Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo v zámku auta

Od: pr odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, někdo mi zalepil všechny zámky u auta asi vteřinovým lepidlem. Prosím, má někdo zkušenost,jak odstranit?

Všem moc děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Snad jedině aceton do stříkačky a zkusit lepidlo rozpustit..Ale pozor na lak! Acetonem si ho můžete zničit . Třeba by to šlo rozpustit něčím míň agresivním..
kami123

Spíše zámek nejdříve vyndat, pak zkusit rozpustit.

Ale musí se do toho nějak dostat..Psal, že dálku nemá,tak minimálně jeden zámek musí rozpustit namontovanej:(
kami123

Že je auto zamčené ale nepsal : ) , beru ale že asi je. Možnosti jak se dostat do auta s tímto problémem jsou.

Pár mě jich napadá. Nejjednodušší by mohla být šňůrka...

Mimochodem, bůhví co to je za lepidlo.

pr
hodnocení

Zdravím, ano, auto je zamčené, stálo na parkovišti

hodnocení

2x
Tak to je na výměnu vložek zámků, uvnitř lepidlo změkne jedině nahřátím vložek po vytažení, ale stejně je rozumně nerozchodíte. Auto máte na DO? Nebo jen na klíč...?
pr
hodnocení

pouze na klíč

Tak v tom případě hledejte "klíčaře", který to umí (pokud to sám nezvládnete)... a dejte vyměnit vložky zámků... například pietro-eshop.cz/...
pr
13.09.21 20:05
hodnocení

Děkuji

Potřebujete 2x pravou a 2x levou vložku se stejným klíčem..a typ vozidla?
pr
hodnocení

Peugeot 206, 2 x dveře + kufr.

A nas*al jste tedy někoho špatným parkováním nebo jinak? Anebo se jen nějaký pitomec chtěl zabavit škodolibostí?Jestli máte možnost natáhnout prodlužovací kabel,tak to nahřátí horkovzdušnou pistolí a pokud nepomůže,tak ten aceton ve stříkačce i za cenu poškození laku..Ale pokud to nadávkujete opatrně a dáte okolo hadr,tak snad výsledek dobře dopadne..

mnd®
hodnocení

2x

To mi připomíná jak ten dotaz,když se někomu povolili šrouby/matice kol u LP a LZ zaráz.Že by náhodnost čistě výjmečná? Ani to povolení ani lepidlo v zámcích jsem ještě za 36let nezažil.

honzin*

Asi nebydlíte (a neparkujete) někde, kde to vře... Já zažil objetá auta klíčem, asi 5 aut. Hodně hluboko. Naštěstí to moje bylo služební. Zvlášť v okolí sídlišť se stávají hrozné věci.

mnd®

Celou dobu bydlím a parkuji na sídlišti.Např.takový rozházený popelnice a kontejnery po silnici jsou tady ob den.Hlavně v sobotu.Ale že by se tady uvolňovali šrouby u kol nebo se dávalo lepidlo do zámků,kradli stěrače,lámali antény,ulomený zrcátka,poškrábaný auta klíčem atd...,tak to sem ještě teda nepřišlo.A jak je to s parkováním na sídlišti asi ví spousta z nás.Navíc jemu se to prý stalo ve městě na parkovišti a ne někde kde to vře.

boby
hodnocení

1x
tohle řešil kolega s prace a pomohlo nahřátí zámku a odsavat injekcni strikackou.Osobne bych zkusil napichnout lepidlo nahratym hrotem jehly stříkačky a do ni narvat čistič egr ventilů,ten s lakem nic neudela vZkouseno . Rozpusti karbon v sani tak nejake lepidlo je jak nic.. Delam pokus s chemopren extreme a pripravek moje auto custit egr ventilu.

spu
hodnocení

0x

Taky hlasuji pro nahřátí. A pro příště dude lepší těmto věcem předcházet

Jak se dá předejít zalepení zámků?

mnd®

Dudete stát na své zahradě a ne tam kde nemáte.Ono dudat,kde se nemá se trestá.

pr
hodnocení

to mi někdo udělal ve městě na parkovišti, zítra to může potkat opět někoho dalšího

U nás tak dopadly 2x FAB vchodových dveří, 2x odvrtáno, vyměněny vložky. Pak to "soused" vzdal...asi už neměl na sekundové lepidlo, raději dal za pivo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]