Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarád preceňuje síly auta Škoda 130

Od: tomcek odpovědí: 13 změna:
Mám kamaráda,který chce jet do Řecka starou Škodovkou 130 RS, kterou si vytunil, dál jiné široké pneumatiky a upravil motor s převodovkou.Cesta je dlouhá a já se obávám, že tak staré auto dalekou trasu tam a zpět nezvládne a někde uvízneme na cestě. Jak moc je reálné starým autem zvládnout ujet takovou dálku a kolik let asi tento model může mít let?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, tak pokud pominu, ze neverim, ze tvuj kamos ma vubec 130RS, spis bych typoval, ze jste ji nikdy ani na vlastni oci nevideli, navic s kterou by chtel jet do Chorvatska, tak jak dalekou cestu auto zvladne nezalezi na stari, ale na momentalnim stavu.

Ten muze byt klidne lepsi u 45let stareho auta nez u 5 let stareho.

Kazdopadne, pokud chce jet pres Rakousko s "vytunenym" autem, jak ty rikas, tak at radsi ani nevyjizdi.

*)Do Recka, ne Chorvatska. Ale to je jedno.

vernon
hodnocení

1x
Sériovka to zvládne, ale není tuning jako tuning...

hodnocení

1x

Tvůj kámoš má toto auto : auto.cz/... Dole jeden její obrázek!

Kamarád preceňuje síly auta Škoda 130

Pokud se nepletu tak toto auto má sice homologaci ,ale tuším ne na běžné ježdění, v běžném provozu!

tomcek
hodnocení

Kamárád má auto po svém otci, který v něm kdysi jezdil rally a on pracuje jako automechanik.Je fanda do starých aut a rád cestuje.Jinak jízda je v tom trochu hlučnější, ale má dobrou akceleraci a drží výborně zatáčkách až jsem se divil.Dokáže předjíždět též nové typy aut, čemuž jsem zpočátku nemohl uvěřit a myslel si, že to je na silnici už takové směšné staré auto,které předjede snad každý.Je možné, že to má úplně vcajku, ale mne vrtá hlavou to stáří auta.Díval jsem se též na jednu reportáž, jak dělali bariérové zkoušky nárazu různých typů aut a nová auta jsou bezpečnější a více vydrží. Kámoš mi tvrdí, že tohle není obyčejná škodovka pro důchodce.

K vůli váze tam nebude žádná výztuha dveří. Bez rámu v kabině a přilby je to horší než nějaká stará Felicie. Měkká lehká plechovka.

Ale myslel jsem, že dotaz je spíše o tom, jestli to auto tu cestu dá a né, zda přežije posádka.

au1
hodnocení

1x

tak seď doma na zadku když se s ním bojíš *mir*

hodnocení

0x

Proč by to nemělo zvládnout?

Když se ti na cestě vysype alternátor, tak to nezvládne ani šuntdej i10 :-D.

Zeptej se kamaráda, co vše měnil a opravil. Podle toho lze posoudit, zda neodejde ložisko na kole, kloub poloosy, elektrika, alternátor, baterka, atd...

Pokud je motor s převodovkou po GO, tak proč by to nemělo dojet. Jestli spadne okénko u řidiče a nepůjde vytáhnout nahoru, tak je to sice blbé, ale dojedete. Záleží na těch důležitých komponentech.

Fakt má 130RS? Nemá spíš novější LH? :-D

hodnocení

0x

mno a když si koupíš nové bmw a lehne ti nějaké čislo ,tak to ani nenastarutješ a čeká tě odtahovka...u těch starých pekáčů máš naději že to opravíš, ano pravděpodobnost poruchy je větší, pohodlí nic moc ale na druhou stranu, ono to má taky něco do sebe, ale raděj nějakou kochačku po okreskách než se hnát po dálnici

asd1
hodnocení

0x

Pokud uvíznete po cestě, tak nejpravděpodobější je odchyt policajtama v Rakousku kvůli vytunění *smich*

A potupný návrat na odtahovce...

Technicky není důvod proč by to neměla ujet, pokud neni zmrskaná...

hodnocení

0x

Začínal jsem na trabantu, něco jsem najezdil starýma škodovkama a spíš mám doje že ti kdo s tím nikdy nejeli tyhle auta dost silně podceňují.Možná jsem měl štěstí na dobré kusy,ale trabant v dobrém stavu na některých cestách užene hundrtku i 2101 žigulíka.

kare
Když řidič trabantu někoho dohání tak to není rychlostí, ale odvahou. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]