Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta z cr

Od: pokutka odpovědí: 33 změna:
Ahojte,
Bola som na vylete v cesku a nezvyknuta na usekove merania som nachytala zopar pokut po 500-800 korun.
Pozeram sa na eu legislativu pre cezhranicne vymahanie pokut a zaujal ma fakt ze pokuta musi byt dorucena v uradnom jazyku krajiny kde byvam, teda slovensky. Niektore z tych pokut prisli v slovencine, ine v cestine. Obraciam sa na vas s otazkou, ci by som v pripadnom spore uspela s namietkou ze pokutam ktore neboli v slovencine som nerozumela a preto ich nezaplatila.
Dakujem

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

13x
Na co Vám tedy bude odpověď v češtině? Když jí nebudete rozumět. *smich*

jen*
hodnocení

5x
Nezvyknutá na úsekové měření? No vy spíš nejste zvyknutá na dodržování rychlosti.
To jsem si říkal,že takové kousky jako máme tady jinde nemají

hodnocení

4x
Zaplať srabe a nevymyslej kličky! Jezdit jak hovado by ti šlo, ale postavit se k tomu to už ne!
výtka
Upozornění od sys hejkal 04. 09. 2021 22:26:31
Bude vhodné pro příště vynechat vulgarismy, nadávky! A zvláště vůči ženě. Díky
mnd®

hejkal: a proč to píše na české forum? slovensky? najednou čeká od čechů rozumnou radu? ano,je jediná-zaplať a už sem do ČR nejezdi.Stejně česky nerozumí,tak proč to sem píše,když si to nebude umět přečíst.To je fakt bomba baba.

tm

sys hejkal: ženě?

TM-normální muž by nepsal "bola som v... nachytala som..."!

nejsi

Admine, to by byl sexismus, kdyby k tomu takhle přistupoval. Taky tě varuji.

Nejsi jdi do někam , sexisme!

lee*
hodnocení

4x
Já se vždycky nechovám podle pravidel, ale vždycky počítám s následky a respektuji je. U auta je to jednoduché. Stojím na zákazu? Někdy ano. Porušuji rychlost? Taky ano. Vjedu kam nemám? I to se mi stalo. Ale pokud mě chytli nebo přišla pokuta tak bez keců platím. Kolik vám těch pokut přišlo? Já jezdím ročně kolem 50tis km, jednu úsekovku míjím denně 2x-6x a za poslední 3 roky mám jednu pokutu na úsekovce za 800kč, jedno vjetí do zákazu řešeno domluvou a jedno parkování v lese doloženo povolením. A to občas fakt spěchám, tak by mě vážně zajímal váš styl jízdy že je pokut více. Mmj. úsekovka je značená cedulí jak vrata, tak jaké zvykání? A pokud jezdíte jako h@@@dko tak holt plaťte

hodnocení

4x

Pokiaľ si myslíte,že vybabrete so systémom,pretože to nieje v úradnom jazyku,tak kludne dajte odpor,no nebuďťe potom prekvapená,ak budete platiť aj súdne trovy alebo exekútora a to ani nevravím,že pri ďalšej návšteve Českej republiky a náhodnej kontrole pôjdete domov tak aurát ako spolujazdec a bez vodičáku a pokiaľ by to česká legislatíva dovoľovala,čo neviem naisto, tak aj bez auta,ktoré by mohlo byť zadržané ako protihodnota ku pokute. Rakúska polícia by sa s vami určite ani nebavila. A čo sa týka českého jazyka,tak niektoré dokumenty sú na Slovensku uznávané aj bez prekladu,napr. je to tak pri kúpe auta z Českej rebubliky a jeho registrácia na Slovensku. Vaše chovanie za volantom je dôsledok toho,čo sa na Slovensku málo kontroluje políciou a to dodržiavanie dopravných predpisov. Keby poslanci v minulosti nestopli tie automatické radary na Slovensku,tak dnes ste už bezdomovec vaším stýlom jazdy. A to,že vám tuna Češi vynadali,ja ich za to len chválim a malo by to byť pre vás mementom na zamyslenie sa nad vaším správaním za volantom.Takých ako vy denne stretám na ceste,kde rýchlosť v obci,plná čiara,jazda v protismere cez čiaru neznamená nič.

