Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální zamykání Fábia 1

Od: pavel104* odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Mám problém se samozamykáním auta fábia 1.

Při odemknutí klíčem ( nemám DO) se auto hned samo uzamkne, kromě spolujezdcových dveří.

Když ty neuzamčené spolujezdcovi dveře otevřu, tak při zavření těchto dveří se opět auto odemkne.....a tak pořád dokola. Udělá to i při nastartovaném motoru, při zavření řidičových dveří se auto zamkne taky a spolujezdec zůstane otevřený, stejně jako popisuju na začátku. Čím by toto mohlo být? Vyměnil jsem řidičův zámek a dělá to pořád. Díky za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někde je špatný mikrospínač. Diagnostika řekne kde. Zatím můžete vyndat pojistku centrálu.

pavel104*
hodnocení

Diagnostika bohužel mlčí. Do jednotky centrálního zamykání se nedostane...Nechal jsem proskenovat celé auto a 0 závad

Ále. To musíte zajet na nějakou opravdovou a nespoléhat na šmejd za 2 stovky :)

hodnocení

0x

Kup si VAG-KKL USB a program VAG-COM z ulozto.

Kravina typu ELM nebo jiné šméčko je nanic. Ale lidi to stejně kupujou jak blbí :-D :-D

asd1
hodnocení

0x

Se podívej na kabeláž v průchodkách do dveří (vycvakneš gumu od auta a stahneš abys viděl na dráty), a moc se nelekni když tam najdeš holý dolámaný dráty *smich*

pavel104*
hodnocení

Děkuji za tipy, bohužel ani jeden nepomohl...

Bylo to na original VAG...bez závad.

Dráty v průchodkách dveří jsou naprosto v pořádku, samotné konektory čisté bez oxidace.

Při "samozamknutí " stále svítí vnitřní osvětlení, jako by auto bylo odemčeno...

Musíš koukat i do bloku hodnot. Né jen tupě sledovat paměť závad ;)

hodnocení

0x

Vyměnil jsem řidičův zámek a dělá to pořád. ...za nový, funkční, bez závad? Vypadá to pořád na vadný mikrospínač zámku, sedřena ovládací část, opotřebena mechanicky. Nebo může být problém v plošném spoji, studený spoj, poškozena vodivá Cu vrstva. Pak kontrola i zámku spolujezdce...řešil jsem loni na podzim, podobné chování, Fabie 1, 2000, taky centrál bez DO...řešil jsem oba zámky výměnou

mikrospínačů ... další , případně hledejte zde na poradně, pravidelně se tento problém opakuje v dotazech

hodnocení

0x
Já bych šel stylem :
Kontrola dveřní fabky klíč v zamku se musí vždy vratit do svislé výchozí pozice a fabka nesmí být rozpadlá
Poté kontrola dratu mezi dveřma
Poté kontrola konektorú řj okna ve dveřích očištění prostříknutí
A pak bych šel po jednotlivých zámcích: vyndat rozebrat vyměnit mikrospínač proletovat studený spoje
Takto bych postupně udělal všechny dveře
Každy dveře když otevřeš musí rozsvítit stropní světlo a po zavření ho zhasnout
U řidiče navíc musí fungovat signalizace zapomenutých rozsvícených světel
club-opel.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]