Nejste přihlášen/a.
Je cedule zákaz stání a pod ní je tabulka a tam jsou napsané nějaké hodiny. Co to znameneá? Může se v tyto hodiny na tom místě stát nebo né?
Myslím,že pokud by tam doplňková tabulka nebyla je jasně ,že je úplný zákaz stání. Pokud je tam rozmězí od -do, platí zákaz v tomto rozmezí. Mám pravdu?
doplněno 21.04.10 21:50:Nebo mám vrátit papíry?:D
doplněno 21.04.10 22:12:Já v tu dobu tam tedy nestojím , ale někdo třeba jo
popis: v dolní části červeného kruhu může být vyznačena doba, po kterou zákaz platí; značka ukončuje platnost značky Zákaz zastavení
Nechci se tímto dotknout tazatele, ale když vidím, jakou pakáž dnešní komisaři pouštějí na silnice, tak se docela divím, že dokážou vůbec zařadit jedničku.
Tak jiné snad, ale lepší ani náhodou! Kdo se něco naučit chtěl, ten se naučil a to platilo stejně dříve jako dnes.
hanhere (už nemám body) ale moje informace je trošku jiná. Adepty vyhazují ze zkoušek častěji jak dříve. Páč mají za to další poplatky do rozpočtu obce.
doplněno 21.04.10 22:10:body myslím na udělování "dobrá"
Nejsem žádná novopečená řidička, či žádná havěť jak se domýšlíte. Mám již ujeto řadu km a neztratila jsem žádný bod a to jezdím denně. Zmátlo mě to, že v tu dobu, která byla napsaná na dodatkové tabulce, tam stálo množství aut. Na tabulce jsou dokonce vyznačeny doby dvě. Myslela jsem, jestli se za ta léta něco nezměnilo, neboť dnes je možné i nemožné.
Já si nic nedomýšlím (jestli je to tedy vůbec na mě), nic jsem na Vás nesměřoval.
Debata se ale otočila trošku jiným směrem, tak proto asi...
Omlouvám se, že jsem trochu mimo téme, ale je tu opět všeobecně rozšířený nesmysl, který mne zvedá ze židle, takže: řidič se "narodí" BEZ bodů a pokud něco provede, tak si za patřičný poplatek "koupí" trestné body. Pokud jste dobrá řidička, nemůžete ztrácet body, protože žádné (trestné) nemáte!
jinak... dodatková tabulka upřesňuje platnost značení, takže pokud je u zákazu (v předpisem daném místě) napsaný nějaký časový údaj, tato značka platí pouze v uvedenou dobu. Něco jako "OTEVŘENO (=značka platí) Po-Pá 7-11, 12-18"
*téma...
Zdravím hope.
A já myslela, že je to obráceně.:DTak díky za vysvětlení.Až řeknu, že nemám žádný bod tak jsem zvědavá co si ostatní asi tak pomyslí?
Též zdravím!
Kdo Vám kdy nadělil body, aby je policajti mohli sbírat? Je to zákonem dané, nikdo nikomu body do začátku nevěnuje. Jsou to trestné body, a věřte, že jsem na toto téma vyhrál sázku i s mým "kamarádem" (z hospody), který dělá a PČR!
Je to záležitost, na kterou jsem nějakým způsobem silně alergický, pokud na tohle téma občas prudím, předběžně prosím o toleranci...
*u PČR...
... a pokud někdo bude koukat jak bacil do lékárny, tak ho odkažte na net, jsou tam veškeré potřebné vyhlášky, které toto bodování definují...
Hope Vy jste mi dal :D Četla jsem tuhle diskusi manžovi a ten mi taky začal tvrdit, že řidič má 12 bodů, a ty mu jsou odebírány
Tak jsme se solidně dohadovali do jedné hodiny ráno :D Nechtěl připustit, že má 0 a dostává trestné body. Nakonec se zadařilo
Ta poslední věta obsahuje pěkné rčení, které jsem neznal. Třeba by se to líbilo dejavu, ale její vlákno ( poradte.cz/... je už uzavřeno. (Poslat jí to vnitřní poštou?)
Příklad použití podobné příkazové značky s dodatkem je u nás před školou.Tady je totiž logicky vysvětlitelný.Omezení rychlosti 30 km,doplněný tabulkou Po - Pá od 7 - 17 hod.Je jasné,že v uvedenou dobu,(kvůli školnímu provozu)je nutno toto omezení respektovat.Mimo tuto dobu lze jezdit do 50 km/hod.A není co řešit.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.