Nejste přihlášen/a.
Zdravím , dnes jsem zjistil ,žr mám ve velkém techničáku platnost do 17.9.2021. ale na SPZ mám jenom svaklé září. Jak to je? můžu vůbec s autem jezdit ještě v září? velký TP sebou nevozím .
Děkuji za rady .
tak to znamená , nejezdit ,dokud nebudu mít novou STK?tak to snad můžou tolerovat když na stp je září. kdo sebou vozí velký TP?
Asi myslíte TK, nikoliv stanici technické kontroly STK.
Platnost TK je zapsána v techničáku, na značce je jen měsíc. Takže do 17.9 můžete pak již hrozí sankce, ale při dnešních kontrolách to nehrozí tak často.
Dnes 18.9.2021 máte vozidlo technicky nezpůsobilé neboť nemá platnou TK a nesmí na silnice. Jen na autopřepravníku na stanici STK a udělat TK.
Žádná tolerance není.
PČR zná online přesné datum podle RZ (SPZ). Nepotřebuje vidět ORV (TP)
...
Známka nemá den v měsící. Byla by složitá a velká, kdyby se procvakávalo 31 políček... Proto se cvaká měsíc a rok.
...
Při dopravní nehodě bude asi dost velký problém, když auto, které se účastnilo nehody má propadlou TK. Pojišťovna nemusí plnit škodu!
By mě zajímalo, pokud by nedobrzdil, jak pojišťovna bude ráda plnit, když soudní znalec napíše, že brzdy jsou orezlé a celkový stav brzd (trubky, hadičky, kotouče, desky) bude ve stavu nevyhovující.
Kdo na autě stáří 15-20 let třeba Fábie 1 má nové hadičky brzd. Všichni šetří a mění jen desky a kotouče. Max kapalinu a tím to končí.
Možná u auta do 4 let zavře oči.
Nebo na nějakém starším Fordu, Opelu sežraném korozí na podvozku, jak se asi bude tvářit, že se auto při nehodě tak pomačkalo, že spolujezdec zemřel a pojištění bylo ovšem pojišovna pozůstalým nezaplatí nic, protože se to stalo v autě bez STK a soudní znalec napsal, že v době nehody byl rám napaden korozí na deformačních zónách?
Doporučil bych se do takové situace nedostat a mít auto vpořádku alespoň papírově, když už né stavem. Ale o autu nic nevíme a lepší je strašit, než brečet a zničit si celý život .
Ano, na 90% se nemusí nic stát.
odpovídám , jak jsem to vyřešil, obvolal jsem všechny STK v okolí města Jihlavy a sehnal jsem výbornou stanici v Moravských Budějovicích , kde jsou až do 20hodin . A technickou mám hotovou ještě v den , ky jsem zjistil ,že mi končí. Je to až beuvěřitelné , ale je to tak. Pro mě je poučení hlídat si více TP ,když už se blíží konec dvou roků. Ale i tak se najde východisko .Je to rada i pro ty , kdo jsou v okolí a mohpu sitam zajet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.