Ahojte ľudkovia Keď mám na aute brzdové kotúče ktoré sú ešte dobre aj vizuálne aj hrúbkou ale platničku už su ko.. stačí vymeniť len tie hej? Ale je nutné zrušiť aj tie hrany po obvodoch kotúča? Známy mi hovoril že vraj sa to tak robí kvôli tomu že môžu tie nové platničky o tu hranu pískať..ďakujem
Hej.Vravili ti naprostú praudu.Ja to robím rovnako..Puntičkári dávajú nove kotúče aj doštičky..ale keď sú kotúče dobré..nechaj ich tam Zkoušel jsem si Slovenštinu..Asi to bude samá chyba
Vyndej stary destičky sundej kotouč sraž hrany rozhejbej plovoucí šrouby očisti to tak aby destičky běhali volně a vše slož Pokud kotouče nejsou probrždeny nemaj harmoniku či při brždění nekopou neni dúvod to měnit
Ahojky, v podstatě vám to známý řekl. Ale nemusí tomu být tak. Pokud jste si jistý že kotouče jsou opravdu dobré vzhledem k tloušťce, tak výměnu destiček můžete udělat, jen prvních pár kilometrů než si sednou se může objevit zvuk. Ale nemělo by to být pískání. Jsem zastánce udržby jeden kotouč a dvoje destičky. Pak vše vyměnit. Každý to může mít ale jinak. Jsou motoristé kteří dají i třetí atd. Zbytečný risk
peto221
Ten môj kotúč nemá takmer ani žiadnu hranu len maly nábeh po obvode a okraje už trošku korodujuce. No mne to vysvetlil tak, že keď to tam nechám a nahodíme nové platničky tak nemusia byť 100% rovnaké na výšku a tiež tam trošku aj môžu zaplávať pri brzdení prejdení nerovnosti a podobne.. a potom keď sa platnička dotkne tento hrany tak to začne popiskovat. Kotúč od výroby má mať 25mm ja mám 24.8cca . Takže myslím že to bude ok. Platničky boli zrejme nejaké mäkké a neskutočne sa trusili. Majú svoju hrúbku ale chcem ich vymeniť
U každého kotouče je stanovena minimální tloušťka kotouče-pokud je na hranic VYMMĚNIT.Jinak můžete vydopadnout takto -viz obrázky . Na svém autě jsem je měl v normě a přesto technik na STK dal TK na měsíc a po výměně teprve TK na 2 roky!
To nebylo moje BéXo až do smrti po přetlačování se s lokálkou někde na moravsko-slezsko-polském pomezí,mělo brzdy OK. Majitele tohoto nevím .Jinak Béxo mělo min.tl 7mm a nové prý 9mm.
Pokud má rantl tak těžko bude sjetej jen o 0,2mm = spíš blbě měříš a už bude u minimální tloušťky...
Pokud má fakt 24,8 a nemá orezlý kraje funkční plochy víc než milimetr, tak jen desky OK.. Pokud ne tak i kotouč.. A neni od věci u staršího třmenu (10 let+) vyměnit i těsnění pístku + prachovku, zaplatí se ti to na spotřebě (starší kroužek už tolik nevrátí pístek = desky od kotouče). Samo zkontrolovat čepy a máznou kluzné plochy, správně keramikou měď funguje taky (nevoblemcat všechno)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.