Čau Co se má správně udělat, když přejedete nějaké malé zvíře například kočku ve vesnici? Existuje nějaké číslo když to zvíře zemře a vy na na ní nechcete šahat? Zrovna dnes jsem potkal u nás ve vesnici kočičku někdo ji přejel.. já jen kdyby se mi něco takového stalo Jak se mám v tomhle případě zachovat a jestli Jak jste se zachovali vy?
Především si neplést zvěř a zvíře. Kočka není zvěř. V případě střetu se zvěří (srna, divoké prase, jelen apod.), volejte policii ČR. Pokud přejedete zvíře (kočka, pes, ...), tak oznámit to buď na obecním úřadě (zvíře mohlo patřit někomu z vesnice) nebo zavolat MP.
A když se to stane třeba o půlnoci tak tam čekáte do rána než na obecní úřad někdo přijde a mimoobec taky třeba 3-4 hodiny na PČR (pokud je nutno skrz protokolo o srážce zvěře skrze pojištění!)
A ještě se doplním-jak říká kolegy v práci-jenutné mít v autě dobrý nůž a pokud je zvíře zraněné a neuteklo-tak jej podříznoutto aby se netrápilo víc než je nutné a za druhé aby se odkrvilo a dalo naložit do kufru (srna)
Jsme snad lidi..tak by bylo dobré dát mrtvé zvíře na stranu, aby ho ostatní zvěř (ta v autech) nerozjezdila na padrť.Volat se má na lesní zvěř..A na každé zvíře,pokud je zřejmý majitel. Pokud to nepotřebujete pro pojišťovnu,tak si klidně vymyslete při telefonátu, že jste tam a tam "našel" mrtvé zvíře a aspoň ho dejte na stranu..měli by ho přijet odstranit.Bydlím u rušné silnice a každou chvíli sbírám přejeté kočky v různém stavu..Nebudu se koukat,jak je ostatní rozjíždějí na placku.Soused..to je jiné "kafe"! Přejeli mu jeho kočku a nechal jí několik měsíců u svého vjezdu a každý den jí přejížděl svým Kodiakem..jeho panička dva metry od mrtvolky zalévala předzáhonek! Hnus! I jejich děti okolo"toho"musely chodit a všichni ostatní.. Nechápu..Tuhle jeho jedinou jsem neodklízel..doufal jsem, že to udělá on, když byla jeho..
Pokud to jen trochu jde, tak dát přejeté zvířátko mimo vozovku. Lidi jsou hovada a naprosto bez zábran takovou mrtvolku rozjezdí. O mrtvolku se příroda postará.
Kopýtka podjedou i na suchém asfaltu..Takhle jsem jednou přejel malou srnku...Mezi poli..daleko od civilizace..Ale odtáhl jsem jí aspoň na stranu..Na dálnici je to jiná kapitola.Tam bych nezastavil ani kvůli prázdné gumě a radši ji rozválel cestou na pumpu..Ale i na dálnici může spolujezdec zavolat, že tam a tam je mrtvý kanec atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.