Zdravím, musí nákladní automobil zásobování platit za parkování při výkonu, kdy v jednosměrné ulici nelze parkovat ani stát jinak než přes dvě placená parkovací místa jinak by zablokoval celou ulici? Místo pro zásobování není nikde vyznačeno. Městská policie donutila řidiče za dvě místa zaplatit. Řidič opravdu jen složil zboží a pokračoval dál. Děkuji
Když už, tak parkovné se platí za vozidlo, nikoliv za stání. Jedno vozidlo, jedno parkovné. Kdysi jsem psal dotaz na magistrát, jak je to s parkováním motocyklu na placeném parkovišti a odepasli mi, že platí se za vozidlo, lhosteno jek velké, tedy za motorku jako za kamion. Podle mě se ale v tomto případě o parkování nejedná, jde o zastavení, nikoliv stání. Když na placeném parkovišti budete někoho vysazovat (zastavíte, on vystoupí a odjedete), taky je nesmysl platit parkovné.
Takže můj názor je, že je to zneužití pravomoci veřejného činitele ze strany MP.
Dle mě výkon zaměstnání nijak neopravňuje k nedodržování zákonů/předpisů/vyhlášky. Že se to běžně toleruje je věc jiná. Servisní pohotovost taky neopravňuje k překračování povolené rychlosti, i když je někdy potřeba být na místě co nejdříve. Jinak samozřejmě záleží, jak je to v konkrétní zóně placeného parkování nastaveno. Často bývají vyhrazená místa pro zásobování, či možnost v určité hodiny nebo na povolenou dobu se zásobováním stát. Netušíme, kde to bylo, takže těžko lépe radit.
Laické zamyšlení nad možnou situací. Na místě dopravně špatně přístupném nebude velká prodejna, jen malý krámek. Majitel by si měl na odboru dopravy vyjednat výjimku na určitý den a určité hodiny. Obchodník z malého krámku by měl být dostatečně výmluvný a na odboru dopravy případně i přes zastupitele města vysvětlit, jak důležité drobné podnikání pro město je. V konkrétním případě, který se stal, měl majitel krámku sáhnout do kapsy a pokutu uhradit. A pak ji třeba rozpočítat do ceny prodávaného zboží. Ale i to by měl být argument pro vyjednání výjimky. Proč zbytečně zvyšovat cenu zboží místním občanům?
Ve vyhlasce je napsano jaky je rozdil mezi zastavenim a stanim.Pokud ridic jen zastavi na dobu nezbytne nutnou k vylozeni nakladu je to zastaveni a platit by nemusel.Jestli si ,ale po praci da v provozovne kafe a zdrzi se je to stani.Tento text jsem nasel.Ale dnes uz je mozna vse jinak nebo si to vylozi kazdy jak se mu to hodi. Zastavení a stání (1) Zastavením se pro účely tohoto ustanovení rozumí uvedení vozidla do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení věcí; uvedení vozidla do klidu nad tuto dobu je stáním
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.