Dobry den chtel bych se zeptat jestli je mozne ze se mi za jizdy povoli 2 kola? Vecer sem jel do kramu a bylo vsehno v pohode Druhy den sem sedl do auta a po cca 10 km Strasne zacali mlatit kola A povolene bylo u ridice vsech 5 sroubu a Za ridicem 1 sroub uplne do mrte Je to mozne? Nebo to byl umysl?
Asi jste parkoval nějakému šikulovi na jeho oblíbeném místě.
ovecka
Nene ale volal sem Policii na motorkarsky klub Kde delali bordel ozraly na motorkach Atd Jde mi o to ze vozim rocni dceru a nevim zda me nevideli atak Protoze ten vecer to bylo v pohode
Že se ti rozhodí jedno kolo kvůli nedotaženému jednomu šroubu možné je tři šrouby to chvíli udrží a pak to jde ráz na ráz. Ale že by se to stalo na dvou kolech a zrovna na obou současně, to už je mimo statistiku pravděpodobnosti.
A vy to kontrolujete kdyz denne jezdite a nic? To vim ze se to ma kontrolovat Ale zatim nebyl duvod ..
spu
Já také ne,ale když se nedejbože něco stane,můžete dostávat takové rýpavé otázky
ovecka
Tak sntim sem pocital ale jde o to jestki je to mozne?
spu
Dle mého názoru to je velice nepravděpodobné,že by se to povolilo
ovecka
Jojo taky myslim A ne jen ja a vy ... Jeste k tomu 2 kola a hned za sebou
re4zon
Zadnou povinnost kontrolovat nema.
spu
Legislativa pamatuje i na přesný výčet závad vozidla, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Tyto závady na vozidle vymezuje vyhláška č. 341/2002 Sb., a to v § 36. Výčet závad, díky kterým není vozidlo provozuschopné, byl oblíbenou otázkou v autoškolách. Bohužel v současnosti se tato problematika z obsahu výuky poněkud vytratila. Přesto je potřeba upozornit na to, aby řidič v okamžiku, než vyjede na pozemní komunikaci, alespoň obešel svůj automobil a zkontroloval, zda je vše v pořádku. Jinak se vystavuje citelnému postihu
kami123
Znám několik případů povolených kol, ale že by někdo dostal citelný postih za nezkontrolování vozidla před jízdou jsem ještě neviděl ani neslyšel.
re4zon
Znovu, neexistuje zadna povinnost cokoliv kontrolovat. Jen povinnost uzit vozidlo neohrozujici bezpecnost. Pokud mu nekdo povoli srouby u kol, chybi zavineni.
spu
Že jsem něco neviděl nebo neslyšel neznamená že se tak neděje. Je to tak rok co bylo ve zprávách, že někomu na dálnici upadlo kolo (take povolene srouby)a pojišťovna nic nechtěla zaplatit jelikož si řidič před jízdou vozidlo nezkontroloval a tudíž vyjel z vozidlem které je nezpůsobilé provozu.
Jen tak, samo o sobě horko těžko.I když stalo se mi že po výměně kol v pneuservisu na cca30km se dost povolili, ale zřejmě nedotáhli a já si nezkontroloval. od té doby si měním sám, utahuji na předepsaný moment a po cca 30-50 km kontroluji!
Úmyslně povolený by klepalo hned.. Pravděpodobnější je lehké dotažení na heveru a zapomnělo se dotáhnout na moment po spuštění na zem... To dlouho drží a jak se jeden šroub uvolní tak se rychle vytřepou i ostatní.
Nebo někdo chtěl čórovat kola a byl vyrušen... O povolení kol záškodníkem jsem ještě neslyšel, když už tak se vypouštěj/ propichujou gumy Viděl jsem i kamínky pod čepičkama aby to pomalu ucházelo - což je asi nejvíc nebezpečná věc (odjedeš na nafouklých a pak na dálnici za půl hodiny přehřátí pneu bum a bouračka..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.