Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google mapy ale jako video jízda autem

Od: charger® odpovědí: 21 změna:
Ahoj
Víte jak jsou Google mapy fotky cest a silnic dálnic a podobně. Existuje něco podobného ale ve video formě že si člověk chce třeba projet trasu kterou nezná?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inspa*
hodnocení

5x
Ja teda používám normálně šipky na klávesnici. Kliknu do Street View, šipkami vpravo vlevo srovnám směr a pak držím šipku dopředu a "jedu". Šipkami vlevo vpravo koriguju směr resp pohled. Jo a jde i couvat :) Totéž na mapy.cz od Seznamu

hodnocení

2x

Tady najdete jakoukoliv poslední cestičku...třeba pomůže,na levé straně je lupa...zadáte si město a ...

Google Earth

hodnocení

0x

Hledej Street View player, jako třeba play.google.com/...

hodnocení

0x

Video map neznám, ale já koukám z pohledu řidiče jen na křižovatky, důležité body. Páč proč koukat 5 minut na rovnou cestu.

Ale třeba se poučím od jiného.

Dřív se cestovalo prstem po mapě, teď se můžeš projíždět autem ulicemi celého světa.

Děkuji za poučení, ale toto znám a používám. Nežli zajedu do cizího místa, kouknu se na složité body.

joudic*
hodnocení

0x
existuje online stranka, ktera vam celou cestu nahraje, ale je to nesmysl, gps v telefonu (waze) a pripadne si okouknout na mapach cil ve streetview a nebo i pripadne nejake dalsi zvlastni useky, ktere chcete videt predem
hodnocení

Napíšete mi tu stránku? Dík to mě zajímá
joudic*

uz to nelze, protoze google API je placene

hodnocení

A kolik to stojí? V Google obchodu to nemůžu najít prosím více infa

hodnocení

0x
Proč byste si platil nějakou službu, která je naprosto zbytečná a má tady zdarma alternativu? Pokud by to bylo video, tak by přece tu samou trasu jako vy, musel jet i někdo jiný. Těch videí by bylo velké množství a byly by příšerně velký. Když si dáte trasu do google a ve sreet view si ji proklikáte, tak uvidíte, co potřebujete.
Ale ideální je pochopitelně mít Waze, který vás bude navigovat jak má, a narozdil od Google map je aktualizovaný v podstatě v reálném čase, takže vás navede kolem nových objížděk atd., o kterých google třeba ani neví.
A navíc Waze i nově ukazuje v jakém pruhu se máte držet při odbočkách.

Klima, ale to snad ukazují všechny mapy, pokud je připojení...

joudic*
@milancukrar u Waze je hlavni vyhoda uzivatelska zakladna, ostatnim mapam pripojeni nepomuze, projizdejici wazer vidi havarku a zanese ji do appky a vsichni ostatni o tom vi driv, nez nabourany ridic obejde auto a zapali si cigo

Na přelomu prázdnin jsme jeli s partou přes Plzeň, tři lidí v dodávce navigovali řidiče, všichni měli Vazu a všichni chtěli jet jinudy.

Já koukal do mapy.cz, mlčel jsem, ale oni kličkovali přes sídliště. Každý je zvyklí na něco jiného.

joudic*
to co pisete je ale obecne pro kazdou gps, waze nepocita trasy jinak nez ostatni, a nabizi vic tras k jednomu cili, kdyz je to mozne a oni holt vybrali nejakou priblblou.. jedine co ma waze navic je aktivni uzivatelska zakladna, diky ktere vite predem o kazde prekazce, objizdce, vykopu, havarii, kolone od prvnich minut vzniku, protoze tyto zaznamy do mapy zadavaji primo uzivatele.

Přesně tak. Kolikrát jedeme, najednou waze vede jinudy. Když jsme si ještě mysleli, že jsme chytřejší, tak jsme ho neposlechli. Trasa se přepočítala... a byla třeba o 10 minut delší, protože zrovna na jedné křižovatce byla bouračka.

Navíc informuje i o tom, když je třeba někde na kraji silnice předmět, zastavené auto atd., nebo třeba i hrbol na silnici, prostě věci, které sice vás neohrožují, ale když se je dozvíte předem, tak je to příjemnější a můžete se na to připravit.

Jo a taky upozorňuje, když se blíží přejezd, policajti atd.

A jak jsem říkala, když vás to naviguje po silnici, která má třeba tři pruhy, tak vám řekne, do kterého se máte zařadit, takže víte předem, že třeba prostřední nejede rovně, ale doleva. A víte to dřív, než vůbec je ta křižovatka v dohledu.

asi budu muset zkusit vazu, až pojedu příště. Na konci června jsem měl zapnuté 3 navigace vedle sebě, jediné co bylo naprosto stejné, byla momentální rychlost.

joudic*

@milancukrar muzete zkusit i na pocitaci bez instalace
waze.com/...

Právě tam jsem to kdysi zkoušel, po cestách kterých znám dobře, ale to mne právě zklamalo. Znal jsem jiné a lepší zkratky.

Nehaním vazu, jen jsem na ní nenašel shodu. Používám mapy a gogle. Zdali jsou na silnici policajti, to vůbec neřeším.

Ten Waze vám najde trasu dle vašich preferencí (nejrychlejší, nejkratší, nejvhodnější...). Takže to, že vás to vede jinudy, než chcete vy, je (pokud pomineme uzavírku), protože ta vaše trasa neodpovidá tomu nastavení (není nejrychlejší, nejkratší...).
Ví i o kolonách, takže vás nepovede trasou, kde se zrovna mačká hodně aut (řekne vám to i jak rychle se kolona pohybuje).
Ale pokud jezdíte pořád stejnými trasami a chcete si jezdit tu svou, tak to je asi pro vás zbytečný. Waze je spíš pro ty, kteří chtějí dojet z bodu A do bodu B rychle, vyhnout se kolonám, nehodám, uzavírkám atd. ale je jim jedno kudy přesně pojedou.

@klima: Už dávno si u Waze nemůžete zvolit preference...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]