Ahoj, hledal jsem po fórech, ale většinou mají všichni problém s řazením za studena, já to mám naopak. Při studeném motoru (a čerstvě zahřátém) jde řazení naprosto hladce a bez problému, a to i v letních vedrech, ale jakmile se prohřeje převodovka, nevrací se řadící páka do středové polohy a ve směru levá-pravá jde poměrně ztuha. Tím, že to nedělá pořád, se pak občas podaří místo zařazení 2-3 podřadit z dvojky zpátky na jedničku - tím, že se páka nevrátí doprostřed. V samotné kulise problém není, ta jde krásně zlehka, i lana jsou v pohodě, problém bude v samotné převodovce. Jedná se o Fabii 1 1.2 HTP (47 kW) s nájezdem 330 tisíc km. Převodový olej pravděpodobně původní. Myslíte, že pomůže výměna převodového oleje (ikdyž je mi divné, že za studena jde všechno dobře), nebo bych tím naopak převodovku pravděpodobně dorazil úplně, jak se občas píše?
Výměnou oleje se někdy dorazí automatická NE manuální převodovka.Ano..dejte tam nový olej a uvidíte, že ještě holka ožije.Měl jsem podobný problém a olej dost pomohl.Jedno jakou značku,ale správnou specifikaci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.