Nejste přihlášen/a.
Měl zdravotní stav schválen k řízení (dlouhodobě pro nemoc nebo v tu chvíli - alkohol,drogy?).
Jeden nikdy neví. Jedna paní povídala, že ano.
Usnout může i zcela zdravý, mladý řidič, aniž by za tím byly drogy, či alkohol. Při dlouhých cestách (např. na jeden zátah z Bulharska) k tomu vlivem podceňování únavy dochází poměrně často.
Magdone, pokud jen usnul, tak možná, ale pokud v tom je i něco dalšího, tak se to klidně posuzuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti a jde sedět.
Já netuším, kam dotaz směřuje a netuším, jak to bylo. Ty ano?
Berme všechny možnosti.
Otázkou je, kdo byl spolujezdec a proč si to myslí? A má důvod k obavám, že se tu ptá...
gumidek - podrobnosti samozřejmě neznám - já chtěl jen říct, že k mikrospánku někdy stačí fakt málo a mimo únavy za ním nemusí být nic dalšího.
A proč to někoho zajímá? Toť otázka. Mně to připadá (nic ve zlém), že tazatel mohl být oním nešťastným řidičem, teď se bojí následků a stydí se to přiznat.
Ale mikrospánek není žádná omluva. Pokud je zranění při DN (mikrospánek a náraz do stromu díky tomu je nehoda) pak pokud je léčení zranění vzniklého nehodou delší jak 7 dnů - pak se jedná vždy o trestný čin.Ale pokud se jedná o rodinného příslušníka pak tento (a tuším nejen tento) může trestní stíhání zastavit.
Ale nemá cenu o tom spekulovat neboť je to jako od agentury JPP -jedna paní povídala!
Ovšem tím poškozený přijde o prachy za tu zlomeninu = bolestné, ušlý zisk a podobné "drobnosti". Takže si musí rozmyslet čemu dá přednost..
Zavinil nehodu se zraněním, takže ano nejspíš papíry do čistírny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.