Nejste přihlášen/a.
Překvapilo mě to hlavně proto, že mám Kiu Ceed 1.6 92kw která zdaleka tak dobře netahá a už vůbec nemá dlouhé převody.
Proto mě napadla úvaha které benzíny do objemu 1.6L mají pěkně dlouhé převody ideální pro jízdu na dálnici?
0x
Není to ani tak otázka dlouhých nebo krátkých převodů, jako spíš otázka průběhu točivého momentu v závislosti na otáčkách. Moderní motory dobře táhnou už od 1500 až 2000 ot./min. Sportovní stroje pořádně zatáhnou až při vyšších otáčkách, ale od "civilních" vozů se očekává, že budou mít vyrovnaný záběr v dost širokém rozmezí otáček. Takto není vyžadováno časté řazení.
0x
Obecně všechny turbomotor + šestikvalt.
A dlouhý kvalty - super je dlouhá "eko" jednička a dvojka, hlavně kdo jezdí krpálky se zatáčkou k chatě
Obzvlášť u litrových turbopííp který jsou do 2k totálně chcíplý (litr TSI např.). Spojka to miluje ![]()
Mmch. nízký otáčky nejsou úplně to pravý (karbony a LSPI
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.