Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečistoty ve válci

Od: 8832 odpovědí: 4 změna:
Zdravím, úplně se mi uvolnila svíčka v motoru a poškodila cívku ze které upadli malé části měkké gumy, místo jsem vysál vysavačem, co by se stalo kdyby nějaký kousek zůstal ve válci? Spáli se?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

0x

Na 99,99% se to spálí a vylétne ven.

asd1
hodnocení

0x

Guma shoří. Ale vysál bych i vnitřek válce (kousek gumy vlítne pod ventil = než shoří tak nebude komprese..), na hubici přidělat nějakou hadičku která projde otvorem...

Shoří i kovový piliny, problém je když stihnou vydřít drážku ve válci nebo se nalepí na těsnicí plochu ventilu. A nejhorší je keramika z rozpadlý svíce.

jabraka*
hodnocení

0x

Drobné nečistoty se mohou ve válci "schovat " do kompresního prostoru.Při výfuku se přes výfukový ventil vyfouknou do výfuku.Přes to,že ve válci jsou relativně vysoké teploty,trvá to velmi krátce,na spálení gumy by to nestačilo.

JABRAKA

hodnocení

0x

Byl jsem svědkem počínání "mechanika", který odklepával cigáro pod víčko oleje a jednou strčil vajgl do válce, když měl vytaženou svíčku. Je to už 10 let, a to auto jezdí dodnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]