Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
budu se zítra stěhovat a jízdní kolo už se mi bohužel nevejde do auta. Mám na střeše lyžiny, ale nemám nosič na kola. Pokud bude kolo na střeše "na ležato", můžu takto vyjet na silnici? Samozřejmě za předpokladu, že bude řádně zajištěné. Když se nad tím zamyslím, nepřijde mi to jako problém, ale zároveň jsem nikdy nikoho takto kolo přepravovat neviděl.
Děkuji za odpověď.
Příjde mi to vpořádku, pokud bude zajištěné. Ty nosiče jsou pro časté sundávání a větší komfort při umisťování na nosič.
Pokud bude jakkoliv trčet tuším o 40cm, tak červený praporek na konec trčícího kusu kola.
Také si myslím. Našel jsem před chvílí ještě článek, který převoz kol na střeše tímto způsobem zmiňuje a nedoporučuje ho. Nicméně neuvádí, že se to vyloženě nesmí. Jako hlavní důvod toho proč to nedělat uvádí možnost poškození střechy vozu (tohle hodlám pojistit dostatečnou vrstvou stretch folie) a pak také, že by kolo mohlo zklouznout. Tady se ale zase vracím k tomu co jsem psal, a sice, že si dám záležet, abych ho přidělal opravdu na pevno a neohrozil jak sebe tak ostatní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.