Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf IV 1.8t 2001 převodovka problém

Od: bernak odpovědí: 3 změna:

Zdravím mám dotaz, skoro rok vlastním golfa IV 1.8t, auto je motoricky v pořádku táhne jak má. Ale za tu dobu jsem zjistil 2 vady.

Na volnoběh motor jako kdyby chvílema vynechával, (kolísají otáčky), mohli by to dělat svíčky? mám tam nějaké bosch r6, svíčka za cca 100kč někdo asi šetřil. Máte s nimi někdo zkušenost? (auto mám 5 000km a nedoléval jsem ani jednou olej vzalo si podle rysky max. 100ml)

Ještě mám problém při řazení z dvojky na trojku, ale jen pokud motor vytočím nad 4500 otáček tak jde přes zuby, při řazení jiných kvaltu se mi to nestalo. Mám vyměnit olej v převodovce? když to má najeto 280 000 a buh ví jestli ho někdo někdy měnil. Nebo nevíte co by mohlo zpusobovat že pri vyšších otáčkách jde přes zuby.

Všem moc děkuji za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Základem diag a kouknout jestli nejsou chyby v zapalování
Tydle motory měli problém se zapalovacími moduly ale svíčky bych okouk jako první zvlaště pokud je nikdo nikdy neměnil
Co se týče převodovky dej novej olej pak se uvidí
Já bych lil 75W gl4

007cz
hodnocení

2x
Máš spálenej synchron, olej ti nepomůže.
bernak
hodnocení

Kdyby byl spálenej tak mi to děla v kterých kolik otáčkách ne? Takhle auto mám 4 měsíce a za tu dobu se mi nestalo ani jednou ze by to šlo přes zuby. Až v pátek když jsem chtěl zkusit jestli sedí zrychlení z 0-100 tak jsem proste 2jku vytocil do 5500 otáček chtěl dat 3jku a už to šlo před zuby. Jinak se mi to neděje. Tak 2jku radši nebudu tolik vytáčet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]