Nejste přihlášen/a.
Majitel vozu ,já zůstává stejný, chci jen přepis na syna jako provozovatele ,musím i v tomto případě na Evidenčku?
Ja len taký dotaz,to v Čechách má každý vodič svoju poistku,lebo na Slovensku je poistka na auto len na majiteľa auta. Ako to je vlastme?
zakon o pojisteno odpovednosti umoznuje aby auto pojistila treti osoba
je zbytecne resit obchodnepravni vztahy s pojistovnou prostrednictvim evidence vozidel
samozrejme zmena provozovaele vyzaduje evidencku
Uvědomte si, že pokud je na smlouvě více osob, tak většina pojišťoven nasadí přirážku. Ta může být až asi 20% !
každá pojištovna se chová jinak
léta jsem platit povinné ručení na yarise psaného na manželku s maximálním bonusem, u pojištovny KOOP...řekl jsem jim že auto je moje
známý mi vyprávěl jak jej na jiné pojištovně někdo v podobné situaci přesvědčoval aby se nachal zapsat k auto do evidence jako provozovatel
Určitě dokážete upřesnit - ale můj soused měl starou feldu, kterou původně chtěl přepsat na bratránka. Ekopoplatek nechtěli platit, tak si myslel, že tam dá jen změnu provozovatele - ale poplatky EKO, evidenčka,... - to je v TP zápis stejně hrazený se stejnými podmínkami jako přepis na nového majitele - je to tak?
samozřejmě, navíc byl definitivně zrušen starý zákon o odpaedech a nový zákon pro lidi o výobcích s ukončenou životností je koncipován tak, že povinnost platit emisní poplatek se dnes musí posuzovat při každé změně vlastníka nebo provozovatele...pokud byl v minulosti někdo osvobozen, ten kdo to dnes bude přihlašovat emisní poplatek zaplatí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.