Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovky H7 doporučení

Od: pavel206 odpovědí: 16 změna:
Ahoj, jaké používáte žárovky? Já teď na rychlo koupil H7 starline, ale ve tmě je vidět úplně h... Diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Všichni velcí výrobci nabízí tři možnosti H7 (výrobci jako příklad):
- vysoká intenzita svícení a malá životnost (Bosch Plus Gigalight, Osram Night Breaker)
- dlouhá životnost nízká intenzita svícení (Bosch H7 Longlife, OSRAM Ultra Life)
- prostřední možnost - kompromis (Bosch Pure Light, Philips ExtremeVision)

Starline bych nikdy nekoupil, vážím si svých úspor.

hodnocení

3x
Jako poslední mě napadá. Nemáte tam H7 na 24V? Ty by při 12V svítily vážně mizerně :)

Dobrej tip, to mě nenapadlo *palec*

má vlastní zkušenost - jsem si nadával půl roku, jaký jsem debil, že neumím koupit ani žárovku

hodnocení

1x
A nemáte ji špatně nasazenou? Ještě jsem neviděl vyloženě špatnou žárovku (že by mizerně svítila). Já mám v aktuálním autě zatím originální H7 (po 80 000 km), ale jinak jsem vždy kupoval co bylo na nejbližší benzince a vždy bez problému.

hodnocení

1x

Možná je na čase navštívit očního.

H7 jsem měl na mnoha autech a vždy jsem kupoval naprosto běžné žárovky - klidně i u pumpy. Nikdy nebyl problém.

hodnocení

1x
A v jakém stavu jsou světla jako taková. A seřízená?

jurajjuraj*
hodnocení

1x

mas je dobre serizene? neni vadne svetlo? z lepsich zarovek osramy nightbraker laser, ale pokud budou spatne nebo neserizene svetla tak ti nepomuze nic

jirib
hodnocení

0x
Buď máš na houby světla nebo na oční.
Nejlepší jsou světla na houby a vrazit do nich super žárovky...

asd1
hodnocení

0x

Výborný jsou Nightbreaker, ale drahý. Dobrý jsou Lidlovky s vyšší svítivostí, o moc horší než Breaker nejsou, životnost podobná. Ještě nedávno byla výroba v Německu, teď přesunuli do Číny tak je otázka životnosti... (mám zásobu těch ještě z D)

Nebrat modrý cool, xenon efekt apod. kraviny, hlavně v mokru zoufalost.

hodnocení

0x
Já používam H7 Tesla
Koukni jestli ji maš dobře nasazenou
Zda sou dobře seřízený světla
Zda nemaš misto prúhlednýho plexi mliko
Dale možnost vysvýcených parabol
A taky múže bejt problém v elektrice zoxidovaný konektory nebo špatná kostra

hodnocení

0x

Není tajemství, že šmejd žárovky nedodržují geometrii světla. Vlákno mají ve špatné ohniskové vzdálenosti a nebo mají menší watáž, než udává výrobce či norma pro H7.

Na regloskopu na 100% bude mlhavý flíček místo ostře nakresleného světla a stínu asymetrické lampy.

Ale málo kdo má možnost regloskopu, takže si myslí, že je jeno, jaká žárovka se instaluje co se týče výrobce.

Kup si Philips:

autodily-pema.cz/...

A světla nech seřídit na STK. Pokud bude i přesto na regloskopu flek, tak řešit samotnou lampu (rozlešiti přední plastové sklo a nebo vyměnit parabolu - celý světlomet).

Nic víc laikovy poradit nelze bez vybavení. ;)

Není to náhodou nějaká slepá Fábie?

Vyfoť svá světla.

pavel206
hodnocení

Je to žárovkami jen jsem chtěl vědět které svítí nejlépe l, mám golf IV se skleněnými světly, jsou jako nové. Když jsem to koupil tak svítil pěkně až po výměně žárovek za starline špatně svítí, já jsem vyměnil rovnou obě protože už na autě byly. A taky jsem se nepodíval jaké tam byly no.

Pavle, potom tedy seřízení a žárovky jako Philips, Osram řady Vision, Nightbreaker a podobně.

Přidám perličku. Řešil jsem na cizím autě vadu, kdy při rozsvícení světel obrysovek ihned svítily brzdy. Pokud se světla nezapla a sešlápla se brzda, tak pípal při otevřených dveří alarm rozsvícených světel a svítila jedna strana parkovaček.

Trochu mě to potrápilo, ale vadou byla dvovláknová žárovka P21/5W Starline, kdy obě vlákna byla uvnitř propojena překroucením drátu uvnitř objímky (vada výrobku - zmetek výroby).

Starline je opravdu svět šmejdů a zmetků, který by se neměl dostávat do prodeje a výstupní kontrola je minimální nebo žádná.

asd1

Starline není výrobce ale překupník, a většina zboží je laciná čína drahá i zadarmo..

Ty Lidlovky jsou fakt dobrý, srovnatelný se značkovýma za jednou tolik peněz. Aspoň ty starší ještě z Dojčlandu, nový jsem ještě nezkoušel ale technologie by měla být beze změny...

ja1
hodnocení

0x

V autě jsem měl při koupi nějaké bezejmenné. Světlo z nich bylo jak když bych svítil obrysovkami - mdlé, žádný ostrý obrazec rozhraní světlo-stín.. Pak jedna praskla a po výměně za rezervní Osram rozdíl v intenzitě světla byl oproti původní noname znát. Na pumpě měli Philips Vision na zkoušku jsem jí koupil a bylo to ještě lepší - že nakonec už jsou vyměněné obě H7 za Philips Vision. Typ 12972PRC1 Za několik let co tam jsou ještě nebyly potřeba měnit a to jsem celou dobu jezdil autem Po-Pá do práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]