Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna motoru za silnější

Od: spytihnevkodym odpovědí: 5 změna:
Zdravím, možná se to tu někdy už řešilo ale i tak se zeptám. Mám Renault Twingo 1.2 8v 43kw a kolega 1.2 16v 55kw. Chtěl bych jeho motor. Má ho nabourané ze zadu, ale motor šlape. Je taková montáž možná? Vím, že to bude chtít i jeho řídící jednotku, asi i převodovku apod.. Legislativně je to možný? Motor je v kastli stejně uchycený, ale vypadá trochu jinak a tak nechci na stk potom plakat. A odpusťte si řeči typu a proč? Kup si fabii a podobně díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

3x

Prakticky legislatvně nemožné. Teoreticky ano. Pusť to z hlavy a kup si BMW.

hodnocení

0x

Musí odpovídat typ motoru

hodnocení

0x

Otázky typu proč jsou na místě-legislativně toto totiž NEJDE, VŽDY je levnější prodat a rovnou koupit výkonnější!

hodnocení

0x

Legislativně to možné není.

Neprojdeš přes typové označení na bloku motoru na STK, popř. emisema (ten motor může mít jiné hodnoty).

Dále ŘJ se přes OBD na STK přihlásí (zobrazí) jako na jiné kW.

To by museli být na STK úplně slepí :)

...

Když jsem měl Favorita, tak taky jsem nemohl mít z 40kW motor 50kW. Přitom převodovka, podvozek, nádrž s vedením, brzdy, vše stejné. Jen motor s elektronikou jiný (laicky na pohled přitom stejný).

xenofob
hodnocení

0x

ma to silnejsi spojku a zrejme i brzdy, muzes to namontovat a odjet tom do technicke zkusebny kde nechas provest zkousky a mereni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]