Zdravím, v zúžení se mi stala nehoda, kde já jsem poškozený. Viník sice hned operoval s tím, že jsem v levém pruhu neměl co dělat, protože je omezen do max. 2,2m šířky vozidla, ale policie mu to "vysvětlila". Sepsali jsme protokol, kde uznává plně chybu a v protokolu se o zúžení silnice nic nepíše. Ale nedalo mi to a doma jsem pak googloval šířku auta i se zrcátky (vím, že bez nich mám necelé 2m) a překvapilo mě, že šířka se zrcátky je 2,25m. Může kvůli tomu pojišťovna nějak krátit plnění z povinného ručení viníka a popř. o kolik? Plánuji to nechat opravit v autorizovaném servisu (škoda cca 50tis.), ale přemýšlím, jestli to nedat někam do obyčejného, kdyby byla spoluúčast. Dá se popř. zbytek vymoci z mého havarijka? Předem díky za rady.
Třeba na základu toho, že auto je o 5mm širší než povoluje značka?
mathew
Když má od policie papír, že nic neporušil tak to pojišťovna nebude nejspíš ani zkoušet a pokud jo tak jim to taky vysvětlí.
asd1
Jenže on porušil, v levém pruhu neměl co dělat. Otázka je jestli kvůli větší šířce přesahoval z pruhu ven - pak by tam mohla být i příčinná souvislost s nehodou. Pokud ten v druhým pruhu přehlíd auto když měnil pruhy a nakouřil to do něj bokem tak samozřejmě ne a bude furt 100% viník.
Na co chcete značku? tazatel jasně naspal že vozidlo má 2250 mm DZ říká zákaz jízdy vozidel nad 2,2m.Pokud by policista jednal jak má-bylo by řešení jasné spoluúčast!
@diesel: Máš to nějaké pomotané. Neřešíme policii, ale pojišťovnu. Já se tě ptám, jakou značku bude - podle tebe - pojišťovna řešit. Kde o ní vezme zmínku?
To moc nechápu. Vy jste vjel do protisměru a policie řekla, že nejste viník? Jak mu to policie "vysvětlila"?
petrovic
Fakt jsi ten chytrej... asi to byla dálnice a levý pruh byl omezen na šíři 2,2m z důvodu nějaké opravy. Celkem běžná situace. Nebo to mohlo být ve městě, kde jsou dva průběžné pruhy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.