Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střet automobilu se srnou - kdo to zaplatí?

Od: pisecek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den-,tak jak jsem si tady přečetl vaše stránky a zajímala by mě jedna a myslím si důležitá věc.
Mám zkušenost se srážkou se srnou,ale přivolal jsem policii,sepsali mi záznam,kde nejsem viníkem nehody,značka tam nebyla,srnu si odvezl lesník,ale zakopaný pes je v tom,že myslivecké združení není pro tyto případy pojištěno a lesník mi prostě řekl ,že mám smůlu..
Má otázká zní-Můžu i tak po tomto združení vymáhat náhradu škody,která mi vznikla na mém vozidle,i když srna podle zákona asi nespadá pod zákon o vlastnictví a tudíž i odpovědnosti za tuto srnu,i když si myslím-že je teoreticky majetkem mysliveckých združení v daných honidbách a tudíž by i tyto MS-Spolky by měli mít ,nějakou odpovědnost za případné škody napáchané lesní zvěří?
Nevíte někdo?

Dodatkem-neměl jsem havarijní pojištění,jen zákonné.Děkuji za odpověď
Pls-Můžete mi poslat odpověd i na email.díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vymáhat můžete, ale bezvýsledně. Nemáte na kom.

viz: autoweb.cz/...

pisecek*
hodnocení

Děkuji za odpověď.No,je to škoda,holt někdy se havarijni pojištění opravdu hodí:).

sasdax*

Zkuste nové povinné ručení Komplet u Generali zde. Je v tom střet se zvěří s plněním do 100.000 Kč za rok, spoluúčastí 1.000 Kč a neovlivní Vám to bonusy. Pokud chcete znát cenu, napište jestli jste z obce nad, nebo pod 30.000 obyvatel, jakou máte kubaturu auta a kolik % bonusů máte.

A ne nechci prodávat, ale poradit. Třeba se Vám to bude hodit.

8976*
hodnocení

1x

Bohužel zelení mužíčci mají v parlamentě dost kamarádíčků na to aby přijali zákon, že zvěř kterou srazíte a rozbije vám auto si nesmíte vzít pod enormní pokutou , ale škodu vám nenahradí ani idiotský stát, ani zelené poblblé kamizolky, kteří svým sportem jen otravují a přemnožená zvěř škodí a kreténi ji občas vyvraždují, už se těším jak mi tady zelená kamizolka napíše nějaké dřisty o mysliveckém právu a že se o zvěř starají v zimě aby nestrádala, mám osobní skušenost s parádně rozbitým autem kdy mi srnec skončil na klíně / vystartoval z lesa/ a málem mě zabil - takže každeho zeleného deb... mám plné zuby už ted i bez jeho odpovědi a jen někdo začne pindat o myslivosti tak bych mu dvojku /nabitou/ vrazil do krku, ale spodem, takže vám zbývá podat žalobu na neznámeho pachatele jako majitele zvěře a výsledek bude stejně nula - můžete poslat hezký dopis poslanci za váš obvod a možná bude myslivec... pokud chce někdo moralizovat raději ne , omlouvám se všem komu se zdá můj přispěvek trošku neomalený, ale jen si vzpomenu na škodu na autě tak se neznám...a pokud něco srazím tak si to nechám a budu nechávat dlouho...než to dát těm zeleným vrahúm - doufám že jich na těch jejich vražedných honech zařve co nejvíc - pokud možno i s příbuznými...aby se ty idotské zelené geny přestali šířit.

jsem zvědav pokud se ozve taky někdo kdo si rozbil auto se zvěří a není myslivec...na jeho názor se těším

ale stejně mi nevěřte a obratte se s dotazem na právníka - ale nesmí to být myslivec - protože to je horší jako mafie, to mi věřte a až tuto anabázi absolvujete napište jak jste dopadl...jinak vám přeji hezký den a slunce v duši

arakain77*

Plný souhlas a podpora.Ode mne ho dostaneš...

