Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srážka se zvěří ve vesnici kočička

Od: charger® odpovědí: 17 změna:
Čau
Co se má správně udělat, když přejedete nějaké malé zvíře například kočku ve vesnici? Existuje nějaké číslo když to zvíře zemře a vy na na ní nechcete šahat? Zrovna dnes jsem potkal u nás ve vesnici kočičku někdo ji přejel.. já jen kdyby se mi něco takového stalo Jak se mám v tomhle případě zachovat a jestli Jak jste se zachovali vy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seraphico*
hodnocení

4x
Především si neplést zvěř a zvíře. Kočka není zvěř. V případě střetu se zvěří (srna, divoké prase, jelen apod.), volejte policii ČR. Pokud přejedete zvíře (kočka, pes, ...), tak oznámit to buď na obecním úřadě (zvíře mohlo patřit někomu z vesnice) nebo zavolat MP.
hodnocení

No a obec je povinna nekam zavolat? Přece se neda jen do příkopu a Cau :( no nejbližší město je 25 km takže městská policie asi ne

seraphico*
Ano, obec je povinna nahlásit událost asanační službě, která zvíře odveze do kafilérie.

Co mám dělat, když přejedu kočku někde mezi obcemi? Kam potom volat? Někam na lampárnu?

seraphico*
Pokud přejedete zvíře mimo obec, tak je opravdu lepší zvíře odtáhnout na stranu a příroda se postará o zbytek.

A když se to stane třeba o půlnoci tak tam čekáte do rána než na obecní úřad někdo přijde a mimoobec taky třeba 3-4 hodiny na PČR (pokud je nutno skrz protokolo o srážce zvěře skrze pojištění!)

A ještě se doplním-jak říká kolegy v práci-jenutné mít v autě dobrý nůž a pokud je zvíře zraněné a neuteklo-tak jej podříznoutto aby se netrápilo víc než je nutné a za druhé aby se odkrvilo a dalo naložit do kufru (srna)

Přesně z tohoto důvodu vozím v autě řádný dlouhý nůž. Taktéž kus igelitu.

hodnocení

2x

Kopněte ji do příkopa. Do týdne nepoznáte, kde to bylo. Příroda pracuje rychle.

kami123
hodnocení

2x

Žádné zvíře jsem ještě naštěstí nesrazil, ale řek bych, že se často stane, že po srážce/přejetí ještě žije.

Co pak? Taky kopnout do příkopu?

Podle mne lidé většinou při přejetí ani nezastaví a při srážce jdou prvně řešit své auto.

hodnocení

2x
Jsme snad lidi..tak by bylo dobré dát mrtvé zvíře na stranu, aby ho ostatní zvěř (ta v autech) nerozjezdila na padrť.Volat se má na lesní zvěř..A na každé zvíře,pokud je zřejmý majitel. Pokud to nepotřebujete pro pojišťovnu,tak si klidně vymyslete při telefonátu, že jste tam a tam "našel" mrtvé zvíře a aspoň ho dejte na stranu..měli by ho přijet odstranit.Bydlím u rušné silnice a každou chvíli sbírám přejeté kočky v různém stavu..Nebudu se koukat,jak je ostatní rozjíždějí na placku.Soused..to je jiné "kafe"! Přejeli mu jeho kočku a nechal jí několik měsíců u svého vjezdu a každý den jí přejížděl svým Kodiakem..jeho panička dva metry od mrtvolky zalévala předzáhonek! Hnus! I jejich děti okolo"toho"musely chodit a všichni ostatní.. Nechápu..Tuhle jeho jedinou jsem neodklízel..doufal jsem, že to udělá on, když byla jeho..
hodnocení

:( to bude asi pěkný kousek ten soused

jenda22
hodnocení

1x

Pokud to jen trochu jde, tak dát přejeté zvířátko mimo vozovku. Lidi jsou hovada a naprosto bez zábran takovou mrtvolku rozjezdí. O mrtvolku se příroda postará.

hodnocení

0x

Viděl jsem sražené zvíře na dálnici. Nikdy by mě nenapadlo tam zastavit a něco dělat se zvířetem. Byl bych pravděpodobně přejetý vedle něj taky.

A kance sám neuzvednu a nebudu se s ní rozhodně tahat.

Když trefíš kance tak, že zůstane ležet, budeš mít úplně jiné starosti, než ho zvedat. Teda pokud nebudeš za volantem něčeho hodně vysokýho a těžkýho. :-D

Na namrzlé vozovce mu podjedou kopýtka :-D

Kopýtka podjedou i na suchém asfaltu..Takhle jsem jednou přejel malou srnku...Mezi poli..daleko od civilizace..Ale odtáhl jsem jí aspoň na stranu..Na dálnici je to jiná kapitola.Tam bych nezastavil ani kvůli prázdné gumě a radši ji rozválel cestou na pumpu..Ale i na dálnici může spolujezdec zavolat, že tam a tam je mrtvý kanec atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]