Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze přepravovat jízdní kolo na střeše automobilu bez nosiče? (auto má lyžiny)

Od: ada1087 odpovědí: 9 změna:

Zdravím,
budu se zítra stěhovat a jízdní kolo už se mi bohužel nevejde do auta. Mám na střeše lyžiny, ale nemám nosič na kola. Pokud bude kolo na střeše "na ležato", můžu takto vyjet na silnici? Samozřejmě za předpokladu, že bude řádně zajištěné. Když se nad tím zamyslím, nepřijde mi to jako problém, ale zároveň jsem nikdy nikoho takto kolo přepravovat neviděl.
Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Příjde mi to vpořádku, pokud bude zajištěné. Ty nosiče jsou pro časté sundávání a větší komfort při umisťování na nosič.

Pokud bude jakkoliv trčet tuším o 40cm, tak červený praporek na konec trčícího kusu kola.

ada209
hodnocení

Také si myslím. Našel jsem před chvílí ještě článek, který převoz kol na střeše tímto způsobem zmiňuje a nedoporučuje ho. Nicméně neuvádí, že se to vyloženě nesmí. Jako hlavní důvod toho proč to nedělat uvádí možnost poškození střechy vozu (tohle hodlám pojistit dostatečnou vrstvou stretch folie) a pak také, že by kolo mohlo zklouznout. Tady se ale zase vracím k tomu co jsem psal, a sice, že si dám záležet, abych ho přidělal opravdu na pevno a neohrozil jak sebe tak ostatní.

id

Odmontujte šlapku, kolo bude lépe sedět na střeše.

asd1
hodnocení

2x

Řádně upevněné ano, jako každý jiný náklad. Nejlíp asi matrace a stáhnout kurtnou Nebo aspoň kostky molitanu apod. aby se neodřelo ani kolo ani auto...

hodnocení

0x

Je to zavazadlo, jako každé jiné, takže při dodržení obecných předpisů tomu nic nebrání. Jestli si odřete střechu je Váš problém, který nikoho nezajímá.

hodnocení

0x

Nevím odkud jste, ale např. u nás v Kolíně má jedna benzínka spojená se servisem půjčovnu nosičů. Kdysi jsem si je půjčila také a stálo to pár kč. na den. Dobrá služba... nebo půjčit zahrádku,bylo by to bezpečnější a pro policici asi i lepší.

hodnocení

0x

Pokud myslíte lyžiny= HAGUSY, (Pevně namontované na střeše auta na každé straně jeden) pak toto bez příčníků nedoporučuji. ale pokud jsou to příčníky-uchycenéné z obou stran auta, pak klidně,

hodnocení

0x

Zákon nestanovuje že kolo musí být převáženo v nosiči kol.

Takže klidně můžete, pokud řádně připevníte.

makk
hodnocení

0x

Ližiny (píší se s měkkým I, protože náklad na ních líhá, nelyžuje) myslíte hagusy? Ty samotné vlastně jsou jen základem nosiče, měly by tam být ještě příčníky. Nic méně pokud se nebojíte, že si odřete střechu a kolo řádně upevníte, nelze proti tomu nic namítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]