Nejste přihlášen/a.
Všichni velcí výrobci nabízí tři možnosti H7 (výrobci jako příklad):
- vysoká intenzita svícení a malá životnost (Bosch Plus Gigalight, Osram Night Breaker)
- dlouhá životnost nízká intenzita svícení (Bosch H7 Longlife, OSRAM Ultra Life)
- prostřední možnost - kompromis (Bosch Pure Light, Philips ExtremeVision)
Starline bych nikdy nekoupil, vážím si svých úspor.
Výborný jsou Nightbreaker, ale drahý. Dobrý jsou Lidlovky s vyšší svítivostí, o moc horší než Breaker nejsou, životnost podobná. Ještě nedávno byla výroba v Německu, teď přesunuli do Číny tak je otázka životnosti... (mám zásobu těch ještě z D)
Nebrat modrý cool, xenon efekt apod. kraviny, hlavně v mokru zoufalost.
Není tajemství, že šmejd žárovky nedodržují geometrii světla. Vlákno mají ve špatné ohniskové vzdálenosti a nebo mají menší watáž, než udává výrobce či norma pro H7.
Na regloskopu na 100% bude mlhavý flíček místo ostře nakresleného světla a stínu asymetrické lampy.
Ale málo kdo má možnost regloskopu, takže si myslí, že je jeno, jaká žárovka se instaluje co se týče výrobce.
Kup si Philips:
A světla nech seřídit na STK. Pokud bude i přesto na regloskopu flek, tak řešit samotnou lampu (rozlešiti přední plastové sklo a nebo vyměnit parabolu - celý světlomet).
Nic víc laikovy poradit nelze bez vybavení.
Není to náhodou nějaká slepá Fábie?
Vyfoť svá světla.
Pavle, potom tedy seřízení a žárovky jako Philips, Osram řady Vision, Nightbreaker a podobně.
Přidám perličku. Řešil jsem na cizím autě vadu, kdy při rozsvícení světel obrysovek ihned svítily brzdy. Pokud se světla nezapla a sešlápla se brzda, tak pípal při otevřených dveří alarm rozsvícených světel a svítila jedna strana parkovaček.
Trochu mě to potrápilo, ale vadou byla dvovláknová žárovka P21/5W Starline, kdy obě vlákna byla uvnitř propojena překroucením drátu uvnitř objímky (vada výrobku - zmetek výroby).
Starline je opravdu svět šmejdů a zmetků, který by se neměl dostávat do prodeje a výstupní kontrola je minimální nebo žádná.
V autě jsem měl při koupi nějaké bezejmenné. Světlo z nich bylo jak když bych svítil obrysovkami - mdlé, žádný ostrý obrazec rozhraní světlo-stín.. Pak jedna praskla a po výměně za rezervní Osram rozdíl v intenzitě světla byl oproti původní noname znát. Na pumpě měli Philips Vision na zkoušku jsem jí koupil a bylo to ještě lepší - že nakonec už jsou vyměněné obě H7 za Philips Vision. Typ 12972PRC1 Za několik let co tam jsou ještě nebyly potřeba měnit a to jsem celou dobu jezdil autem Po-Pá do práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.