Nejste přihlášen/a.
Na klapce musíš kartáčkem na zuby a acetonem vypucovat "hrany"! Píšu to, protože spousta lidí ošmrdlá jen ty placky zeshora a zesdola. Ty nejsou důležité. Důležitá je ta tenká hrana a prostor tunelu kanálu, na který doléhá v klidové poloze i při volnoběhu se v oněch místech pohybuje. To je potřeba čistit.
Hlásila diagnostika ADP OK v bloku hodnot? Jak došlo k resetu klapky diagem? Na kterém kanále?
Připojil jsi odvětrání nádrže přes aktivní uhlí, jak bylo?
Tiež mám 1,4MPi AQW.Ešte by som skontroloval stav problematického káblového zväzku pod baterkou ktorý sa zvykne kúpať vo vode keď sa upchá odtokový kanálik v nosníku kde je to vedené.Áno,stáva sa to sporadicky aj mne s tým tachometrom.Ale po rokoch to už beriem ako vlastnosť,už ani nie ako vadu.Ten buchot od nápravy môže spôsobovať uloženie (gumky) stabilizátora.Na zdviháku to poznať nejde.Naprava sa javí ako tuhá.Ale po výmene poznať citeľný rozdiel.Najazdené mám 343.T km.Horné uloženie tlmičov aj tlmiče mám pôvodné.Na náprave sa menili silentbloky ramien 4x,stabilizačné tyčky 3x,uloženie stabilizátora 3x,čapy riadenia 3x,Spodné čapy 2x.Vonkajšie manžety poloosí 1x.Guferá na poloosiach od prevodovky 1x.
Ve vagu najdi v bloku hodnot kanál, kde jsou hodnoty potenciometrů klapky.
Musíš mít nenastartovaný motor a elektriku zapnutou na kontrolky.
Pak hledej kanály kolem 030-040 popř 055 - 065 tam to někde je.
Klapka na správném kanálu začne jemně pištět (PWM regulace).
Pak zmáčkni plynový pedál a podepři třeba cihlou nebo tyčkou o sedačku a jdi se podívat.
Nehrabej do ní rukou!
Nevím jestli je nastavená klapka ve vagu, ale dělá to pořád. Četl jsem něco o krokovém motorku..
Zvedají se i otáčky mírně z 900 na 1000
Nevím, jestli mám pořád ještě hlad a nekoukal jsem se, zda jsem vůbec jedl. Stále mi kručí v břiše.
Tak asi takový nesmysl píšeš. Co mi s tím, když nepostupuješ jak máš a stále jen spekuluješ?
Dokud nevyčistíš klapku a nezadaptuješ jí + nenačteč kompletní readiness kód, tak nemůže být ani řeč o dalších symptomech.
16825 - System odvzdusneni palivove nadrze Chybny prutok P0441 - 35-10 - - - Sporadicky
Může to být když se přeplnila nádrž? Dělal to tak známej vícekrat až na 10 a více prokliknutí pistole, říkal jsem ať to nedělá, ale jeden bod u shell je asi přednější. Nešla mi smazat k vůli free verzi asi, zkusím ji ještě cracknout.
Zápach pořád přetrvává, ale nejvíc to cítím u řidičových dvěří asi, ale jako benzín to nesmrdí teda. Nádrž nijak nesyčí. Já osobně tankuju maximálně do prvního kliknutí.
A volnoběh si pořád přídává otáčky..zdá se mi, že čím dál tím více. Asi tu klapku znovu demontuju a vyčístím sám a adaptuju a pak uvidím co dál.
Na pravé straně podběhu, jak lezou hadice paliva z kapsy lišty je ten ventil.
Pusť test akčních členů a dej místo ventilu žárovku W5W 12V (ohneš drátky žárovky do konektoru). Musí blikat. A ten ventil profoukni hubou, když bude připojen na testu členů a bude ťukat pravidelně do rytmu.
Jinak ho asi budeš muset měnit.
Přelévat nádrž je kokotina.
No nic, nešli smazat ani chyby :D, už nevím jestli jsem instaloval nějaké drivery, kabel mám nákej kkl z alzy. Minule to šlo vše smazat. Test aktivních členu taky nic samozřejmě. Bude problém v SW , protože se stejným kabelem a stejným SW to šlo. Nevadí možná za někým zajdu, smrad z auta je pořád už mě to štve.. k vůli kamošovi to magneticky čidlo N80 taky v pr***.. Nebo nádobka z aktivním uhlím. Už mi příjde, že to smrdí jak benzín, ale jak je výduch ven z filtru nebo nádech tak tam cítím dost nemrzku, ale asi to tak bylo ani nevím. jde to odevšad někde z pod auta asi. Chtěl jsem vyřešit ten problém s přídáváním plynu a vznikl další no, chápu staré auto a vše nevydrží 20 let, ale asi to bude tou přeplněnou nádrží.
Jediné co teď můžu je sundat kryt a mrknout jestli jsou dobře nasazené hadičky ke klapce atd. vyndat to čidlo N80 a profouknout kompresorem nebo pusou, nebo ho rovnou vyměnit od Bosche za 500kč.
Jinak naposledy jsem dělal výčet chyb v červenci a chyba magnetickýho čidla tam nebyla a do dnes se jednou tankovalo úplně do přeplna 10x procvaklá pistole.
To není tím, že má auto 20let, ale to, že tomu nerozumíš a díky tomu nedokážeš ani popsat problém.
Normální člověk ten N80 otestuje. Fouká hubou a do pinů pouští 12V. Pokud necvaká, vyřadíš a dáš novej nebo z vrakáče.
Nepíšeš ani to, zda jsou chyby sporadické nebo trvalé. Ty logicky smazat nejdou.
Diagnostika není kouzelnej proutek, ale pomocník. Myslíš, že se mazáním chyb auto opravuje? Množíš dotazy, ale nepíšeš žádný pokrok.
Takže to dej někomu, kdo tomu rozumí a né kámošovi s počítačem co ejzdí na kole a nemá auto (jestli tušíš, jak to myslím - obrazně).
...
Kompresorem ten ventil odrovnáš. Bez napětí musí být uzavřen. Raději neotvírej kapotu... někdo nemá ten dar uvažovat k čemu to tam je a proč a jak to slouží.
Jak bude cvakat (klidně testem akčních členů nejlépe), tak ho u toho profukuj hubou. Musíš cítit, že do rytmu, jak cvaká, jde profukovat a snadno (vzhledem k průměru díry).
Tak jedině přes 12V, ale to zatím neumím .
Zjístil jsem únik vody přes čidlo teploty a udělalo to loužičku pod termostatem ze které jde asi kouř a smrdí to. Vždy to začne téct až se vypne motor a kouř jde z pod termostatu, je tam špatně vidět takže nevím odkud přesně. Jen občas. Že by se odpařoval ten fridex který je na bloku motoru? Při kolika stupních to začne takto dýmit a smrdět?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.