Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní značka vs doplnění hodin

Od: haanii odpovědí: 26 změna:

Je cedule zákaz stání a pod ní je tabulka a tam jsou napsané nějaké hodiny. Co to znameneá? Může se v tyto hodiny na tom místě stát nebo né?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
21.04.10 21:45
hodnocení

1x

Ne.

hanher*
hodnocení

1x

Že zákaz stání platí pouze v uvedeném časovém rozmezí, např. od 8 - 18hod.

Pokuta?

kytka*

Myslím,že pokud by tam doplňková tabulka nebyla je jasně ,že je úplný zákaz stání. Pokud je tam rozmězí od -do, platí zákaz v tomto rozmezí. Mám pravdu?

doplněno 21.04.10 21:50:

Nebo mám vrátit papíry?:D

doplněno 21.04.10 22:12:

Já v tu dobu tam tedy nestojím , ale někdo třeba jo*zed*

papene*

*cteni*popis: v dolní části červeného kruhu může být vyznačena doba, po kterou zákaz platí; značka ukončuje platnost značky Zákaz zastavení

vsechny-autoskoly.cz/...

hodnocení

0x

to se určitě neptá šofér.

hanher*

Milane, věřím že ano, a řidičák mu ještě smrdí tiskárnou.

Nebo že by žadatel?

hanhere, už se stydí Haninka...*hi*

hanher*

Nechci se tímto dotknout tazatele, ale když vidím, jakou pakáž dnešní komisaři pouštějí na silnice, tak se docela divím, že dokážou vůbec zařadit jedničku.

cyril*

Myslíte, že dříve to bylo jiné?

hanher*

Já osobně si myslím, že ano.

cyril*

Tak jiné snad, ale lepší ani náhodou! Kdo se něco naučit chtěl, ten se naučil a to platilo stejně dříve jako dnes.

hanhere (už nemám body) ale moje informace je trošku jiná. Adepty vyhazují ze zkoušek častěji jak dříve. Páč mají za to další poplatky do rozpočtu obce.

doplněno 21.04.10 22:10:

body myslím na udělování "dobrá"

hanher*

Ano, plně souhlasím, a hlavně asi záleží na tom, jak se příslušný komisař vyspal.

Samozřejmě jsem to myslel ironicky, ale co poslední dobou vídávám za "piloty", tak nad tím mi zůstává rozum stát.

Ostatně je to bohužel i vidět min 1 týdně v televizi...

kytka*

Vy jste tajemný jako hrad v Karpatech:D

cyril*

Ne, šoférka. *smich*

haanii
hodnocení

Nejsem žádná novopečená řidička, či žádná havěť jak se domýšlíte. Mám již ujeto řadu km a neztratila jsem žádný bod a to jezdím denně. Zmátlo mě to, že v tu dobu, která byla napsaná na dodatkové tabulce, tam stálo množství aut. Na tabulce jsou dokonce vyznačeny doby dvě. Myslela jsem, jestli se za ta léta něco nezměnilo, neboť dnes je možné i nemožné.

papene*

;) To je pravda.Dnes je možné doopravdy vše.*zed*

hanher*

Já si nic nedomýšlím (jestli je to tedy vůbec na mě), nic jsem na Vás nesměřoval.

Debata se ale otočila trošku jiným směrem, tak proto asi...

hop®

Omlouvám se, že jsem trochu mimo téme, ale je tu opět všeobecně rozšířený nesmysl, který mne zvedá ze židle, takže: řidič se "narodí" BEZ bodů a pokud něco provede, tak si za patřičný poplatek "koupí" trestné body. Pokud jste dobrá řidička, nemůžete ztrácet body, protože žádné (trestné) nemáte! *zed*

doplněno 21.04.10 23:25:

jinak... dodatková tabulka upřesňuje platnost značení, takže pokud je u zákazu (v předpisem daném místě) napsaný nějaký časový údaj, tato značka platí pouze v uvedenou dobu. Něco jako "OTEVŘENO (=značka platí) Po-Pá 7-11, 12-18" ;)

doplněno 21.04.10 23:31:

*téma...

papene*

*jasne*Zdravím hope.

