Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, pokud máte někdo zkušenost. Před měsícem jsem prodal motorku a teď mi zavolal nynější majitel, že má motorka závadu(protočila se mu spojka na klikovce) a oprava by stála asi 8 000,- . Řekli mu v servisu, že byla špatně nastavená spojka a tím se to stalo. Já sám jsem měl motorku necelý rok a s motorem jsem žádné problémy neměl. Chce na mě opravu zaplatit nebo koupit jiný motor na půl. Poraďte prosím jak se k tomuhle postavit. Děkuji MZ
Nejspíš bude záležet na kupní smlouvě, jak jí máte napsanou.
Když jsem prodával auto, do smlouvy jsem uvedl, že je nový majitel seznámen se stavem vozidla a cena odpovídá jeho stavu.Cena byla symbolická z důvodu nutnosti opravy kompletní přední nápravy a elektroinstalace, ale bylo pojízdné.Po pár dnech volal, že jel pro díly do Plzně a po cestě zpět mu odešlo něco po elektrické stránce, jestli nevím, co by to mohlo být.Že už nad tím hodinu strávil a na nic nepřišel.Odvolal jsem se na kupní smlouvu a že byl na to upozorněn.Od té doby jsem o něm neslyšel.
Pokud si nejste vědom zamlčení nějaké skutečnosti, co se týče onoho problému, tak se nenechte zastrašit a řekněte mu, ať si nechá udělat znalecký posudek na onu závadu a po výsledku že se domluvíte.
Přeci jen bez jakéhokoli vyjádření znalce to bude tvrzení proti tvrzení...
Ahoj,
nerozumím tomu "protočila se spojka na klikovce".
A proč kvůli spojce kupovat nový motor?
Lipt
Jelikož se jednalo o motorku MZ 251 etz a tam je prý spojka nalepená na kuželu klikovky. pravděpodobně ten předchozí majitel seřizoval neodborně spojku a nebo ji měl dole a nepřilepil ji znova tak se utrhla a kužel na klice vydřela. Tím by byla oprava dražší jak jinej motor.
Ahoj,
tak to jsem nevěděl - tyto motory neznám. Přesto pochybuji, že by spojka byla nalepená na klice.
Pokud potřebuješ náhradní díly, mrkni se sem: inzercemoto.cz/... Si myslím, že než koupit jiný motor, do kterého nevidíš, je lepší si ten motor opravit sám.
A tady máš hafo motorek a náhradních dílů: jyxo.1188.cz/...=
Lipt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.