Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Vybírám mezi těmito 2 variantami:
a) VW Sharan, 2011, 2. generace, nájezd ke 300tkm, cena okolo 200k, manuál, 2.0 TDI, 103 kW, vyhovující výbava
b) Seat Alhambra, 2009, 1. generace, nájezd 200tkm, cena skoro poloviční, manuál, 1.9 TDI, 85 kW, také vyhovující výbava
Otázka zní, stojí 2. generace za ten příplatek? Co by bylo případně spolehlivější? Méně jetá "dvojka" předpokládám může být jak zvykem stočená, takže kilometráž pravděpodobně nemusí hrát takovou roli. Prioritou jsou náklady řekněme v budoucích 4 letech - opravy vs pořizovací cena.
Podle konkrétního stavu. Oboje olítaná stará plečka dá se čekat velký servis nebo chcípnutí, může to být stočený vybouraný apod. Nutná důkladná prohlídka včetně ověření hodnot z čidel diagnostikou (turbo vstřiky DPF apod.)
Pokud jde o prachy tak víc muziky udělá např. Fiat Doblo v JTD (to jsou mmch. jedny z nejlepších motorů)
Mám galaxy první generace, to je téměř to samé, co sharan a alhambra. Když mě rozstřelili mourci, hledal jsem jiné auto a uvažoval o dvojkové, bylo mi to rozmluveno, koupil jsem jedničkovou a furt jezdím. Co znám majitele dvojkových verzí, všichni nadávají, neustále problémy s elektrikou. Za mě - SAG první generace, problémy s druhou generací bych nechtěl...
Zdravím,
mám Sharana 2012 RDi 103 kW, najeto cca 220 tisic, to auto mám na vše pro rodinu i do firmy pracovní kdy s tím vozím 600 až 1000 kg, takže to auto neskutečně trpí.
V cca 200 tisícíh jsem dělal ložisko zadního kolo.
tlumiče jsou v háji asi tak už od 140 t
v cca 60 tisích se mi rosvítila kontrolka chyby motoru (vrtulník) odešel předehřev močoviny, prý je to nemoc těhle aut. všude mně straší že nebude fungovat čistění katalizátoru, ale vše jde. neopravuji to z důvodu ceny opravy, tenkrát před cca 7 lety mi řekli v autorizovaným servisu že oprava vyjde na cca 55 tisíc. u garážníka to bylo o 20 méně.
Auto jezdí prolítal jsem s ním dvě leta po Francii a několikrát Chorvatsko.
Je pravda co mně zaráží, je hniloba. Zadní dvěře kufru mají místy tečky rezu a začátek zadního blatníku (taková ta špička) co lícuje s zadními dveřmi je už dost rezavá.
Asi bude jedničková verze (Seat nebo VW) kvalitnější, ale z důvodu vzhledu (pokud to nechcete jako pracovní auto bych šel do dvojkového VW.
Ten jedničkovej Seat mi přijde už jako stará plečka, to je jako jet s favoritem sice je dobrej vydrží, ale je to starej střep.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.