sasdax*

No ten tvůj příspěvek mi připadá, jako kdyby sis myslel že jsi na planetě sám. Ano to zvíře je natolik blbé že ti vběhlo do cesty. Ale copak chceš, aby každý les byl oplocen? Nasere když si rozflákám auto, ale nesouhlasím s tím co jsi napsal. Jenom s tím, že když srazím srnu, tak ji nesmím odvézt z důvodu toho, že je to majetek třetí osoby. Takže souhlasím s tím, že stejně jako máte odpovědnost za svého psa, by měl někdo mít odpovědnost za svou srnu.

fidonet*

Mně spíše zajímá, jak nemůže být řidič, který nabere srnu, viníkem nehody. To se stalo na dálnici? Většinou to policie uzavře jako vinu řidiče. Neříkám, že to musí být vaše vina, ale pokud jedu v lese, tak přece nemusím valit 130 kmh? Známý taky nabral srnu, jel asi 60 kmh a uznal, že se moc nesousředil. Jinak by na 20-30 m zastavil. Ještě dostal vynadáno od souseda myslivce, že ji tam nechal ležet a jel do práce, místo toho, aby mu zavolal ( v 5 ráno ) a srnu odvezli a snědli. Takhle jim ji někdo ( jak sám řekl : ukradl ) . Nj. myslivci jsou někdy děsní . .. . . A s jedním souhlasím. Srna je jako jiné zvířada. Patří tomu kde se trvale vyskytuje. Za škody by měli lesy platit. Stejně to budou platit ze statních peněz . . . .. .

pisecek*
hodnocení

Stalo se to na nájezdu na dalnici u Bělotína,kde je povolena 100km/h-rychlost,ja jel 80km/h- a hlavně tam neni zadna znacka pozor zver,a les siroko daleko taky ne,hihi,ale je tam docela hezka betonova zed,rozdelujici pruhy se svodidly z kazde strany,

No a kdyz vám z poza takove zdi srna vyskoci,tak 5 -10 m-před auto,opravdu nestihnete ani slapnout na brzdu-jedine stesti bylo,že jsme jeli na silnici sami,a srnu jsem nezachytil ve skoku,ˇto by mi asi skoncila na kline"-

Jinak-když to vemu obraceně,kdybych srazil srnu kde je značka, a mohl jsem se ji podle pouček vyhnout,ložte se-že MS-by vymáhalo částku za tuto poraženou srnu-Docela paradox,né-Jediné co by opravdu chtělo-MS-by mělo být ze zákona pojištěno,a pokuď by se nepojistilo mělo by aspoň část nákladu hradit.Od čeho maj vymezeny honitby,hihi.-asi jen kvůli gulaši.

No nic už s tím nenadělám,holt má blbost-měl jsem být také havarijně pojištěn.Tak-že čauky,Na tu generali pojišťovnu se mrknu

fidonet*

Tak v tomhle případě je to jasný, srna je viník. Zajímavé je, že když ji porazíte, musíte ji odevzdat majiteli - lesům, aby ji mohli "sežrat", ale když chcete škodu zaplatit, tak majitel je neznámý? Tady někde nechal tesař díru v zákoně, ne?

hodnocení

1x

Také jsem to absolvoval, sestřelil jsem srnu 14 dní starým Jumperem - bylo to za rovných 100.000,-Kč. S policajty jsem se ani nezdržoval, to v tomto případě nic neřeší. Škoda byla hrazena z havarijky, auto je totiž naštěstí z leasingu, takže pojistku má. Zpočátku jsem odhadoval škodu tak na 10-15 tisíc :)

Střet automobilu se srnou - kdo to zaplatí?
8976*

jak se říká z prd.. klika, štestí že auto je lízlý , bejt to za hotovku je to na mašli..., předpokládám že jste sehnal zelenou kamizolu z mysliv. spolku a srnu mu odevzdal jak píše zákon...Na tomhle je vidět jak laik může odhadnout škodu...prdliky...

arakain77*

Sestřelil jsem srnu starým Ferratem a jaká byla dobrá.To světlo za to stálo...

Pytláky v zeleným jsem fakt nesháněl, bylo to v 5 ráno, auto bylo pojízdný a čekala mě dlouhá cesta k zákazníkovi. Srnu jsem nenašel, odlítla luftem někam do lesa a potmě nebyla šance ji najít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]