Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta

Od: pirat* odpovědí: 11 změna:

Rádcové poraďte,chci si koupit Octávii kombi na takové pojížďky okolo baráku a po okolí, rozhoduji se mezi benzin 1.6-74kw a nebo nafta 1.9 .R.výr od 2000 výš.Co je podle Vás lepší co se týče poruchovosti.Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

To si moc nevybereš, nafta riziko stavu a drahých oprav, benzín často žral olej a taky drahý opravy... Záleží na konkrétním kusu a osobně bych bral úplně jiný auto. Za stejný prachy seženeš o dost lepší auta (Mondeo MK4 v dvoulitru benzínu třeba..)

xenofob
hodnocení

2x

pokud seženeš naftu v dobrém stavu, ber naftu

motor nemá žádné problémy a milion km dá v pohodě...

vzhledem k dokonalé protikorozní úprave karoserie reznou jen bouraná auta a auta provozované bez zástěrek v místech oděrek od kamínků

motor s euro 3 rotačka ALH 66 kW nebo ASV 81 kW

Poruchy Octavií 1 jsou poruchy stahovačky oken, mikrospínače zámku, silentbloku předni napravy, tyček řizeni atd zpusobenych provozem po našich tankodromech stylem jizdy a unavou a vekem

mam doma garažovanou 2004 a menil jsem jen alternátor ktery začal blbnout, predni brzdove kotouče, dokonce i vyfuk mam puvodni...ale o auto se staram a mam pro nej i garáž

domnivam se že dobry kousek se uz dnes neda sehnat

04.09.21 08:31

Lpg

xenofob

se spotrebou 4.5 . 4.8 litru nafty je LPG i s povinnymi revizemi nesmysl, navic LPG benzinovy motor zničí

po rovine to ekojízdou to dám i za 3.8, zadne jine auto nema tak nizke provozni naklady

pepino16
hodnocení

0x

Za mě určitě benzín. Nafta je spíše na delší vzdálenosti. Každopádně nafťáka můžeš mít i na krátko, ale je potřeba ho jít občas vyvětrat někam na dálnici a pořádně tomu dát zabrat jako starý doma :D

hodnocení

0x
Je to úplně jedno..jestli nafta nebo benzín..S tím občasným protáhnutím dieselu jak vám tu píší přede mnou je to pravda..jinak se mu nic nestane.. Záleží na stavu auta při koupi.Benzinové Oktavie bývají levnější než dieselové.. bývají méně ojeté a je tam menší riziko, že bude stočený tachometr

kami123
hodnocení

0x

Na tvou otázku se nedá smysluplně odpovědět.

Příklad. Mám jabko a hrušku. Co bude chutnější?

Benzínový motor obecně bývá jednodušší konstrukce, měl by být obecně méně poruchový.

Kup si auto jen pokud budeš mít na servis.

el
hodnocení

0x
Já bych to obecně doporučil benzín. Ale u tohohle 20 ti letého auta asi naftu. Ty 1,6 braly olej každému koho jsem znal co jí měl. Opravy na toho diesela jsou dražší to je fakt, ale neni to taková hrůza. Ideálně koupit s motorem s 66kw nebo 81.
Buď budeš jezdit za 6 litrů a méně s naftou, nebo za 7-9 s benzínem a pravděpodobně k tomu dolívat dost často olej.

hodnocení

0x

Dneska už je to fuk, obě auta budou hrozné střepy. Co třeba Dacia Logan MCV? Za 60 tisíc mnohem mladší auto. Nebo Astra H. Nebo Focus MK2.

pirat*
hodnocení

A co Mondeo MK3 2.0 TDCi,nafta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]