Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl by jsem poradit. Dneska jsem rozebral kryt ze spodu motoru a zjistil jsem ,že mám hadici která vede do intercooleru od oleje , tak jsem se chtěl zepta čím by to mohlo být. Auto jede jak má , turbo v pohodě, otáčky neztrácí. Tak jestli je to normalní nebo je potřeba s tím něco dělat.
Do jiste miry to normalni je. Z turba vzdy unika nepatrne mnozstvi oleje, ten casem zamastni ptakticky cely saci trakt. Zkus tu hadici odpojit a uvidis, jestli neni v intercooleru toho oleje hodne. To by mohl byt problem a casem by to turbo hezky fouklo do spalovaciho prostoru a je pruser. Minimalne bych vymenil tesneni, kdyz to uz slzi.
Dobře děkuji za radu , a kdyby tam toho oleje bylo moc tak jak to vyřešit? Nové turbo a intercooler?
Jaké auto, jaký nájezd?
Takže starý vergl (bez urážky). Reálně má najeto spíš tak 500 tisíc, takže neřeš a jezdi.
Je to passat b 5.5 1.9 tdi PD 74 kW. Hadice u intercooleru se pravděpodobně nikdy nečistila tak jestli je možné , že za těch 250 tisíc km se tam ten olej nahromadi nevím. A ještě není zaslepený EGR ventil , to mě teprve bude čekat , u EGR mám taky trochu oleje , ale co jsem četl tak by to mělo být normální , když tam není větší množství.
No je to auto z roku 2005 a pokud se to nikdy nečistilo tak u té hadice mohlo toho olejej nahromadit více. Doufám , že to je normální. Teď budu tu hadici umývat aby byla čistá doleju do plna olej a budu kontrolovat jestli se olej neztrácí nebo jestli zase není zasraná ta hadice. A kdyby nastal ten horší scénář , že v intercooleru je více oleje , jak se to řeší?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.