Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezávisle topení do auta

Od: vw6 odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
mám Golfa 6 a rád bych si pořídil nezávisle topení
Jsou 2 druhy, horkovzdušné a teplovodní.
Koukal jsem že teplovodní je levnější ale existují i levná horkovzdušná ale nevím jakou můžou mít životnost.
Byl bych rád aby se ohříval i motor takže bych volil teplovodní
Budu rád když mi řekněte vaše zkušenosti a na kolik to tak vyjde.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Všetko má svoje plusy a mínusy. Teplovodné kúrenie potrebuje pre svoj chod obeh kvapaliny a napojenie na topný okruh auta. Pokiaľ bude obeh motorom,tak motor neohrejete pred jazdou.Ak sa do okruhu napojí samostatné čerpadlo pre obeh,tak je potrebná väčší akumulátor alebo ešte jeden a ten napojiť na nabíjanie. Teplovzdušné stačí napojiť na výduchy v aute,popr. ani to nieje je potreba,otázka komfortu. Väčší akumulátor bude nutný,ak budete používať predohrev kabíny.Cena sa bude odvíjať od montáže,použitých komponentov a možno sa vyrovná,keď aj neprevíši cenu kúrenia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]