Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najetí na patník při 50 kmh

Od: jjcjjdj odpovědí: 13 změna:

Dnes jsem se při úhybnem manévru asi při 50 kmh doktl pravým bokem auta patníku (nejspíš předním kolem), slyšel jsem jak se to dotklo a škráblo. Naštestí jsem na něj nenajel, ale pouze jej lízl. Viditelné pokškození na pneumatikách ani discích jsem nenašel, co všechno s tím může být?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Patník je pro mne svislá asi 0,8metru vysoká plastová značka na okraji silnice. Pokud bys na něj najel kolem, tak bys ho musel sejmout i nárazníkem a musel by ten patník podběhnout pod celým autem. Kola jsou totiž vůči karoserii zapuštěná (utopená), takže je pravděpodobnější, že ti patník škrábne celý bok auta než že patník dostaneš až na kolo.

Pokud myslíš patníkem obrubník, tak ten je nízký a tím můžeš poškodit bok pneumatiky nebo odřít disk aniž bys poškodil plechy na autě.

spu
hodnocení

1x

No já bych neváhal a dal to na kontrolu do servisu.

hodnocení

1x
Já bych to auto prodal anebo nechal zlikvidovat.. může být ohnuté rameno nebo nápravnice, ohnutá nebo prasklá těhlice..atd..mohlo to odnést cokoli..Ne.. teď vážně! Zajděte někam, ať vám změří geometrii..

mate59
hodnocení

0x

Vyzkoušet, jestli to netáhne do strany,ale asi bych nechal udělat geometrii.

Pokud jsou mírně ohlé tyčky nebo čepy či urvaný silent, tak se to nedohání geometrií, ale výměnou komponent.

kami123
hodnocení

0x

Skontroloval bych, jestli není z boku natržená guma a neřešil to.

hodnocení

0x

Pokud jsi necítil větší ránu a trhnutí s autem, tak se nestalo nic.

jjcjjdj
hodnocení

0x
Díky za rady, ránu jsem žádnou necítil, jenom jak to škrtlo. Volant nikam na stranu netáhne a ničeho jiného jsem si nevšiml.

asd1
hodnocení

0x

Fakt patník?

Plastovej bys urazil a od kamennýho bys měl rozpáranej celej bok auta *smich*

A jestli obrubník tak pokud neni na gumě boule nebo neni řízlá a nebyla to rana + auto se chová normálně tak se nic nestalo...

hodnocení

0x

Dotknutím patníku, neboli obrubáku, nedojde k poškození vozu.

asd1

Najetím na obrubník samozřejmě můžeš poškodit hodně, od zničené pneu přes ohnutý ráfek po ohlý ramena. Ani to nemusí být velká rána.

Tazatel sdělil, že se dotkl, nikoliv že najel, bouchnul a podobně. Předpokládám, že tazatel nelže a kdyby narazil, tak se přizná.

asd1

Je fakt že jde o chlapa... Ale představ si "Miláčku, dnes jsem se lehce dotkla obrubníku" *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]