Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěrače drhnou - Octavia I

Od: luc7 odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Mám problém se stěrači. Když je zapnu /a to i na tu nejvyšší rychlost/ stěrače drhnou a umí se zaseknout např. uprostřed čelního skla. Když držím páčku dýl, pomalu potom sjedou, ale opravu velmi velmi pomalu.. a v dolní poloze, když už je mám vyplé jakoby kmitají.. prosím, poradíte někdo? Stěrače mám fungl nové.

Předem díky moc. Lucie

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Asi zatuhlý ovládací mechanismus. Dá se to demontovat, vyčistit a namazat. Většinou zatuhnou osy stěračů v pouzdrech.

hodnocení

3x
Udělej toto:
club-opel.cz/...

hodnocení

0x

můžeš taky použít TEKUTE STERAČE,když je naneseš správně,sklo bude mimo jiné hladší a lišty nedrhnou

janci
hodnocení

0x
Mal som to isté na octe 1.. odporúčam vymeniť celý mechanizmus. Jak sa ten starý raz kusne aj po rozhýbani sa kusne znova..nie je to drahé až tak a už keď to budeš rozoberať je lepšie dať druhy

luc7
hodnocení

0x

Díky moc, nakonec stačilo promazat a frčí:)

hodnocení

0x

nestačí jen promazat, když už se to kouslo! Tady je originál za 1000Kč nový díl

promazání je jen na dočasné užití

Není nic lepšího, než nefunkční stěrače za deště

Náhon táhla (mech/...

Na Citroenu jsem je měl zatuhlé že se jim fakt nechtělo a dostat osy z pouzder byl porod, ale po vyčištění a namazání to zatím 5 let funguje naprosto bez problému.

@mikihans

ano, věřím ti to. Ale je tu mnoho ale...tys to asi důkladně vyčistil, namazal, tazatel na to zřejmě jen něco stříknul a rozpohyboval

Tys tam dal asi kvalitní mazivo, co tam dal tazatel, těžko říct

někdy se ty díly opravdu "vyjedou" tak, že to namazání je jen na chvíli

u takto starého auta už tam může být druhovýroba a ta často nestojí za nic u těhle mechanizmů

Proto jsem dal odkaz na ten originál co se dával do prvovýroby, za 1000 Kč

Sám jsem zažil jízdu se zaseknutými stěrači v dešti-musel jsem čekat až to přejde, extrémně nebezpečný-ono to jakž takž může chodit, ale pak se to zastaví a konec. Pak máš zapršený čelní sklo, jedeš 100km za hodinu a je to v hajzlu.

novým mechanizmem odlehčí i motorku a jeho převodům, co už tak dostaly záhul

Pravda, pokud to byla oprava stylem "stříknu tam WDčko", tak to fakt na dlouho nebude :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]