Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozu - jen provozovatel,majitel zůstává původní

Od: dusan77 odpovědí: 12 změna:

Majitel vozu ,já zůstává stejný, chci jen přepis na syna jako provozovatele ,musím i v tomto případě na Evidenčku?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dělal jsem to k výročí pojistky aby si dcera jezdila na vlastní bonusy a nikde jinde než s pojišťovnou jsme to neřešili. Mimo výročí smlouvy (vyhrazeného času k přechodu jinam) se většina pojišťoven cuká změnu provozovatele uznat. To se většinou řeší uložením SPZ do depozitu na pár dní během kterých smlouvu vypovíš a novou napíšeš už na potomka.

Ja len taký dotaz,to v Čechách má každý vodič svoju poistku,lebo na Slovensku je poistka na auto len na majiteľa auta. Ako to je vlastme?

Auto musí být pojištěné, ale úřady (ani ČKP) nezajímá na koho je pojistka vedená. Klidně může pojistku platit babička bez ridičáku za vnuka který jí za to bude vozit po doktorech. Akorát že vnukovi se v takovém případě nenačítají bonusy za bezeškodní průběh a až si jednou bude muset smlouvu sepsat na sebe, bude začínat za plnou cenu bez bonusů.
"uložením SPZ do depozitu na pár dní " - to snad ne?já přišel na přepážku že potřebuji vyřadit auto skrze pojistku, úřednice zapsala zápis o vyřazení, udělala kopii ORV, zapsala vyjmutí z vyřazení a vrátila ORV +kopii s vyřazením -jestli 3minuty? A značky skrze to jsem sundaval zbytečně!

Ony se bonusy načítají i provozovateli, některé pojišťovny to používají místo pojistníka.

xenofob

zakon o pojisteno odpovednosti umoznuje aby auto pojistila treti osoba

je zbytecne resit obchodnepravni vztahy s pojistovnou prostrednictvim evidence vozidel

samozrejme zmena provozovaele vyzaduje evidencku

Však píšu, že jsem nechal na dceři aby si auto pojistila na sebe kvůli bonusům. I když majitelem auta jsem zůstal. Nebyl důvod ztrácet čas na úřadech přepisem a cpát peníze Stk. Ale teoreticky by majitel, provozovatel a pojistník mohly být 3 různé osoby.

Uvědomte si, že pokud je na smlouvě více osob, tak většina pojišťoven nasadí přirážku. Ta může být až asi 20% !

xenofob

každá pojištovna se chová jinak

léta jsem platit povinné ručení na yarise psaného na manželku s maximálním bonusem, u pojištovny KOOP...řekl jsem jim že auto je moje

známý mi vyprávěl jak jej na jiné pojištovně někdo v podobné situaci přesvědčoval aby se nachal zapsat k auto do evidence jako provozovatel

hodnocení

2x

při změně provozovatele je potřeba evidenčka.

Určitě dokážete upřesnit - ale můj soused měl starou feldu, kterou původně chtěl přepsat na bratránka. Ekopoplatek nechtěli platit, tak si myslel, že tam dá jen změnu provozovatele - ale poplatky EKO, evidenčka,... - to je v TP zápis stejně hrazený se stejnými podmínkami jako přepis na nového majitele - je to tak?

xenofob

samozřejmě, navíc byl definitivně zrušen starý zákon o odpaedech a nový zákon pro lidi o výobcích s ukončenou životností je koncipován tak, že povinnost platit emisní poplatek se dnes musí posuzovat při každé změně vlastníka nebo provozovatele...pokud byl v minulosti někdo osvobozen, ten kdo to dnes bude přihlašovat emisní poplatek zaplatí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]