Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit Fiat Croma 2.2 16V

Od: pauli odpovědí: 12 změna:
Dobrý den naskytla se mi příležitost koupit vůz Fiat Croma 2.2 16V MPI z roku 2009 s nájezdem 75 XXX km. Za v přepočtu 80000 Kč.
Vůz je z Německa první majitel, plná servisní historie potvrzená oficiálním servisem Fiat. Majitele znám z bývalé práce vůz prodává kvůli zranění.
Jde o to jak jsou tyto motory spolehlivé? Můj roční nájezd činí do 13000km tudíž novy vůz s naftou se mi asi už neplatí. Hlavně kvůli dpf

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Servisovany vůz je spolehlivý. Fiatů se lidi zbytečně bojí... Croma je krásný auto ... Ten motor je dost těžký, takže budete možná častěji měnit díly přední nápravy, ale s kvalitním dílem a normální jízdou si užijete klidně 200tis km
doplněno 07.09.21 08:16: Jo a ještě jedna věc. Ve městě popojíždění může znamenat spotřebu 12-13litru na sto.

no je to o pocitu každého - kdo jezdil 1,1 motorem, tomu to bude stačit. Na dlouhé cesty je to fajn - pomalu se rozjede, ale frčí si to 150 s nízkýma otáčkama... spotřeba pak třeba do 7mi litrů. Motor se zdá být líný při rozjezdech nebo předjíždění - ale taky je to těžký auto - takže to by fakt chtělo ten 2,4 motor...

Chcete to na co? Jezdit po městě, vozit náklad po ČR nebo s rodinou na výlety k moři? Podle toho se kupuje auto - ne podle "výhodné nabídky".

pauli
hodnocení

No auto chci jako nový rodinný vůz. Jelikož nám golf 4 v kombíků vypověděl službu.
Jde o to aby se tam naskládal kočárek, jezdit na výlety a jelikož dělám i rekonstrukci tak aby to uvezlo i něco ze stavebnin. Třeba pár pytlů cementu atd.
Sem právě zvyklej na zátah TDI, že vím když potřebuji předjet tak slapnu a jedu

Croma je sice auto dobrý, ale bylo tak málo žádaný, že je problém dobrý kus sehnat. a vymýšlet si ještě různé podmínky o km nebo ceně je pak s jasným výsledkem 0 kusů.

Pro dané účely bych navrhoval Citroen C5 případně Peugeot 407 s motorem 2.0 HDi 100kW.

Pokud by takový francouz byl bez koroze, motor vydrží bez potíží 500tis km. Starší typy s 80kW jsou ještě bez filtru pevných částic, EURO3 -neplatí se ekopoplatek. Jen pozor na omezení nafťáků v některých zemích-městech :( ... bude prý hůř.

pauli
hodnocení

No pár lidí mě od této motorizace odrazuje, že jsou to špatné motory. Že to žere jak tank a nejede to. Prý se mám dívat po 1.9 JTD 110 kw

Nejlepší je prý motor 2,4 (nebo 2,5?)l nafta-neskutečný držák , který se montuje třeba do řady dodávek-náklaďáčků od IVECO!

pauli
hodnocení

Jo ta 2.4 JTD mi bylo doporučeno akorát je prej ten motor těžkej a trpí náprava. Proto prý je lepší 1.9 JTD a v automatu

Já myslím, že Iveco je 2,3 JTD a dávalo se i do Ducata, Daily, atd...

xenofob
hodnocení

0x

croma je ošklivá a nikdo jí proto nekupuje, ojetin je málo a proto i dílů z vrakáče...je to jeden z největších propadáků fiatu,

benzinový motor 2.2 žere kolem 9.5 litru...

Ošklivá jak pro koho!

pauli
hodnocení

Mě třeba ošklivá vyloženě nepřijde. To už se mi víc nelíbí třeba zadní linie u Peugeot 308 se z roku 2010.
Deasing je věc subjektivní. Jde mi spíš o spolehlivost a užitnou hodnotu

hodnocení

0x

autoforum.cz/...

Tady o tom docela nedávno psali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]