hodnocení

2x
Není sama, co píše slovensky na české fórum. Mnohým tazatelům rozumní rozumějící Češi odpoví, poradí. Je to i obráceně. Nejeden Slovák na tomto českém fóru dokáže poradit domácím...
Je zřejmé, že tazatelka prostě špekuluje, jakým způsobem se vyhnout pokutě. Je to taková nepěkná vlastnost některých našich lidí... V CZ i na SK.
Na to zareagovali mnozí ve svých příspěvcích. Proti tomu nemám nic.
Jen ta forma! Nekulturní... Zavání to u některých příspěvků šovinismem!

hodnocení

1x

Pane Bože, jak nerozumněla? Porušila jste předpisy, zaplaťte a mlčte. Našim Italové před léty strhli pokutu rovnou z účtu a nenadělali nic. Z účtu proto, že kartou platili v půjčovně aut. A bylo to mnohem, mnohem víc, to mi věřte.

jenda22
hodnocení

1x

Zaplatit flastr z jiného státu je už běžné. Tak to Němc posílají sem, proč ne Češi na Slovensko? Jste v EUROZOĚ? Tak zaplaťte a nespekulujte.

hodnocení

1x

Píšete, že nejste zvyklá na úsekové měření na Slovensku a v Čechách Vás to překvapilo. To nám chcete namluvit, že na Slovensku nemáte radary? Jak se tedy měří povolená rychlost? Tím, že policista běží vedle auta a rychlost odhaduje? *smich*

Na Slovensku jsem byla, radarů jsem potkala dost. Jenže jsem jela, jak jsem měla a nic jsem neplatila. Nedělejte zase z obyvatel Slovenska nějaké zaostalé křováky, kteří ani neznají radar.

Než jedete do ciziny, tedy i k nám, měla byste si pročíst něco o silničním provozu, o povolených rychlostech a ne skočit do auta, dát nohu na plyn a vyrazit do Čech na výlet. Příště raději zůstaňte doma, radary tam nemáte, bude Vám tam rozhodně líp.

A výmluva, že jste cizí řeči, tedy ČEŠTINĚ neporozuměla, z Vás dělá obyčejného hlupáka. Ty dvě řeči jsou si velice blízké, takřka stejné. Pracovala jsem s několika Slováky a nikdy se nestalo, že by oni nerozuměli nám, či my jim. A společně jsme se něco nasmáli. Pokud se jednalo občas o nějaké jednotlivé slovíčko či obrat, bylo to hned vysvětleno. Bývali jsme bratři, bývali jsme jeden stát a najednou česky nerozumíte? Svatá prostoto!

Zaplaťte všechny pokuty, které jste nasekala a už raději zůstaňte na Slovensku. Neumíte se chovat, nerozumíte naší řeči, vymýšlíte pitomé výmluvy. Bude to tak proto lepší pro Vás i pro nás. *bzum* Jaga.

tm

Tak mně přijde, ža na Slovensku fakt radary nemají... v obci se jezdí jak prase, policajta člověk za 14 dní nepotká...

Já potkal dost policejních měřičů u zúžených úseku na slovenské D1. A v rádiu stále varování před civilními vozidly policie. Takže prostě výmluva která neobstojí.

kami123
hodnocení

0x

Nerozumím dotazu.

ct24.ceskatelevize.cz/...

mnd®
hodnocení

0x

co že to píšete za dotaz v nějakém slovenském jazyce na české poradte.cz? vůbec vašemu jazyku nerozumím.takže nemůžu napsat co si o vás myslím.u vás na slovensku nejsou usekove merania?

Máte dodržovat zákony toho státu kam jedete a nemáte problém.Vymlouvat se na nesrozumitelnost češtiny a slovenštiny je už fakt na přes hu...bu. a už k nám raději nejezděte.Buďte ráda,že máte ještě u nás ŘP ( u vás asi vodičský preukaz )

peter kde jste? - slečna-paní potřebuje překlad z češtiny do slovenštiny

a tu namietku musite napisat v jazyke toho statu kam ju posiljate a nehat vytvorit oficialne overenu.nektory cesi zas nerozumi slovensky a už vůbec ne značkám o snízeni rychlosti.

Hele ty hrdine - na slovensku platí podobné a někde i stejné DP jako v ČR . Vymlouvat se na neznalost zákona a jazyka v tomto případě však už úlet.

Exekutor potom vysvětlí. - snad slovensky.

break
hodnocení

0x

Určitě je čeština vůči slovenštině méně srozumitelná než třeba maďarština.

