Dobrý den všem. Uvažuju o koupi auta v ceně do 200000kc. Nejraději nějaké MPV nebo kombi. Představa by byla Ford S Max, Ford Galaxy. Chtěl bych prostornější auto, ve kterém by se vyspali dva dospělí lidé. Dali by se něco doporučit? Má někdo zkušenosti, poznatky, názory? Jaký motor zvolit, benzin, nafta? Momentálně vlastním Škoda Octavia 1 kombi 1,6 benzin, ale již disluhuje a chtěl bych změnu. Dá se něco v týhle cenové relaci něco rozumného pořídit? Děkuju za případně reakce. Díky.
Mpv je vymírající druh. Oblíbený Opel zafira skončil tuším 2019. Scenik od renaulta uhynul na to, že s každým faceliftem byl menší a menší. Espace od stejné automobilky koncil s pověstí poruchového krámu i když ty staré generace kolem r. 2000 byly jedny z nejspolehlivějších aut ve své třídě. Nedávno zařízl MpV i Citroen když oznámil že končí C4 picasso. Ford galaxy o kterém píšeš je v benzínu pěkně nenažraný. S bídou ho udržíš kolem 11 litrů spotřeby. Ropáky si ale lidi chválí. Tvůj účel by splnilo ještě trio Berlingo-partner a nově opel na stejné platformě kde se zatím o konci výroby snad neuvažuje.
kami123
S-max 2l benzín ecoboost 176kw se dá jezdit v pohodě za 8-9l.
Děkuju. Nebráním se žádné značce. Díval jsem se dokonce na Citroen C5 kombi, tam nevím, jak to je je s tím hydropneumatickem pérování, nemám s tím žádnou zkušenost. Taky jsem koukal po Citroen C4 picasso, nebráním se žádné značce, Ford byl jen takový nástřel, co mě první napadlo. Původně jsem chtěl jen benzin, ale teď bych bral i naftu. Co se týká výbavy, nejsem moc zmlsany.
kami123
Já se původně díval myslím na gran picasso.
To pneu pérování je super věc, chtěl bych to mít také.
Jen netuším, jak jsou na tom třeba Citroeny, Pažouti s antikorizni ochranou a celkově se spolehlivosti. Třeba u Citroenu to jejich hydro pérování, jestli se kazí nebo to něco vydrží.?
Copak hydropérování ještě existuje? Mám dojem, že je to dávná minulost.
kami123
Podle mého info už to není tak nespolehlivé, jak to bývalo, a případná oprava ani tak draha, navíc na těch našich silnicích má jízda s tím opravdu něco do sebe.
Ty C5 se dělaly ve dvou verzích s klasickými tlumiči i s tím plynovým. Co se týče antikorozní ochrany tak v tom jsou Francouzi asi nejlepší na trhu. Jejich slabinou je elektrika. Kupujou tvrdou čínskou měď takže se u nich často ohýbáné kabely často lámou. Nejvíc v průchodkách u dveří takže to chce vyzkoušet všechny stahovačky a naklápění a vytápění zrcátek. To samý u pátých dveří, všechno co je na dveřích na elektriku vyzkoušet. Z častých závad ještě bývají problémy s páčkama pod volantem. Originální jsou navíc docela drahé při opravě ale dají se objednat z Číny za 2-300.-
Ještě mě napadl WV Passat. To je taky prostorný auto, určitě o něco větší než Octavia 1. Má někdo prosím zkušenost s motory, myslím všeobecně. Jaký motor v jakém autě je vhodný, dobrý, a jakým motorům se raději vyhnout. Já stále preferoval benzín, teď začínám pošilhávat po dislu. Děkuju
Na pašíka potřebuješ při koupi mít sebou hodně dobrého automechanika abys nenaletěl. Ty auta jsou hodně žádaný a kde je velká poptávka tam se hned kolem objeví spousta podvodníků.
Díky za názory .verso jsem opomněl. Ještě mě napadl Chevrolet Orlando 1,8 benzin. Vůbec jsem nevěděl, že existuje. Dnes jsem ho viděl na živo a nevypadá špatně. Jen nevím jak by to bylo s případným servisem a nahradnima dilema.
A když mluvíš o tom, že neodsuzuješ předem žádnou značku, mrkni schválně na Ssangyong nejlíp vypadá asi Korando. Jsou to Korejci jako Hyundai nebo Kia ale více méně neznámý. Tihle do svých aut často dávají motory mercedes a auta dělají prostorově velkorysé. Jako u všech Korejců je ale potřeba vrazit prachy do dodatečné antikorozní ochrany.
jo jo,MPV je vymírající druh. V benzínu toho na vyběr moc není. Vše je v naftě. Šel bych i do normálního kombiku,jen bych potřeboval o něco větší než octavia kombi 1.generace rv.2004. Díval jsem se na Mazda 6 1.8 kombi v benzinu.To se mi zdá být větší než Octa. Zatím u mě vede co do velikosti Ford Smax 2tdci i když je v naftě. Jezdím každý den 10km do práce,pak zase 10km z práce. pak nějaký popojiždky ,nějaký vylet s kolama,ale pořád si říkám,že ty naftový motory nejsou jak dřív,že při správné péči a udržbě to zase takový problem nebude. jen bych nechtěl model z DPF filtrem. nevite od kterýho roku,typu,modelu se dával?
Mrkněte na Chrysler Grand Voyager, Town & Country, Dodge Grand Caravan a podobné. Prostornost, pohodlí a výbava je s evropskými vozy nesrovnatelná, náhradní díly levnější, jen provoz (spotřeba) dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.