Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výdrž baterie autonavigace

Od: cestovatelka1 odpovědí: 7 změna:

Vůbec se v tom nevyznám.Koukala jsem na navigace a jejich baterie mají výdrž 1 či 2 hodiny.Já pojedu tu trasu poprvé ,na otočku přes dvě hodiny tam a zase přes dvě hned zpět.Tak jak to prosím potom bude s tou navigací ,to nepůjde nebo se v ní vymění baterie?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Běžně to funguje tak, že se navigace napájí v autě ze zásuvky zapalovače. Potom vydrží po celou cestu, ať je jakkoliv dlouhá. Přitom se vestavěný akumulátor nabíjí, aby případně vydržel tu hodinu až dvě i bez napájení.

Máte chytrý telefon? Můžete jako navigaci použít ten, dnes nějak nevidím smysl v pořizování extra zařízení.

hodnocení

4x
Pojede na kole? V automobilu se navigace připojuje do zásuvky 12V ...a současně se baterie nabíjí... U ruční navigace, turistické, vezmete sebou powerbanku, například...

hodnocení

2x

Když je to autonavigace, tak má ještě napájecí adaptér. Takže v autě zapojíš napájecí adaptér do autozapalovače a navigace bude fungovat po celou bobu jízdy auta. Ty baterie tam jsou pro případ, kdy budeš navigaci používat mimo automobil.

hodnocení

1x

Vnitřní baterie v navigaci je v podstatě jen záložní zdroj, za jízdy je navigace napájená z autobaterie. I kdybyste měla navigaci zapnutou při vypnutém motoru, trvalo by vybití samotnou navigací několik měsíců (tedy v případě, že máte zásuvku zapalovače pod napětím i při vypnutém klíčku). Pokud motor běží, baterie v navigaci se nikdy nevybije.

Vybití by trvalo spíše pár dní, ale jinak souhlasím :)
jm
Trochu je ta hlavní informace zapadlá v dalších informacích.
Baterie v navigaci je pouze záložním zdrojem!
U většiny starších kusů vydrží jen pár minut bez napájení.
To už je lepší používat mobilní aplikace. Telefon na datech s aplikací od Seznamu mi vydržel 3 hodiny bez nabíjení.

cestovatelka1
hodnocení

Tak všem děkuji,taky mě to mohlo napadnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]