Mým mateřským jazykem je čeština. Slovenčinu ovládám slovem i písmem, velmi dobře. Maďarštinu jsem pochytil slušně.
Ovšem tvému příspěvku opravdu nerozumím! Že by Slovák lépe rozuměl madarštině než češtině?

hodnocení

0x
Taková drobná fylozofická úvaha. Pokud českému dopisu vůbec "nerozumíte" - jak víte, že jde o pokutu? Jinak chápu, že člověk občas nechtěně poruší rychlost a chce pak minimalizovat trest. Ale proč vlastně radit někomu, kdo s klídkem pernamentně ohrožuje ostatní účastníky provozu? Tedy nás po kterých chcete radu? Trest si plně zasloužíte.
mnd®

...občas nechtěně poruší rychlost ...? vždyť píše že těch pokut jí přišlo několik.Tak to asi nebude jen občas.

Ale jen ať neplatí.Pak si ji najdou jiní orgáni na slovensku a bude to dražší.Trestu se stejně nevyhne ani tvrzením že nerozumí česky.Nebo ať si požádá o slovenský překlad.Takové řidičce by bylo třeba zabavit auto a ŘP a zakázat vstup na území ČR protože nedodržuje pravidla jiného státu.To,že se snaží NEplacení NĚKOLIKA pokut z ČR je jasné už z dotazu.

mnd®

česko -> slovenský překladač

pokuta-pokuta

cena-cena

doba-doba

komu-komu

číslo účtu-čislo uctu

proč-prečo

Co je tam ještě? Asi RZ,čas asi,kde jela jak ho,,vado...

Jo jasný,že se chce vyhnout pokutě,ale jestli jich má víc jak už na Slovensku nebo i jinde v okolních státech,tak pryč s ní ze silnice.

09.09.21 19:50

mnd *palec2*

hodnocení

0x

Vymýšlýš ptákoviny, tohle ti žádnej úředník ani soudce nesežere. Buď ráda, že za to nedostaneš trestné body.

Ještě bys mohla požádat o pomoc právníky, kteří se přestupky zabývají - pokud jsi dost bohatá. Jejich sazba začíná na 100€.

tm
hodnocení

0x

Když nerozumíte česky, doporučil bych Slovákům, aby sem nelezli za prací, nestudovali česky za naše peníze, neodebírali od nás české zboží, nevysílaly na Slovensku české TV stanice atd. Možná by se pak zjistilo, že na Slovensku vlastně nic není...

Přemýšlej nad svými příspěvky!
Je pravděpodobné, že si někdo pomyslí, že ani v tvé hlavě toho moc není!

Zastávám stejný názor. Nebo zná někdo oblíbený typický slovenský film, který by se vyrovnal kvalitou českému? Stejné je to s většinou věcí.

asd1
hodnocení

0x

Je třeba prokazatelně odpovědět že tomu nerozumíš a přijde ti to v češtině *smich*

Holt českej úředníček je línej překládat tak to posílá česky...

Postavit se čelem - až se bude měřit v opravdu potřebných místech tak ano, ale když se číhá za bukem v poli 10m před cedulí, tak nevidim důvod proč nevyužít procesní chybu...

Jasně úsekové měření je za bukem v poli 10m před cedulí?

asd1

Dost jich je na dvouproudový výpadovce už prakticky za městem a je tam 50 ;)

Na místech kde to je opravdu potřeba nejsou (protože tam většina lidí limit nepřekračuje a chytli by jen pár magorů = malej vejvar)

Jom souhlasím , že kde by bylo třeba měřit, tam se neměří ale s Vaším popisem na dvouporudovce za městema ještě úsekové měření? kde prosím Vás?

re4zon
Jestli nekdo veri v umistovani radaru pro zvyseni bezpecnosti, je bud neuveritelne naivni, nebo uplne blby. Pripadne placeny z verejnych rozpoctu. Jde jen o formu dane do rozpoctu obci. Staci se podivat do obecnich dokumentu. Pri zameru se vzdy zkouma predpokladana ziskovost. Takova podruznost jako snizeni poctu nehod se uvadi jen pro forma a casto zamerne zkreslene (napr. v danem miste doslo v posledni dobe ke 20 nehodam; ze to bylo za 10 let, jen s jednim lehkym zranenim a pricinou nebyla rychlost ani v jednom pripade se uz nedocteme), pokud vubec. A kdyz si lidi zacnou davat pozor a radar prestane vynaset, vymysli se v miste dalsi snizeni, nebo dalsi radar. O cachrech s penezi pro spratelene firmy nemluve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]