Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ťukanec na parkovišti, havarijní pojištění

Od: vojtech odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, včera při cestě na noční jsem si všiml špatně fungujících předních parkovacích senzorů. Po bližším prozkoumání na parkovišti před prací jsem si všiml jemně prohlé SPZ a pod ní prasklou plastovou mřížkou před chladičem. Bohužel senzory nyní hlásí stále překážku a kus mřížky s rámečkem na spz vypadá že každou chvíli vypadne. Jiné škody jsem si nevšiml. Nová mřížka i s prací vyjde kolem 20 tisíc (jsou v ní nalisované senzory). Na místě kde jsem parkoval před odjezdem do práce nejsou dle přítelkyně žádné stopy... Mám dodatečně zavolat na "pravděpodobné" místo nehody policii? (Mám HAVARIJNÍ pojištění all risk) nyní večer a až pojedu z noční se na infolinku pojišťovny stejně nedovolám a nechci udělat při nahlášení události nějakou chybu. Proto se ptám nejdřív zde, zda po nich pojišťovna chtěla záznam od policie u škody cca 20 tisíc. Na místě kde se nehoda asi stala nejsou kamery, ani nemám žádné svědky. A přijde mi hloupé volat policii kvůli prasklé plastové mřížce. A jak jsem již psal nikdy jsem nehodu nehlásil a nerad by jsem při nahlášení nějak chyboval (tím, že zavolám na infolinku ohledně nehody, se po mé identifikaci jako pojistníka prý rovnou otevře pojistná událost)
Děkuji všem za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kdyz volas policii, znamena to, ze se pak skoda pojistovne muze nahlasit jako cizi zavineni. Ale stejnak nic nezjisti.

Kdyz na to pujdes rovnou bez policie, tak to je automaticky vlastni zavineni.

Je to ale uplne jedno. Na spoluucast, plneni, pripadny malus ani nic jineho to vliv nema. Jen je s tim v pripade hlaseni policii vice papirovani.

Nic bych nehlasil a odvezl do smluvniho servisu pojistovny, at se staraji a vse za tebe zaridi. Od toho ty pojistovny jsou.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ja to vzdycky hlasil na pojistovnu tak ze sem prisel na parkovisti k autu a bylo poskozene, co sem se ptal tak nikdo nic nevidel, kamery v okoli nejsou, nikdy nebyl problem

spu
hodnocení

0x

Také je možné,že jste si to ťuknul sám

A i tak to může být a proto má sjednané havarijní pojištění...

dasa*
hodnocení

0x

K takovým to ťukancům se policie nevolá. Obzvláště, když není znám viník. Nahlásit na svou pojišťovnu, že vám neznámý řidič poškodil auto. Plnit bude pojišťovna z Vaší havarijní pojistky s tím, že odečte spoluúčast, kterou máte sjednanou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]