Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto si nejlépe koupit-Ford, Audi ,Škoda?

Od: hejkos® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Chci si koupit nějaké starší ojeté auto. Nyní mám v hledáčku tyto auta: 1.) Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 2.) Audi A4 Combi 2.0 TDI 3.) Skoda Octavia III 2.0 TDI . Které z těchto aut (popř. rok výroby ) a s kterým motorem je nejlepší volba? V potaz beru i cenu nahradních dílů,spotřebu i výbavu. Musí to být dvoulitr motor, diesel, kombik,ideálně menší spotřeba . Také mám strach docela z DPF filtru. Jaká je reálná životnost takového filtru? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mícháš dohromady auta různých tříd. Mondeo a A4 jsou o level výš a budou dražší na servis.
Životnost DPF je kolem 250 - 300 tkm. Když z něj máš strach, tak vezmi O3 s motorem 1.4 TSI 110 kW.

hodnocení

Jojo,ze jsou o level výš to vím. Servis neplánuji v originálním servisu,ale i s tím počítám že i díly jsou dražší (hlavně audi). Potreboval bych spis poradit jaký motor v tom dieselu.Zapommel jsem hlavně zminit cenu do 350 tisíc. Každopádně dík za odpověď.

krtek6
hodnocení

0x

najdou se tu určitě pacienti co budou tvrdit opak, ale z tohodle 4lístku jedině Octávka...je to sice ohrané klišé, ale poměr cena/užitná hodnota/servis je to nejlepší...s Fordem bys byl furt v servisu skrz elektriku, motory žádná sláva...a ta A4 je sice spolehlivá, ale! Musíš natrefit na dobrej kus. Navíc ty audiny jsou v drtivé věttšině vylítaný vrány s +250tis na budíkách

hodnocení

Diky za odpověď. Ta zkušenost z Fordem osobní zkušenost nebo z doslechu? Mne se ten Ford libi hlavně skrz bohatou výbavu a obrovský kufr. I vzhled je super. Cenově jsem nezminil ,bych chtěl dp 350 tisíc.
Proč jsem za posledních pět let nebyl s Fordem v servisu kvůli elektrice?
Nebo se to autech mimo koncern jen tak ledacos povídá, aby řeč nestála?
krtek6

já osobně jsem to auto nikdy neměl...vím proč...ale mám kolem sebe x lidí co byli rádi, že se toho konečně ztřepali...

V rodině dvě mondea, jedno ještě jedničkový z 97 s elektrikou nebyl nikdy problém. Je v rodině už 10 let určitě.

A já sám mám mondeo 2006 a zatím žádnej problém s elektrikou tak nevím. Bratranec měl taky mondea, na jednom se mu sralo co mohlo od turba po čerpadlo a vstřiky ale elektrika nikdy. Teď má další a opět elektrika bez problému. Ale třeba máme jen štěstí *smich*

petrovic

Ford a elektrika? To jako vazne? To plati pro Peugeoty a Citroeny. Zanedbany Ford nekvalitni naftou, pretahovanim intervalu vymeny oleju, filtru atd. umre hlavne na cerpadle, pak vstrikach, nakonec na turbu.

xenofob
hodnocení

0x

diesel v ojetině často nejasného původu a historie je nesmysl, nejlepší je mondeo s motorem 2.5 benzin (který se mimochodem montoval i do mazdy...)...nebo silnější benzinoné haudi...škodovka je pro socky co nemají na víc, bohužel sám pořádně nevíš co chceš a necháš za sebe rozhodovat neznámé ldii z poradny...počke 5 let až povyrosteš a dospěješ

hodnocení

To je teda blbá odpověď, co jste vypotil. Ja vim co chci,jedno z těch aut co píšu,ale chci poradit s vyberem motoru popřípadě tipy.myslim ze v 27 letech neni potřeba na nic čekat.

Vem si co se ti z toho líbí nejvíc. Protože je to stejně loterie na jaký narazíš. A musíš počítat s opravama.

xenofob

hejkos, je mi 60, chovej se slušně...kup si auto s motorem TDI, a pokud máš problém s pocením kup si nějakou kosmetiku:-P

hodnocení

Já se chovám slušně,ale vy píšete úplně z cesty. Nemám rád takové blbé řeči.Radsi neodpovidejte vůbec.
asd1

Hele Xenofob sice reje jak sviň, ale radí vcelku dobře.

Záleží na stavu konkrétního kusu a osobně bych bral spíš Mondeo. 2,0 TDCi je dobrej motor. Koupit to ový neni co řešit, ale starý je otázka jak vypadaj hlavně vstřiky = nutno projet diagnostikou jaký jsou korekce vstřiků, tlak paliva apod. (to ostatně u skoro každý nafty..). Že se Fordy sypou víc než Schade je mokrý sen škodovkářů. Každý má svoje mouchy a co znám hafo aut obou značek tak Ford je na tom s poruchovostí spíš líp. Cena dílů je taky lepší spíš u Forda (jak co *smich*).. A zrovna Mondeo je pohodlný bezpečný auto, a dvoulitr nafta je dobrej motor.. Stará vrána se sypat může, stačí protejkající vstřik a klidně to ohne klikovku... a po 200kkm vstřik horší být může, obzvlášť s českou naftou která moc kvalitní neni..

hodnocení

To je aspoň odpověď...diky. z toho co psal xenofob jsem si něco málo vzal. Jinak je mi jasný že každý auto se musi servisovat a zadarmo to není. Timto asi ukoncime nasi diskuzi.

jm
hodnocení

0x
To modré. Z výběru od 100.000,- 13 let starou mrchu k servisu.
Já bych kupoval jinou značku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]