Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ublížení na zdraví

Od: anakonda* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, jeden člověk v mikrospánku narazil do stromu a způsobil spolujezdci zlomeninu.Ted si myslí,že mu vezmou řidičský průkaz.Je to pravděpodobné.Diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, je to pravděpodobné.

hodnocení

0x

Měl zdravotní stav schválen k řízení (dlouhodobě pro nemoc nebo v tu chvíli - alkohol,drogy?).

Jeden nikdy neví. Jedna paní povídala, že ano.

Usnout může i zcela zdravý, mladý řidič, aniž by za tím byly drogy, či alkohol. Při dlouhých cestách (např. na jeden zátah z Bulharska) k tomu vlivem podceňování únavy dochází poměrně často.

Magdone, pokud jen usnul, tak možná, ale pokud v tom je i něco dalšího, tak se to klidně posuzuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti a jde sedět.

Já netuším, kam dotaz směřuje a netuším, jak to bylo. Ty ano?

Berme všechny možnosti.;)

Otázkou je, kdo byl spolujezdec a proč si to myslí? A má důvod k obavám, že se tu ptá...

gumidek - podrobnosti samozřejmě neznám - já chtěl jen říct, že k mikrospánku někdy stačí fakt málo a mimo únavy za ním nemusí být nic dalšího.

A proč to někoho zajímá? Toť otázka. Mně to připadá (nic ve zlém), že tazatel mohl být oním nešťastným řidičem, teď se bojí následků a stydí se to přiznat.

Ale mikrospánek není žádná omluva. Pokud je zranění při DN (mikrospánek a náraz do stromu díky tomu je nehoda) pak pokud je léčení zranění vzniklého nehodou delší jak 7 dnů - pak se jedná vždy o trestný čin.Ale pokud se jedná o rodinného příslušníka pak tento (a tuším nejen tento) může trestní stíhání zastavit.

Ale nemá cenu o tom spekulovat neboť je to jako od agentury JPP -jedna paní povídala!

Mně to připadá (nic ve zlém), že tazatel mohl být oním nešťastným řidičem, teď se bojí následků a stydí se to přiznat.
Čteš my myšlenky, taky si to myslím, což není ostuda a klidně by mohl psát narovinu. Stejnak je to anonymní, tak co. :)

jen*
hodnocení

0x
Pokud zraněný nedá souhlas s nahlédnutím do lékařské dokumentace, tak se o ublížení na zdraví jednat nebude a o řidičský průkaz nepřijde
asd1

Ovšem tím poškozený přijde o prachy za tu zlomeninu = bolestné, ušlý zisk a podobné "drobnosti". Takže si musí rozmyslet čemu dá přednost..

Zavinil nehodu se zraněním, takže ano nejspíš papíry do čistírny.

jen*
Pokud se budeme bavit o dopravní nehodě na úrovni přestupku, byl bych rád, kdybys mi napsal, kde je u porušení paragrafu 5/1b zákona 362/2000 zákaz řízení. Díky
asd1

Akorát von to neni ten tvůj 5/1b, ale 125c/1h, takže 25-50k a půl roku až 2 roky papíry v čistírně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]