Nejste přihlášen/a.
Před cca půl rokem jsem měl nehodu, s policíí byl sepsán protokol a následně vozidlo odtaženo ke mě na pozemek s tím, že vozidlo stihnu do konce roku dát dohromady. bohužel rozsah poškození je větší, než se zdálo a tedy jsem se rozhodl vozidlo papírově zrušit. k tomu je potřeba buď papír o ekolikvidaci a nebo protokol o nehodě. Bohužel protokol o nehodě jsem ztratil a na ekolikvidaci vozidlo odvézt nechci. Je nějaká šance od pčr protokol o nehodě získat?
Vozidlo si nemůžete nechat, když ho chcete legálně vyřadit z evidence. Jedině na vrakoviště, kde dají dokument.
Protkol od policie klidně dostanete, ale to nestačí na vyřazení z provozu a vozidlo si ponechat.
Je jedno, zdali je vozidlo havarované jen blatník, či celé rozbité. Na vyřazení je přesný postup, dle zákona 56/2001
Nevím o co ti jde, ale na vyřazení z registru ny mělo stačit čestné prohlášení o zániku vozidla.
-dokladem o zničení silničního vozidla (vydává jej pouze Policie ČR a Hasičský záchranný sbor ČR),
Podle mne tedy stačí dojít na Pčr a čestné prohlášení dát jim. Zda to vemou samozřejmě nevím, ale nějak to jít musí.
Ano EvK je potřeba vžsy při zápisu změny!.Na evidenčku lze na podvalu. či odtahovkou
Jinak když je to "vrak" zkuste prodat na ND ale se zápisem změny. bez toho auto nedávat. Nebo rovnou dejte ekolikvidovat a ubudou starosti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.