Nejste přihlášen/a.
Keď mám na aute brzdové kotúče ktoré sú ešte dobre aj vizuálne aj hrúbkou ale platničku už su ko.. stačí vymeniť len tie hej? Ale je nutné zrušiť aj tie hrany po obvodoch kotúča? Známy mi hovoril že vraj sa to tak robí kvôli tomu že môžu tie nové platničky o tu hranu pískať..ďakujem
0x
Ahojky, v podstatě vám to známý řekl. Ale nemusí tomu být tak. Pokud jste si jistý že kotouče jsou opravdu dobré vzhledem k tloušťce, tak výměnu destiček můžete udělat, jen prvních pár kilometrů než si sednou se může objevit zvuk. Ale nemělo by to být pískání. Jsem zastánce udržby jeden kotouč a dvoje destičky. Pak vše vyměnit. Každý to může mít ale jinak. Jsou motoristé kteří dají i třetí atd. Zbytečný risk
0x
Pokud má rantl tak těžko bude sjetej jen o 0,2mm = spíš blbě měříš a už bude u minimální tloušťky...
Pokud má fakt 24,8 a nemá orezlý kraje funkční plochy víc než milimetr, tak jen desky OK.. Pokud ne tak i kotouč.. A neni od věci u staršího třmenu (10 let+) vyměnit i těsnění pístku + prachovku, zaplatí se ti to na spotřebě (starší kroužek už tolik nevrátí pístek = desky od kotouče). Samo zkontrolovat čepy a máznou kluzné plochy, správně keramikou měď funguje taky (nevoblemcat všechno)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.