 77kW, podobné auto, jen atmosfér. Na kouli mi dali taky jen 1100kg brzděného, měl jsem tam plyn v autě, zvětšila se mi hmotnost, takže ikdyž je golf těžší byl jsem na tom stejně. Dvakrát jsem to tahal na dovču. Karavan měl 1080kg z půjčovny dle dokladů. Mno můžu říct že se auto potilo v některých úsecích, ale dalo se. Hlavně, jak bylo uvedeno, točit motor, žádné šetření ale otáčky, hlavně před kopcem. Běžně jsem řadil i trojku na dálnicích a na okreskách i za dvě. Na spotřebu nemá cenu koukat, to je musí zkousnout. A hlavně pozor při jízdě, budete mít za sebou celou tunu, takže dodržovat větší vzdálenosti na brzdnou dráhu, je to fakt jiný nežli s běžným vozíčkem za auto a vyvést např. trochu sutě. A pokud bude déšť a vítr, fakt bacha. Nevím jestli si to chcete koupit nebo půjčit, ale myslím že není problém zajet do půjčovny, domluvit se a zapřáhnout a jet se jen tak chvilku projet, něco málo to stát bude ale aspoň to vyzkoušíte. Prodejce nebo pronajímatel vás s tím seznámí a bude vědět na co si dávat bacha. I já jsem to takto kdysi udělal než jsem to zapřáhl a táhl to do chorvatska..
0x
Dobrý den, měl jsem Fábii, 1,4 , 74kW. Rok výroby 2005. Prý nejsilnější, jaké se v té době vyrábělo. Nevím. Ale v techničku vidím bržděný 850kg. Kupoval jsem karavan, ale ten vážil 950kg, takže mi upravili dokimenty na váhu 850kg. Jezdil jsem s tím 4 roky, ale je to slabé vozidlo. Byl problém předjet kamión po dálnici, pokud se malinko zvedla silnice. Pořídil jsem proto octávii, 1.5, 110kW. To je jiné tahání. Už se nebojím, že v kopci to dvojka neveme...
Z vlastní zkušenosti, Fabii ne, jedině Octávii.
Kde jste našel, že Fabie může tahat 1100kg? Techničák, položka 39?
1100kg má i Punto, proč by to nemohla mít Fobie? Ta 1,4 74 kW slabá je a jede jen v točkách úzkým rozsahu otáček, hodně žere a často žere i olej = moc povedený motor to neni... Na tahání už vůbec. Ale třeba dvoulitr benzín nebo 1,9 TDI karavan daj... Jasně Oktávka s odpovídajícím motorem je na to lepší..
1,2 TSI to výkonově dá v pohodě.. Ředění oleje benzínem pokud vim probíhá za studena to u karavanu nehrozí :D A spojka na tomhle myslim ještě úplně marná neni (ty jsou na litrovým)
Otázka jestli vůbec řešit karavan, dost omezuje a cenově fakt můžou vyjít líp ty penziony, chatky v kempu apod. Jediná výhoda že bydlíš ve svým.. Za mne když už tak obytňák, ale zasi živíš velký auto furt, takže dobrý kdo jezdí často a spí náhodně po cestě..
asd, já píšu jen zkušenost, kterou jsem si léty ověřil a uvádím údaje z techničáku. Určitě se nevyplatí penziony, to mám vyzkoušené. Na dlouhých vzdálenostech je karavan nesmÿsl. Do kempu v Chorvatsku určitě ne s karavanem. To, že synek měl u Punta více kilo, nežli ve Fábii jsem viděl, ale taky to jelo pomalu.
dost omezuje
v čem omezuje?
Obytńák je jen na několik týdnů v roce a investice je v miliónech. Zbytek roku stojí. V kempu chcete zajez na zámek a musíte složit přístřešek a vše uklidit.
Punto taky nemá jen 1,2 44 kW
Ale taky 1,9 JTD 74 (i 96) kW, T-jet 88 (nebo i 120) kW, 1,8 96 kW, dvoulitr 203kW - s tim to jede "trochu jinak" ![]()
Karavan omezuje - na spoustu míst nezajedeš, nesmíš spát atd. Hlavně v zahraničí.. Spousta parkovišť má závoru že karavan neprojede, sedla zákaz vjezdu.. Pak manévrovatelnost po městě, možnost zaparkovat atd... Oproti obytný dodávce to omezuje dost..) Samo zaparkovat v kempu v ČR a chodit k rybníku je v pohodě.
asd, s karaveme jezdím teprve necelých 5 let, ale nesetkal jsem se Vašemi popisovaným problém, snad jen parkování ve městě. Ale vždy jsem našel řešení, že jsem zaparkoval jinde, třeba u obchoďáků. Někde v ulici nepotřebuji parkovat, tak kam zajíždí přívěs, zajede obytné auto. Jediný problém s místem jsem měl u zámu v Rychnově nad Kněžnou, jinde nikoliv.
Občas je problém zaparkovat i s osobním autem, takže to neberu jako problém pro soupravu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.