Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Získat od pčr protokol o nehodě

Od: jiristransky® odpovědí: 22 změna:

Před cca půl rokem jsem měl nehodu, s policíí byl sepsán protokol a následně vozidlo odtaženo ke mě na pozemek s tím, že vozidlo stihnu do konce roku dát dohromady. bohužel rozsah poškození je větší, než se zdálo a tedy jsem se rozhodl vozidlo papírově zrušit. k tomu je potřeba buď papír o ekolikvidaci a nebo protokol o nehodě. Bohužel protokol o nehodě jsem ztratil a na ekolikvidaci vozidlo odvézt nechci. Je nějaká šance od pčr protokol o nehodě získat?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

A volat na policii jste zkoušel?

hodnocení

ještě jsem tam nevolal. začínám to řešit teď a chtěl jsem si o tom zjistit, jestli to je možné

kami123

Vyžadat si kopii bys měl mít právo do 1 roku.

hodnocení

děkuji to jsem potřeboval slyšet :) zítra jim tam zavolám

kami123

Pozor ale, kopii ti udělaj na tvé náklady. Bude tě to stát alespoň 5kč.

hodnocení

2x

Nejsem si jistý,ale na základu protokolu o nehodě taky nevyřadí -tedy respektive nazapíší Zánik vozidla!

Ale odpověď na otázku je ano vydají Vám protokol o nehodě. Ale jen když o to zažádáte !

diesel, máte pravdu, vozidlo nevyřadí.

jen*
hodnocení

2x
Potvrzení o dopravní nehodě mají v systému a pokud slušně požádate, jistě vám ho vytisknou.

xenofob
hodnocení

2x

Protokol o nehodě nestačí... V zákoně je napsáno že žadatel o zápis zániku doloží potvrzení o zničení... Vydané policii nebo HZS... Policie nemůže potvrdit to co není pravda... Kdo nechápe je to paragraf 13 zákon 56 l 2001

hodnocení

2x

Pokud je rozsah poškození tak velký, potom si dokážu představit, že bude pramálo dílů k použití dál, proto bych neváhal, odmontoval co potřebuji a odevzdal k likvidaci autovrak a s potvrzením z vrakoviště odepsal papírově na magistrátu a na pojišťovně povinné ručení.

hodnocení

1x

Vozidlo si nemůžete nechat, když ho chcete legálně vyřadit z evidence. Jedině na vrakoviště, kde dají dokument.

Protkol od policie klidně dostanete, ale to nestačí na vyřazení z provozu a vozidlo si ponechat.

Je jedno, zdali je vozidlo havarované jen blatník, či celé rozbité. Na vyřazení je přesný postup, dle zákona 56/2001

kami123
hodnocení

0x

Nevím o co ti jde, ale na vyřazení z registru ny mělo stačit čestné prohlášení o zániku vozidla.

kde žijete? toto již několik let neexistuje! Jedině na základu Protkolu o Ekologické likvidaci!

kami123

A jak se to řeší u vozidel, které ho nemají a přesto zanikla?

Mají smůlu je to téměř neřešitelné. dnes protokol o ekolikvidaci to jistí!

kami123

Takže značky do depozitu a auto "prodat" za mínus pivo bezdomovci?

kami123

registr-vozidel.cz/...

-dokladem o zničení silničního vozidla (vydává jej pouze Policie ČR a Hasičský záchranný sbor ČR),

Podle mne tedy stačí dojít na Pčr a čestné prohlášení dát jim. Zda to vemou samozřejmě nevím, ale nějak to jít musí.

hodnocení

když se přepisují značky v depozitu na nového majitele, je k tomu potřeba evidenční kontrola?

Ano EvK je potřeba vžsy při zápisu změny!.Na evidenčku lze na podvalu. či odtahovkou

Jinak když je to "vrak" zkuste prodat na ND ale se zápisem změny. bez toho auto nedávat. Nebo rovnou dejte ekolikvidovat a ubudou starosti!

Kami, mýlíte se, tak to mnoho let nefunguje. Ani prodej bezdomovci..

zničení silničního vozidla

Neplést zničení vozidla a poškozené havárií.

marek*
hodnocení

0x

Stačí zavolat na nehodovku, která přijela na místo, a pošlou to na e-mail. V Lotusu archivují 5 let staré nehody...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]