Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volvo V60 cross country vs octavia scout

Od: hugorx odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
rád bych slyšel nějaký názor na výběr auta rozhoduji mezi:
Volvo V60 Cross Country
Škoda Octavia IV combi scout
jedná se o auto pro straší ženu která pravidelně jezdí na hory se psem.
obě auta mě přijdou srovnatelné teď jen váhám které.
předem děkuji za názor

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

0x
Pokud vám přijdou obě v podstatě stejná, tak je to už jen o osobním vkusu, o tom jak se s ním jede, jak se v něm člověk cítí. Máme doma Volvo, za posledních 13 let již čtvrté. Já bych neměnila ale ne každému sedí. Znám lidi kteří si nemohou zvyknout na "nekoncernové" ovládání, kterým přijde Volvo nepohodlné... Pro mě je to pořád znak bezpečnosti, je to pro nás hlavní rodinné auto a neměnila bych. Asi trochu dražší servis a díly, ale za ta leta jsme toho nepotřebovali mnoho...

hodnocení

0x
Volvo ale pouze z naftovým 5tiválcem 2.4D

hodnocení

0x

Volvo je v tomhle srovnání pořád premiovka co je proti Oktávce někde jinde. Mimochodem je to poznat na ceně :)

hugorx
hodnocení

Děkuji za názory,
cena je právě stejná obě auta mají najeto kolem 15000km a obě se mi líbí.. je fakt že to Volvo bude asi určitě bezpečnější
pro srovnání můžu dát link na auta
selekt.volvocars.cz/...
stock-cars.skoda-auto.com/...

jirib
hodnocení

0x
Volvo proti jakékoliv Škodovce,bude vždy vítěz i v ceně.Levné Volvo,je podezřelé...
Mne spíše než"Volvo levné" připadá "Škoda drahá". I já bych volil Volvo.

To jsi Ivane řekl moc hezky a výstižně...

hugorx
hodnocení

Díky vážím si názorů jelikož jsem Volvo nikdy nevlastnil. Také se mi líbí.
Každopádně tyhle roční vozy jsem našel přímo na oficiální stránce Volvo Czech, myslíte že nejsou prověřené?

Co myslíte tím ...stránce Volvo Czech, myslíte že nejsou prověřené? Určitě od prodejce je NESROVNATELNĚ jistější koupě než v bazaru. Není problém nechat prověřit VIN. Jinak u takto nového vozu náklady budou samozřejmě na servis, který bude u Volva dražší- ale nebude to asi zas takový rozdíl a vozidla budou v záruce tudíž velké opravy by se Vás neměly týkat. Pro porovnání bych si ještě prověřil délku záruky či km, ale Volvo je min o 1 level výše / tím myslím kvalitu, design, bezpečnost, prostor interiéru pro pasažery,...tím prostorem myslím třeba to, že Škoda se "podbízí" českým zákazníkům velikostí kufru, ale to je na úkor velikosti prostoru pro pasažery. Ale kolikrát vezu 10 pytlů cementu a kolikrát ve voze jedou pasažeři?/ A podívejte se na 15 let satré Vovo- bez rezi a porovnejte se Škodou.

huxorx
hodnocení

Ivane děkuji za info zatím je každý pro Volvo takže na tom něco bude
jinak co myslím tím Volvo Czech
šel jsem na Volvocars.com/cz a tam klikl na skladové a ojeté vozy kde jsem ho našel
xenofob

sorry jako, dáma by měla absolvovat zkušební jízdu a rozhodnout se sama, musí posoudit výhled z auta posez ovládání a jídzní valastnosti...také zda je karoserie vhodná k přepravě psa

problém u Volva vidím v jeho "dizajnových" zadních světlech a stím souvisejícím úzkým vstupem do zavazadlového prostoru...ty páte dvěře jsou prostě vzhledem k velikosti auta malé

osobně bych se obával množství elektroniky a stím souvisejícím vyšším rizikem častých návštěvy servisů

takže nejdříve zkušební jízdu , poptat se prodejce na to jak si daný model vede pokud jde o reklamace a pak se rozhodnout

Mysleljsem ..nejsou prověřené... bylo tam NE - podle mne JSOU prověřené, ale nic nebrání ověření VIN vozu. Jinak já Volvo nemám, i když i to bylo v mém hledáčku firemního vozu.. nakonec vyhrálo Subaru. Ale např kolega zvolil Škodu Kodiak a již ho zlobí ty lišty na dveřích. Jinak co znám majitele tak jak majitelé nových vozů naprosto spokojený, tak i majitelé starších spokojeni. Když jsem sedal do zánovní V60 / std verze ne Cross/, tak si člověk připadá jek v luxusním obýváku zatímco Škoda ... není špatná...ale je to jinde. Možná, že mám Škodu okoukanou, ale ten severský design je moooooc pěkný. Jinak samozřejmě vozidlo vyzkoušet je naprostá samozřejmost. Ale ne na 5 minutovou jízdu - ideální je víkend- sednout, prohlídnout, nemít skoro celý mozek zaneprázněný ovládáním nového vozu- pak si nevšimnu těch detailů, které v reálu dělají ten celkový výsledek.

karelklozar
hodnocení

0x

a co treba suzuki vitara 1,4 4x4 - nove auto bude za cca 600k
nebo mazda cx-30 g150 awd (4x4)? - nove auto cca 700k

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]