A já myslela, že je to obráceně.:DTak díky za vysvětlení.Až řeknu, že nemám žádný bod tak jsem zvědavá co si ostatní asi tak pomyslí?*smich*

hop®

Též zdravím! :)

Kdo Vám kdy nadělil body, aby je policajti mohli sbírat? Je to zákonem dané, nikdo nikomu body do začátku nevěnuje. Jsou to trestné body, a věřte, že jsem na toto téma vyhrál sázku i s mým "kamarádem" (z hospody), který dělá a PČR! *zed**haha*

Je to záležitost, na kterou jsem nějakým způsobem silně alergický, pokud na tohle téma občas prudím, předběžně prosím o toleranci... ;)

doplněno 21.04.10 23:34:

*u PČR...

... a pokud někdo bude koukat jak bacil do lékárny, tak ho odkažte na net, jsou tam veškeré potřebné vyhlášky, které toto bodování definují...

marenka*

Hope Vy jste mi dal *bum*:D Četla jsem tuhle diskusi manžovi a ten mi taky začal tvrdit, že řidič má 12 bodů, a ty mu jsou odebírány *sok* Tak jsme se solidně dohadovali do jedné hodiny ráno :D Nechtěl připustit, že má 0 a dostává trestné body. Nakonec se zadařilo *pivo*

doplněno 22.04.10 08:59:Dosažení 12 bodů

<< ZPĚT <<

§ 123c
(1) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností zaznamenává řidičem dosažený počet bodů pouze do celkového počtu 12 bodů.
(2) Dopustil-li se řidič jedním skutkem více přestupků nebo trestných činů, spáchaných jednáním zařazeným do bodového hodnocení, zaznamená příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností počet bodů stanovených pro nejzávažnější z nich.
(3) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností při provedení záznamu bodů, kterým řidič dosáhl celkového počtu 12 bodů, neprodleně písemně oznámí tuto skutečnost řidiči a vyzve jej k odevzdání řidičského průkazu a mezinárodního řidičského průkazu nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne doručení tohoto oznámení. Řidič pozbývá řidičské oprávnění uplynutím 5 pracovních dnů ode dne, v němž mu bylo toto oznámení doručeno.
(4) Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností při provedení záznamu bodů, kterým řidič, který je držitelem řidičského průkazu Evropských společenství, řidičského průkazu vydaného cizím státem, mezinárodního řidičského průkazu vydaného cizím státem, dosáhl celkového počtu 12 bodů, neprodleně písemně oznámí tuto skutečnost řidiči a ministerstvu.
(5) Řidič, který pozbyl odbornou způsobilost podle odstavce 3, je povinen výzvu podle odstavce 3 splnit.
(6) Pro odevzdání řidičského průkazu a mezinárodního řidičského průkazu podle odstavce 3 platí obdobně § 113 odst. 5.
(7) Dosáhne-li řidič, který je držitelem řidičského průkazu Evropských společenství, řidičského průkazu vydaného cizím státem, mezinárodního řidičského průkazu vydaného cizím státem, celkového počtu 12 bodů, pozbývá právo k řízení motorového vozidla na území České republiky po dobu jednoho roku. Ministerstvo sdělí, po obdržení podkladů zaslaných příslušným obecním úřadem obce s rozšířenou působností, tuto skutečnost orgánu, který řidičský průkaz vydal.
(8) Lhůta jednoho roku uvedená v odstavci 7 počíná běžet ode dne uložení pokuty v blokovém řízení nebo nabytí právní moci rozhodnutí o přestupku nebo trestném činu, spáchaným jednáním zařazeným do bodového hodnocení, na jehož základě řidič dosáhl celkového počtu 12 bodů.

hop®

Milá Mařenko, tak to se opravdu omlouvám za Vaši probděnou noc!*haha*

Jinak díky za citaci paragrafů! *palec*

Ta poslední věta obsahuje pěkné rčení, které jsem neznal. Třeba by se to líbilo dejavu, ale její vlákno ( poradte.cz/... je už uzavřeno. (Poslat jí to vnitřní poštou?)

hop®

Jj, přesně v tomto vlákně jsem už tuto hlášku zveřejnil! ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Příklad použití podobné příkazové značky s dodatkem je u nás před školou.Tady je totiž logicky vysvětlitelný.Omezení rychlosti 30 km,doplněný tabulkou Po - Pá od 7 - 17 hod.Je jasné,že v uvedenou dobu,(kvůli školnímu provozu)je nutno toto omezení respektovat.Mimo tuto dobu lze jezdit do 50 km/hod.A není co řešit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]