Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, pokud máte někdo zkušenost. Před měsícem jsem prodal motorku a teď mi zavolal nynější majitel, že má motorka závadu(protočila se mu spojka na klikovce) a oprava by stála asi 8 000,- . Řekli mu v servisu, že byla špatně nastavená spojka a tím se to stalo. Já sám jsem měl motorku necelý rok a s motorem jsem žádné problémy neměl. Chce na mě opravu zaplatit nebo koupit jiný motor na půl. Poraďte prosím jak se k tomuhle postavit. Děkuji MZ
2x
Nejspíš bude záležet na kupní smlouvě, jak jí máte napsanou.
Když jsem prodával auto, do smlouvy jsem uvedl, že je nový majitel seznámen se stavem vozidla a cena odpovídá jeho stavu.Cena byla symbolická z důvodu nutnosti opravy kompletní přední nápravy a elektroinstalace, ale bylo pojízdné.Po pár dnech volal, že jel pro díly do Plzně a po cestě zpět mu odešlo něco po elektrické stránce, jestli nevím, co by to mohlo být.Že už nad tím hodinu strávil a na nic nepřišel.Odvolal jsem se na kupní smlouvu a že byl na to upozorněn.Od té doby jsem o něm neslyšel.
Pokud si nejste vědom zamlčení nějaké skutečnosti, co se týče onoho problému, tak se nenechte zastrašit a řekněte mu, ať si nechá udělat znalecký posudek na onu závadu a po výsledku že se domluvíte.
Přeci jen bez jakéhokoli vyjádření znalce to bude tvrzení proti tvrzení...
0x
Ahoj,
nerozumím tomu "protočila se spojka na klikovce".
A proč kvůli spojce kupovat nový motor?
Lipt
Jelikož se jednalo o motorku MZ 251 etz a tam je prý spojka nalepená na kuželu klikovky. pravděpodobně ten předchozí majitel seřizoval neodborně spojku a nebo ji měl dole a nepřilepil ji znova tak se utrhla a kužel na klice vydřela. Tím by byla oprava dražší jak jinej motor.
Ahoj,
tak to jsem nevěděl - tyto motory neznám. Přesto pochybuji, že by spojka byla nalepená na klice.
Pokud potřebuješ náhradní díly, mrkni se sem: inzercemoto.cz/... Si myslím, že než koupit jiný motor, do kterého nevidíš, je lepší si ten motor opravit sám.
A tady máš hafo motorek a náhradních dílů: jyxo.1188.cz/...=
Lipt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.