Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když se vracím z práce, tak málokdy je před mým panelákem volné místo a musím parkovat dále, kde nevidím na své auto. Jeden soused to řeší tak, že nechává na parkovacím místě přívěsný vozík a když se vrací, zase ho odtáhne, zaparkuje, a dá bokem, za auto. Co kdybych si koupil dopravní kužel a pokaždé, když vyjedu, tak ho tam dám, aby to vypadalo, že se tam něco dělá. A když přijedu, vystoupím a zase ho dám do kufru a zaparkuju. Porušuju s tím něco? Nebude lepší koupit starý vozík jako soused?
"Porušuju s tím něco?"
V podstatě ano. Je to nepovolený zábor veřejného prostranství. Ale i kdybyste měl zábor povolený (což lze jen dočasně a z vážných důvodů (třeba umístění kontejneru)), musel byste za něj platit (v Praze je to 10 Kč za 1 m2 denně). Soused by to vozíkem řešit neměl, ale kdyby tam nestál jeho vozík, určitě by tam bylo zaparkované jiné auto. Takže pro Vás by asi stejně místo nezbylo.
"...musím parkovat dále, kde nevidím na své auto."
Představte si, že já platím za stání v modré zóně a často musím ke svému zaparkovanému autu dokonce jezdit trmvají, protože blíž prostě místo nenajdu.
I kdyby to bylo s tim kuzelem pravne v cajku, jako ze neni, jak dlouho myslite, ze by sousedum trvalo, nez by na tu vasi fintu prisli. Den? Dva? A pak nebudete mit ani misto, ani kuzel.
Bože, komu jsi dal řidičák... jestli tohle jezdí na silnici, tak bůh s náma. "nevidím na auto", "kužel"... zaplaťte si zábor veřejného prostranství (ca. 10 kč/m2/den), když potřebujete vidět na svůj vůz a dejte si tam pak ten kužel - co máte za vůz, fabii? Nebo ještě leší řešení - zaparkujte na místě, kde budete mít svůj vůz stále pod dohledem a už nikam neodjíždějte, aby vám to náhodou někdo nezabral... když to takhle udělá každý, uvolní se místo na silnici
Mohol by mi niekto objasnit koncept "vidim na svoje auto"? To dotycny autickar v noci nespi a cele noci travi na okne sledovanim milacika? Auto sa da vykradnut / ukradnut uplne nehlucne v noci a je jedno, ako daleko je od vas, ked ho nesledujete kazdu sekundu.
Parkování u paneláku je řehole, stejně jako všechno ve společném domě. Nárok na neplacené místo nemáte žádný. Ani v zimě když budete vyhazovat hodinu sníh a odjedete na deset minut a někdo si tam stoupne, nárok na to místo nemáte. Jak už tady pán psal, hned to prokouknou a kužel vám vyhodí, nebo si budou stěžovat.
Ziadne pravo parkovat "blizko bydliska" neexistuje. Privela aut casom vedie vsade k zavedeniu politiky rezidentskeho parkovania a roznym formam platenia a obmedzovania, napriklad vozik moze byt vyrazne spoplatneny alebo zakazany. Takto su v mojom meste zakazane velke dodavky a je pre ne vycleneny priestor na konci sidliska. Nikoho nezaujima, ci odtial pojdete pesi 30 minut.
Vase "riesenie" s kuzelom bude vzhladom na jeho osamelost a trvaly vyskyt bleskovo odhalene ako finta. Ostrejsi chytraci vasho razenia si "svoje" miesto chrania aj poskodzovanim "cudzich" aut skrabanim a farbou, tak pozor, aby vas nedobehla karma.
víš kolik takových jako ty řeší stejný problém?...každý první včetně mě...mě tohle zas dělají hosté z restaurace naproti...majitel restaurace si prosadil, že jeho parkoviště kolem je pouze pro hosty a všechny ostatní lifruje pod záminkou odtahovky, ale když jeho host nám zaparkuje před naším barákem, tak to je v pořádku... Dřív platilo nepsané pravidlo, že parkoviště před domem je primárně a cíleně určeno pouze pro obyvatele domu...dřív byly také slušnější lidé...dneska? Se každej ohání veřejným prostranstvím a dalšíma kravinama...nenaděláš nic
je objekt hotelu/restaurace v soukromém vlastnictví..včetně parkoviště tomu přílehající...a přes cestu jsou klasické bytové domy, který mají x dalších parkovacích míst...veřejné prostranství...pokud přijede host do restaurace/hotelu (jako, že je to na denním pořádku) a zaparkuje mi před barákem, je to všechno dle zákona v pořádku...pokud však já nebo kdokoliv jiný z domu jsem nucen hledat jiné místo na zaparkování, protože to "moje" místo obsadil host hotelu/restaurace a chtěl bych zaparkovat na parkovišti hotelu/restaurace, tak nemůžu, protože pan majitel je debil a dává cedulky za sklo, respektive jeho zaměstnanci, že se jedná o soukromý pozemek a parkoviště je vyhrazeno pouze pro hosty restaurace a hrozí odtahem...samozřejmě jsem už xkrát měl lísteček za sklem tady s tou informací, takže jsem tam na ně naposled vletěl a oznámil jim, že tohle bylo naposled, a že dokud jeho hosti budou parkovat "mě před domem" tak já budu parkovat na jeho
@krtek6: Oj vy divochu. Kdokoliv si může parkovat kdekoliv, kde to je povoleno. Tedy i host restaurace. Správně používáte slovíčko moje v úvozovkách - protože z místní komunikace váš není ani milimetr. A parkoviště u restaurace? Samozřejmě také není vaše, takže je vhodné se podle toho chovat.
racio: já se podle toho chovám...aneb řídím se heslem.."když ty po mě kamenem, já po tobě dvěma" jednoduché...
Ano, asi je pan majitel ohleduplný debil, když dává cedulky za sklo, místo toho, aby ti to nechal odtáhnout.
Zkus si uvědomit, že tvoje tam není NIC.
Klidně pak svou teorii nepsaných pravidel vysvětluj policajtům nebo odtahovce.
Já odpovídal na toto, majitele se chci právě zastat.
krtek6 26.08.21 11:52, protože pan majitel je debil a dává cedulky za sklo
Jen jsem ironicky použil krtkův termín pro podporu opačného názoru.
kami123: to co jsem napsal za tím si stojím...to není moje soukromá domněnka stavěná na tomto jediném problému, které jsem tu popsal, to je veřejný fakt, který je znám po celém městě...to abych to tu uvedl na pravou míru..kdo je z Přerova tak ví o koho se asi jedná...
a odtáhnout by to nenechal, to jen tak vyhrožuje, protože by ho všeci poslali někam...právě z těch důvodů co jsem tu zmínil...a mimochodem...když by k tomu došlo, já se vždycky můžu vymluvit na to, že jsem host...to jen pro pořádek...a já nevidím jediný důvod proč bych měl já nebo ostatní obyvatele tolerovat jeho hosty před barákem na veřejném parkovišti, když tam má pro ně speciální soukromé parkoviště v areálu...to,že tu máme nějaké zákony je jedna věc ale na druhou stranu...on tady tím bere x volných parkovacích míst, kterých tu není na rozdávání...my to máme zabrané jeho hostama...a on tam má všechny místa volný, protože jsou zhnilý tam parkovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.