Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizda na cizim aute

Od: cuk odpovědí: 4 změna:
Cau vsichni,
Koupil jsem nove auto ale jekoliz mam pouze 22let auto jsem napsal na moji mamu (levnejsi pojisteni). Auto bylo placeno z meho uctu a na fakture je me jmeno. Chci ted jit do chorvatska a premyslim, jestli potrebuji splnomocneni/opravneni od mamy k pouzivani vozidla. Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

0x

Nepotřebuješ.

Jestli chceš, tak se nech zapsat jako provozovatel vozidla.

hodnocení

0x

kdo je psán jako majitel-provozovatel v ORV? máma nebo Vy?To je směrodatné, ne kdo je jako pojistník-u pojistného je důležité mít PR=zelenou (bílou kartu)! Jinak děláte hloupost, protože takto si nevyjezdíte nikdy žádný bonus, tedy do doby než uzavřete PR na sebe. Takto třeba v 50 budete mít PR jen o pár korun levnější (díky věku) než byste měl ve dvaceti!

Faktura nikoho nebude zajímat ale jen a pouze ORV I (ORV II máte mít uloženo doma)

cuk
hodnocení

V orv je prave psana moje mama. O tehle nevyhode vim, ale cena za stejny level pojisteni na me jmeno byla extremne vysoka

jo tak jste se dopustil píp. On pojistník když na to trváte může být máma a vy psán vo ORV min.jako provozovatel.

Nezbývá nic jiného než (nevím de toto vyžadují , snad jen v Itáli? ) sepsat smopuvu o zápůjčce a nechat úředně přeložit do jazyků přes které země pojedete nebo kudy budete jezdit.Toto by mělo být přeloženo soudním znalcem (od cca1500kč / strana A4 , pokud se nic nezměnilo od doby kdy jsem toto zjištoval)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]