Nejste přihlášen/a.
měl jsem dopravní nehodu. Policista sepsal záznam o nehodě jak mi bylo řečeno dle svého rozumu, kde mě určil jako viníka. S tím, že se to bude řešit ve správním řízení. Tam jsem se samozřejmě setkal s neochotou, blbostí a nakonec díky jejich rychlosti uplynul rok a už je nemám otravovat. Nehodu jsem nespůsobil. Moje otázka zní - mám využít soudu, nebo je ještě jiná varianta.. Děkuji
A kdyz to nechate tak jak to je tak jaky to pro vas bude mit nasledek? musite platit velikou castku , nebo vam vemou ridicak nebo co se stane.. jak vazna je situace atd atd atd..
pokud je velice vazna tak proc jste to nechal rok bez reakci?
vedel jste od zacatku ze jste bran jako vinik nehody?
atd atd atd..
vzhledem k tomu, že jse si nedal námahu rozepsat se o podrobnostech, o vzniku nehody, jejím vyšetřování, o tom co jste uvedl do zápisu který policie sepsala na místě nehody, o průběhu a výsledku správního řízení, nezasloužíte si žádnou radu, protože není co regovat...Moje otázka zní...jde o neochotu, nebo dokonce blbost?
chcete podrobnosti, dobře.
Stojící kolona na dálnici. Dojel jsem ji zastavil. V tom pískání gum a vozidlo za mnou nedobrzdilo, odhodilo mě na vozidlo předemnou a ještě jsme se posunuli na další. Jak jednoduché.
A závěr policisty - já jsem nedobrzdil odhodil jsem vozidlo předemnou na to první a ten vzádu si jen ťukl a odrazil se zpět o 2,5 metru i s úlomky. Samozřejmě jsem s tím nesouhlasil, ale policista mi zdělil, že si to napíše dle svého názoru a na úřad to šlo rozdělené na dvě nehody ať si to vyříkám tam. Svědek spolujezdec byl označen doslova jako lhář.
Úřad - Samozřejmě i přes mé upozornění, že s tím nesouhlasím šetřli každou nehodu zvlášt. A ač jsem jim vysvětli, které fyzikální zákony by přestali platit, kdyby to bylo podle jejich verze. Ač jsem jim vysvětlil, že v jejich verzi průběhu nehody jsou části ze sci-fi příběhů a to doslova. A ač se výpovědi účastníků nehody v zásadních otázkách lišili. Myslím ted ty dva řidiče předemnou, protože výpověd řidiče za mnou jsem i přes naléhání do svého spisu nezískal. Byl jsem nakonec označen jako viník nehody. A konečné rozhodnutí a odůvodnění - úřad se opírá o výpověd řidiče P... M... (řidič vozidla předemnou), který uvádí, že se DOMNÍVÁ, že řidič vozidla ford nedobrzdil.
Krajský úřad - podal jsem dvě odvolání, vždy tam hledali jen kde městský úřad udělal nějakou právní chybu. S prominutím nato jim s..e pes. A při druhém mi rovnou napsali, že uplynul rok.
Zažil jsem prakticky stejnou nehodu. Jel jsem v Mondeu, zastavil jsem za auty odbočujícími doleva. Zezadu to do mě napasovala Mutikára a já Mondeem šťouchnul do Clia. OKAMŽITĚ jsem sehnal svědky, vše mnohokrát nafotil a protokol jsem poldíkům podepsal až tehdy, když výslovně označili Multikáristu za viníka.
Ale to už teď nenapravíte. V této situaci doporučuji právníka, vyžádat od poldíků veškerou dokumentaci, na jejím základě si nechejte vypracovat posudek od soudního znalce v oboru. Na tom se pak dá stavět při případné soudní při, nebo stížnosti na postup dopravní policie.
12 měsíců vám to nevadilo a ted´ chcete radu? Udělal jste chybu ve svých postupech, ale naštěstí o nic nejde. Tak co najednou řešíte? Dokud nejde o životy ale jen o plechy , jde o h... Měl jste se vyjádřit hned na místě písemně na vyjádření policisty k nehodě, který jste podepsal. Ted´ vám to nikdo moc věřit nebude ... . .. A jen otázka, jak myslíte, že to posoudí soud? Máte důkazy? Jen si to vše prodražíte .. .. . ..
12 měsíců se to šetřilo va správním řízení. Důkazy, že jsem nehodu nezavinil jsou ve spise. Jenom vzít rozum do ruky. Odvolal jsem se hned na místě.Odvolal jsem se i dvakrát ke krajskýmu úřadu.Já ted nechci řešit nějaké plechy, ale když z Vás bude někdo dělat debila, smát se Vám přímo do očí, že on je nadčlověk a Vy pouze obyčejný povl To ne, tohleto ne. Ted nejde o peníze jde o princip. Chtěl jsem poradit, abych se vyhnul soudu víme jak jsou rychlé. Jestli neexistuje jiná možnost, třeba odvolání k ministerstvu nebo jestli lze využít nějakého dovolání atd.. Protože stačí, aby se na ten spis podíval člověk, který má alespon IQ 60 a práce ho baví. Vlastně toto je nereálná kombinace. No nic myslel jsem, že mi tady někdo poradí, zatím mě jenom napadáte, že jsem vlastně ten vůl já, ale kdyby jste se setkali s oním policistou a úředníkem tak emigrujete a tam bijete hlavou o zed.
Končím a děkuji
Jasne ocividne vam jde o spravedlnost coz zcela chapu .. taky jsem bojovnik za spravedlnost . to jak rikate s tim ze vam nekdo dokazuje svym jednanim ze mu muzete tak akorat polibit zadnici protoze on JE NEKDO tak s tim se jiste setkala vetsina z nas a v takovych pripadech muzete bojovat bojovat a bojovat ale nakonci stejne zjistite ze nic nezmuzete ( ve vetsine pripadu to je opravdu ztrata casu... moje zkusenost...) prijdete o nervy silu a nekdy i o penize kvuli debilovi... . nekdy je lepsi zkusit se na celou situaci podivat z patra a poucit se a " priste" kdyby nastala podobna situace tak uz budete vedet jak spravne jednat aby vas to nedostalo do blazince
co se tyce emigrace tak o tom jsem take uvazovala v minulosti ale po delsim pobytu v zahranici jsem usoudila ze CR je raj na zemi! a to myslim vazne!
tot jen takovy muj dodatek ... hezky den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.